Sammenlign boligalarm

Sammenlign boligalarm og finn den beste avtalen for deg og din familie

Les mer om Personvern & Brukervilkår

SIST OPPDATERT april 25, 2024

Dette er de beste boligalarmene i 2022

/
Sammenlign boligalarm

I Norge nå er det rundt 500.000 husholdninger som har installert boligalarm som er tilknyttet en alarmsentral. Det tallet har fem doblet seg de siste 20 årene. Ifølge Verisure er Norge det landet i verden som har flest boligalarmer, etter USA. 

Selvom statistikken for innbrudd har redusert betraktelig de siste årene, selges boligalarmer som aldri før. Vedlagt ser du illustrasjonen som viser antall innbrudd i Oslo kommune, fra 2013 er tall fra Bærum og Asker inkludert. Denne illustrasjonen er hentet fra Finansavisen.

Les også: Tips til et tryggere hjem

De beste boligalarmene for 2022

De to største selskapene som står for størst markedsandel er Verisure Smart Alarms med Securitas Direct, og Sector Alarm. Begge selskap tilbyr innbruddsalarm og ekstra smart løsninger til og beskytte hjemmet ditt. De mest oridnære løsninger er kodelåser for inngangsdører. Begge selskap tilbyr også programmer & apps som integrerer din mobiltelefon med et system der du kan ha kontroll selv når du ikke er hjemme.

Mange tror slike systemet beskytter kun mot innbrudd. 

 

Disse selskapene har andre løsninger som kan redde liv og eiendom fra diverse farer. Ekstra tilleggsløsninger som følger med boligalarmen er funksjoner som brannalarm, vannlekkasje detektor og skadedyr detektor, slik som mus eller rotter.

Derfor bør du ha boligalarm

Særdeles lite av den Norske befolkningen har boligalarm. Dette er overraskende, særlig når undersøkelser viser at man er opptil 30 ganger tryggere med boligalarm. Man kan også forsikre seg med forsikringer, men hvis man kombinerer dette med husalarm og boligalarm vil man være på den sikre siden. Med boligalarm kan man også sikre seg sjelefred, du har oppdaterte brannvarslere, og kan ha full kontroll av ditt hjemme på reise. 

 

Boligalarm er nyttig hele året! Men det er på sommeren høysesongen for tyveri starter. De fleste tyveri tar plass i privat hjem og ferieboliger, og oftest når du ikke er tilstede. Innbruddstyvene ser som oftest etter det letteste målet, bare du har klistremerket som identikerer at boligen er sikret med alarm, kan dette skremme bort tyvene. Ved og installere boligalarm vil du minske risikoen for tyveri betraktelig.

 

Når vintertiden nærmer seg økes også faren for husbrann. Grunnen til dette er fordi vi skaper en hyggelig stemning i hjemmet med julepynt og levende lys. Disse faktorene forsterker muligheten for brann, her vil boligalarm være med og sikre deg og din familie mot utryggheter.

Har du vurdert boligalarm?

Har du tenkt mye på om du skal bestille alarm, husalarm eller boligalarm til hjemmet? Stadig vekk er det fler og fler som får boligalarm. Det finnes ikke noe fasitsvar på om hvem som bør ha boligalarm, eller ikke, men statistikk viser at det minsker tyveri og kan sørge for bedre søvn dersom man bor i et området der innbrudd kan være mer relevant.

Sammenlign boligalarm pris

Når man skal investere i alarm, så er pris en beslutningsfaktor. Det finnes flere alarmselskaper i Norge, men de mest populære er Securitas og Verisure Direct. Det er vanskelig og peke på en totalkostnad de fleste havner på, årsaken er fordi de ulike selskapene tilbyr forskjellige tilleggstjenester som er med på og sikre boligen din på flere måter. Disse vil være med og øke totalkostnaden, men også garantere bedre trygghet.

 

Det som påvirker “boligalarm pris” mest er hvilken pakke du bestemmer deg for. Hvilken alarmpakke trenger du til huset/leiligheten du eier? De fleste selskapene tilbyr muligheten til å skreddersy egen pakke, da får du også total oversikt på hva kostnaden din kan bli.

Vilkår og pris for boligalarm

To viktige ting vi oppfordrer alle kunder og sjekke før de signerer noe som helst, er vilkår og pris for tjenesten. Vi presiserer at det er viktig og undersøke vilkår nøye for alle typer kjøp, også pris. Du må vite hva som er med i avtalen, eller kan det koste deg dyrt i ettertid.

Boligalarm leverandører i Norge:

  • Verisure
  • Sector Alarm
  • Nokas
  • Trygg Vakt
  • Stanley Security
  • Falck
  • Homely

Nyttige tips for Boligalarm i 2022

Introduksjon til de største alarmselskapene i Norge

Verisure Smart Alarms

verisure-logo
Grunnpakken-verisure-boligalarm

Verisure Smart Alarms tidligere kjent som Securitas Direct. Selskapet har drevet med alarmer og sikkerhetsløsninger i Norge siden 1988, noe som sikrer at du som kunde får god service med solid kompetanse. Selskapet ble separert ut fra Securitas Norge i 2006, og ble med dette et selvstendig selskap. I 2014 byttet Securitas Direct navn til Verisure, for å fremheve at de ikke er direkte koblet til Securitas, men for å bli kjent igjen, nevnes som regel Securitas Direct i samme setning som Verisure. Selskapet er markedsleder i Norge, med over 240 000 fornøyde kunder.

En sentralenhet med oppkobling via Internett og GSM

Ett kontrollpanel med sirene

To kameradetektorer

En røykdetektor

En magnetkontakt

En nøkkelboks

Fri antall nøkkelbrikker

Gratis app med flere funksjoner

Merker og skilt for bolig

Sector Alarm

Sector-Alarm-Logo
sammenlign-bolig-alarm-sector-alarm

Sector Alarm er et selskap som har drevet med alarmer og sikkerhet siden starten i 1995. Sector Alarm er en av de ledende aktørene på det europeiske markedet, og er også en stor tilbyder av sikkerhetsprodukter og tjenester i Norge.

I 2022 har selskapet 530 000 kunder på global basis, som benytter seg av selskapets løsninger for alarmsystemer. Kundene er både privatpersoner, så vel som bedrifter. Sektoralarm tilbyr skreddersydde alarmpakker, utrykninger er inkluderte i grunnprisen. Du kan også få en panikk-alarm, som gjør det mulig for personlig kontakt med Sector Alarm hele døgnet.

En hovedenhet med oppkobling via Internett og GSM

Ett kontrollpanel

To fotodetektorer (tar bilde)

En tale- og lytteenhet

To magnetkontakt

To eller fler kodebrikker

Fri antall nøkkelbrikker

Gratis mobilapp med flere innovative funksjoner

Merker og skilt for inngangsparti og postkasse

Hva tilbyr disse alarmselskapene?

Det som er felles for Verisure og Securitas er døgnbemannet tilgang på, FG-godkjent alarmstasjon med fri vekterutrykning, uansett falsk alarm eller ikke. Begge aktørene tilbyr boligalarm, brannalarm og innbruddsalarm og tilbyr skalldyr tjenesten også som sørger for at sensorene ikke går av hvis du har inngående husdyr som er under 18 KG, denne kan også økes til 35 KG om du har større husdyr. 

Begge aktører tilbyr en mobil applikasjon som gir deg fri tilgang til temperaturmålinger, kamerafunksjon og lignende. Begge selskapene tilbyr også kontakt eller panikkalarm der man får umiddelbart hjelp dersom det trengs. Alt av utstyr monteres av selskapets montører selv. 

boligalarm

Verisure

Hva kan du få?

Du kan skreddesy din egen alarmpakke, du får gratis utrykning, kontaktalarm, kundeservice og døgnåpent alarmstasjon du kan kontakte alarmleverandøren på. Du får trygg og rask overføring av alarmsignaler, utrykning ved brann og kontroll av boligen dersom det blir utrykning. 

Verisure inkluderer temperatursensor i pakken sin, gratis applikasjon på mobilen med tilgang på det meste. Hvis du har dyr så inkluderer de også pakker tilrettelagt for deg med husdyr. Andre ting de inkluderer er: egen kundeside, merker og skilt, yale doorman (en fjernstyrt boliglås), musdetektor, tale og lytteenhet, smartkontakter og vanndetektor.

Sikkerhet for deg som kunde

Som Verisure kunde får du også utvidet produktgaranti. Dette betyr dersom noe av utstyret blir ødelagt, får du byttet dette kostnadsfritt så lenge du er kunde hos Verisure. Ved brann, innbrudd eller vannskader dekker Verisure inntil 10 000,- kroner i egenandel.

Sector Alarm

Hva kan du få?

Sector Alarm tilbyr også skreddesydde alarmpakker. De inkluderer gratis utrykning til ditt hjem dersom det oppstår problemer. Sector Alarm inkluderer også panikkalarm, personlig kontakt med selskapet døgnet rundt slik at du føler deg trygg som kunde. 

Du får også utrykning ved brann inkludert og kontroll av boligen, hvis det skulle blitt nødvendig. Du får også med andre løsninger som dyrevennlig boligalarmer, Yale Doorman som er fjernstyrt boliglås, temperatur og vann sensorer, smart stikkontakter og mye mer.

Sikkerheten for deg som kunde

 

Sector Alarm tilbyr 15-dagers trygghetsgaranti fra den dagen boligalarmen ble installert. Det betyr at hvis du som kunde ikke er fornøyd kan du få pengene dine tilbake. Viktig og bemerke seg at denne garantien gjelder kun for privatpersoner, og ikke bedrifter (angrerett på bedrift gjelder ikke).

Hvilket boligalarm bør jeg velge?

Om du er på jakt etter det billigste boligalarmen, så kan det være vanskelig å velge. De ulike tilbudene på markedet varierer og inkluderer ulike tjenester. Men alle selskap tilbyr sikkerheten du er ute etter. Det blir vanskelig for oss og si hvilket system som er best. Men Norsk Kundebarometer, et prosjekt fra Handelhøyskolen BI gir et godt innblikk i hva kunder mener. Her finner man de største selskapene i Norge, Verisure og Sector Alarm. Verisure vinner testen, med en liten margin. Derfor antar vi at Verisure tilbyr den beste boligalarm avtalen i 2022.

Blir forsikring billigere med boligalarm?

Ser vi bort ifra den ekstra tryggheten man får, om du får deg boligalarm, er det også til stor fordel å ha en boligalarm, med hensyn til dine forsikringer. Veldig mange forsikringsselskaper oppfordrer sine kunder til å installere boligalarm. Statistikk og analyse viser at klare tegn på alarmsystem skremmer vekk innbruddstyver og stanser innbruddsforsøket. Konklusjonen er at du kan få billigere forsikring for ditt hjem om du installerer boligalarm i hjemmet. Dette gjelder først for innboforsikring, om du installerer ekstra tjenester som detektor for vannskader eller brannskader, kan dette senke prisen på andre forsikringer også.

 

 

Bransjeomtaler av Boligalarmer (Oppsumering)

Som nevnt tidligere er Sector Alarm og Verisure de største aktørene når det kommer til alarmselskaper i Norge. De begge skiller seg ut på egne fronter, både sterke og svake sider, 

men sammenlagt er begge aktører veldig sterke kandidater. Vi anbefaler alle våre besøkende og hente tilbud fra begge selskap, slik at man enkelt kan sammenligne totalkostnad og pris på utstyr. 

 

 

I Norge tildeler SeeYou Kundeserviceprisen en gang hvert år. Besøk deres sider for og se hva de mener om disse aktørene. Norsk Kundebarometer har også sammenlignet boligalarm leverandører, her ser vi også at disse enorme selskapene topper listene der også.

 

Dette er våre kilder:

SeeYou Kundeserviceprisen
– Norsk Kundebarometer (BI)

Vurder tjenesten vår

Gi oss en tilbakemelding på tjenesten

Gi oss en tilbakemelding!
6 Stemmer - Gj.snitt 3.3

Få uforplikende tilbud på boligalarm

5/5

" Tidsbesvarende og bra! "

Fyll ut skjemaet så blir du kontaktet av en leverandør på boligalarm med et uforplikende tilbud. Tjenesten leveres fra Fornye.no og er helt gratis.

Fyll ut skjemaet så blir du kontaktet av en boligalarm leverandør med et uforplikende tilbud. La leverandørene jobbe for deg!

5/5

" Tidsbesvarende og bra! "

Vi bor i Oslo og trengte et enkelt tilbud fra ulike leverandører på boligalarm, vi fikk levert 3 ulike tilbud fra Fornye der vi valgte og gå for en av dem. Takk for at dere gjør det enkelt for kunder :)

Takk for din henvendelse!

Du har fått en kopi av henvendelsen sendt på din e-post.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern