KIA Soul bilforsikring

KIA Soul bilforsikring: Betaler du for mye?

Vi hjelper deg med og finne den beste bilforsikringen til KIA Soul.

KIA Soul bilforsikring
Leo Lunde
Publisert juli 27, 2023

Skrevet av Leo Lunde

Del på:

Kortversjonen

  • Blir du medlem i LOfavør får du billigere bilforsikring
  • Forsikring til KIA Soul koster ca 11 000 kroner i året (30 år ingen bonus)
  • Samler du flere forsikringer kan du få opptil 20 prosent rabatt

KIA Soul har blitt en favoritt blant elbiler i Norge, og her gir vi deg guiden til hvordan du kan sikre deg den billigste og beste bilforsikringen for din Soul. KIA Soul er en populær og praktisk bil som passer for mange. Men hvordan kan du sikre deg at du finner den billigste og beste forsikringen til din Soul? 

Enten om du går for bensin modellen eller den elektriske motparten Soul EV, har vi samlet mange gode tips for å hjelpe deg med å spare på forsikringen. Samtidig er det utrolig viktig å ikke bare se på prisen her: dekningen du får for pengene har også mye å si. Og selv om vi ikke kan velge forsikringsselskap for deg, kan vi definitivt hjelpe deg med å velge den beste og billigste bilforsikringen til KIA Soul. 

De dyreste KIA Soul modellene på FINN.no ligger på omtrent 460 000 kroner, da vil kaskoforsikring være mest gunstig hvis du havner i denne prisklassen.

Sammenlign og spar

Første bud er alltid å sammenligne priser på bilforsikring til KIA Soul. Da sørger du nemlig for at:

  • Du enkelt kan sammenligne tilbudene og velge det beste
  • Motta de beste tilbudene fordi forsikringsselskapene må konkurrere om deg
  • Du kan velge og vrake blant de beste forsikringene til KIA Soul.

Få tilbud på forsikring til Nissan Leaf

Gratis og uforpliktende

I samarbeid med Tjenestetorget

Hva koster KIA Soul bilforsikring?

I gjennomsnitt kan du regne med å betale rundt 11 000 kroner i året for en god kaskoforsikring. Om du kjøper en ny bil er det definitivt denne du bør gå for, sammen med eventuelle tilleggsdekninger du føler er lurt å ha. Selv om dette er et typisk gjennomsnitt, er det mange ting som påvirker prisen. Eksempelet vårt gjelder for en typisk 30-åring uten bonus.

Dette påvirker prisen på en bilforsikring til KIA Soul

Supertips: Er du medlem i LOfavør kan du spare nesten 30% på bilforsikringen til din KIA Soul. Les mer om det her.

Som med alle bilforsikringer er det visse ting som påvirker prisen du får fra de ulike forsikringsselskapene. Hvor gammel du er, hvor langt du kjører, hvilken bil du kjøper og bonusen har mye å si.

Men det som avgjør prisen til syvende og sist er hvilken dekning du ønsker. La oss se på hvilke typer KIA Soul bilforsikringer du kan gå for.

Det finnes ulike typer forsikringer for bil, som ansvarsforsikring, delkasko, kasko og superkasko. Ansvarsforsikring er lovpålagt og dekker skade du påfører andre personer eller ting med bilen din. Delkasko dekker i tillegg brann, tyveri, glasskade og veihjelp. Kasko dekker også skade på egen bil ved kollisjon eller utforkjøring.

I tillegg har enkelte selskaper det vi kaller Superkasko, eller toppforsikring, som gir enda bedre dekning, for eksempel leiebil om bilen må på verksted, utvidet veihjelp og nybilgaranti. Du bør vurdere hva slags risiko du er villig til å ta, og hva slags verdi bilen din har, når du velger forsikringstype.

Hvordan kan jeg få billigere KIA Soul bilforsikring?

Det er mye du kan gjøre selv for å spare på forsikringen og få den billigste KIA Soul bilforsikringen.

Her er noen raske tips:

  • Velg riktig egenandel: Dette er beløpet du må ut med selv hvis bilen blir skadet. Er egenandelen høyere betaler du mindre i forsikring, men du må selvsagt betale mer om noe skjer. Vurder hvilken risiko du er villig til å ta. Vårt råd er å velge lavere egenandel om du har lite penger i bakhånd, eller ikke vil klare å dekke en helt ny bil ved en alvorlig skade selv. 

  • Samlerabatter er gull verdt: Samler du flere forsikringer hos samme selskap, kan du spare mye penger. Faktisk er rabatten hos enkelte på opptil 20 prosent! 

  • Fagforeningsrabatter: Ikke glem at mange fagforeninger har veldig gunstige avtaler med forsikringsselskapene, slik at du kan få lavere pris på forsikringene dine gjennom dem. 

  • Kjør ansvarlig: Dette sier seg vel selv, men om du unngår skader får du lavere premier. Det gjelder også på KIA Soul bilforsikring, så kjør pent og se deg for når du skal lukeparkere. Bonusen kan du bygge opp over tid. For eksempel gir If nye bileiere opptil 60 prosent startbonus, eller 40 prosent om du har hatt bil før. Deretter kan den øke med 10 prosent hvert år hvis du kjører skadefritt, helt opp til 70 prosent. Etter tre år går den opp til 75 prosent. Samtidig mister du bonus ved skader, så her lønner det seg åpenbart å kjøre pent.

Ikke betal for mye

Forsikringsbransjen varierer så mye i pris at det burde være obligatorisk å sammenligne forsikringer før man slår til. På en KIA Soul bilforsikring kan du spare mange tusenlapper på dette. Det lureste du kan gjøre for å spare på forsikringen er derfor å sammenligne priser og tilbud fra mange forsikringsselskaper. Ikke glem å sammenligne dekningen også: det er ikke alltid billigst KIA Soul bilforsikring som er best.

Ved å følge disse tipsene, kan du finne den billigste og beste forsikringen til Kia Soul på norsk. Lykke til!

Bildekilde: KIA

Leo Lunde er en journalist med spesialfelt innen forbrukersaker, forsikring, reise og personlig økonomi. Han er også ansvarlig redaktør i Canariavisen.no

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern