Mobilabonnement med familierabatt

Mobilabonnement for hele familien

Fler og fler mobiloperatører har begynt å tilby familierabatt på mobilabonnement. Ofte blir rabatten bedre jo flere du samler under samme faktura. I denne guiden viser vi deg hvor du får familieabonnement.

Mobilabonnement med familierabatt
Dennis Kotlenko
Publisert mars 15, 2023

Skrevet av Dennis Kotlenko

Del på:

Dette bør du se etter når du skal familiepakke

Det finnes flere komponenter i pakkene som fremkommer som familieabonnementer, og leverandørene vektlegger pakkene på ulikt vis slik at det kan være forvirrende å måle dem mot hverandre.

Derfor må du velge det som passer best for din husholdning. Da bør du se etter dette:

 • Kommer det en eller flere fakturaer?
 • Hvordan er prisene og kommer pakken med rabatter?
 • Hvor mange personer kan inkluderes?
 • Hvordan blir dataene fordelt i gruppen?
 • Kommer pakken med rollover?
 • Egner pakken seg hvis man befinner seg utenfor Norge?

Familiepakke mobilabonnement

De største mobiloperatørene i Norge kan tilby deg familierabatt hvis du samler alle avtalene hos samme selskap, her er noen av mobiloperatørene som tilbyr familiepakke på mobilabonnement:

Typiske rabatter som fremkommer med en familiepakke er:

 • Lavere totalpris
 • Mer mobildata pr. mobilabonnement
 • Ekstra innhold som f.eks lagring, sikkerhet og ekstra tvilling-kort.

Hvor får jeg familierabatt på mobilabonnement?

Selvom flere mobiloperatører tilbyr pakke rabatter eller familierabatter når du samler flere brukere er det Talkmore som har de beste avtalene.

Talkmore familiepakke

Talkmore
 • Alle barn under 18 år får -30 kroner rabatt hver måned på mobilabonnement.
 • Barnemodus for barn under 18 år
 • Samlefaktura på alle medlemmer (Med oversikt over forbruk til hver person)
 • Datakontroll inkl (Så man ikke overstiger grensen)
 • Telenor dekning
 • En app for og kontrollere de forskjellige pakkene

Ice familiepakke

Ice.net

Ice.net tilbyr også sin egen IceFamilie pakke som gir deg lavere pris hvis dere er fler. Hvis du også samler fler en to abonnement hos Ice får du inkludert trygghetspakken til Ice.

Rabatten til iceFamilie er ikke like stor som Talkmore sin, men dersom mange i familien med mobilabonnement er under 29 år vil Ice.net være rimeligere (Dette kaller vi IceUng).

Telenor familiepakke

Telenor

Det er ikke ofte vi inkluderer Norges største mobiloperatør Telenor i testene våre, men i denne omgangen må vi inkludere deres gode familiepakke. Hvis hele familien trenger mye data kan du få ubegrenset data med 200 Mbps til 499 kr/mnd. Og det beste er at du får 100 kr i familierabatt per ekstra abonnement dere har med.

En faktura til tross for flere abonnementer

Poenget med et familieabonnement er at man likevel får en faktura selv om flere er med i abonnementet. Selv om det finnes andre alternativer enn dette, er denne løsningen den vanligste når man velger familieabonnement.

Her krever gjerne aktøren at det opprettes en hoved-abonnent, før man videre legger til flere medlemmer i familieabonnementet. Da er det vedkommende som står som hoved-abonnent som får fakturaen og står ansvarlig for betalingen. I tillegg må vedkommende holde oversikt over de andre medlemmenes bruk av data.

Priser og rabatter

Når det gjelder pris er det vanlig at hoved-abonnementet belastes for full pris, mens de øvrige abonnementene får en rabattert pris.

Det er også vanlig at prisavslaget avhenger av at hele gruppen binder seg til tilleggstjenestene fra den aktuelle leverandøren. Blant annet er det noen operatører som tilbyr strøm.

Ved å binde dere til et strømabonnement i tillegg, kan det være at alle medlemmene i husstanden får en redusert pris på mobilabonnement i en familiepakke.

Så mange kan være med på et familieabonnement

Som tidligere nevnt er ikke familieabonnement alltid ment bokstavelig. Ofte kan man ordne et slikt abonnement sammen med venner eller kollegaer.

Det finnes likevel en maksimal grense for mange som kan være med på abonnementet. Denne kan være på mellom fire og opptil 10 personer.

Hvordan blir dataene fordelt mellom oss?

Prisen på abonnementet avhenger av hvor mye data dere som gruppe vil ha. Dette kan være alt fra 1 GB til ubegrenset databruk.

Det er ofte hoved-abonnenten som fordeler data mellom de øvrige medlemmene. Her kan man fordele etter forventet databruk eller være rettferdig slik at alle får like mye data. Det kan også være mulig å overføre sine egne data til et annet medlem.

Hvordan er bruken av familieabonnement når man er utenlands?

Selv om man reiser utenlands, har de aller fleste av oss med seg mobiltelefonen på ferien eller turen. Det er dessuten ingen prinsipielle ulikheter på et familieabonnement og andre abonnementer selv om man er i utlandet.

Dersom ferien deres er i EU eller EØS-området, kan man bruke telefonen på samme måte som i Norge – såkalt «roam like home». Dersom dere skal være i et land utenfor EU/EØS kan det bli langt dyrere. Her har hver operatør sine egne priser basert på landet man er i.

Familieabonnement og familiefordeler

Alle leverandører av mobilabonnement kommer med egne varianter når det gjelder fordeler. Derfor må du nesten måle dette basert på familiens datapreferanser og bruk av dette. Husk at det ikke er sikkert at leverandørens familieabonnement blir billigere enn om alle i familien hadde tatt opp hver sitt individuelle abonnement hos en annen leverandør. 

Ofte lønner deg seg imidlertid å bytte.

Dennis Kotlenko er en erfaren veteran innen mobil- og salgsbransjen. Med en imponerende bakgrunn som tidligere salgssjef i en av Norges største mobiloperatører, besitter han en grundig innsikt i mobilbransjen.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern