Nissan Leaf bilforsikring

Nissan Leaf bilforsikring: Slik kan du spare tusenlapper på forsikringen

I 2022 ble det solgt 3.220 Nissan Leaf i Norge, mange lurer derfor på hvor man finner en god forsikring til Nissan Leaf – Og ikke minst hva det koster.

Nissan bilforsikring
Leo Lunde
Publisert juli 27, 2023
Oppdatert august 1, 2023

Skrevet av Leo Lunde

Del på:

Kortversjonen

  • Forsikring til Nissan Leaf koster ca 10 300 kroner i året
  • Samler du forsikringer kan du få opptil 20 prosent rabatt
  • Kaskoforsikring eller delkasko vil passe godt til en Nissan Leaf

Er du på jakt etter en Nissan Leaf bilforsikring kan det være flere tusen kroner å spare ved å ta noen enkle grep. Som eier av en av Norges mest populære el-biler, er det viktig å være klar over at forsikringsprisene kan variere sterkt mellom forskjellige selskaper.

Hvorfor? Fordi noen forsikringsselskaper priser el-biler høyere enn andre, tilsynelatende uten mål og mening. Bak disse avgjørelsene ligger det ofte både priskonkurranse og risikoanalyser som stadig oppdateres.

Så, hvordan får du billigst mulig Nissan Leaf bilforsikring?

Først og fremst bør du bruke en sammenligningstjeneste som Fornye.no. På den måten må forsikringsselskapene konkurrere om deg som kunde, samtidig som du får full oversikt over hvilken dekning du får hos de ulike aktørene. Slikt kan du spare tusenlapper på, og det koster deg ingenting å sammenligne og innhente tilbud fra mange på en gang. Praktisk!

Hva koster det å forsikre en Nissan LEAF?

Med en så flott bil som Nissan LEAF, bør du definitivt går for en full og god kaskoforsikring. Den koster i gjennomsnitt 10 300 kroner i året, om vi ser bort fra trafikkforsikringsavgifter. Denne prisen er hentet inn fra Finansportalen og er basert på en typisk 30-åring uten bonus.

Her har du et par priseksempler på Nissan LEAF forsikring fra Elbilforum.no (Med bonus, forsikringstype og pris per år)

Forsikringsselskap

Type

Pris per år

Bonus

Storebrand

Super

3070 kr

75%

If

Kasko (20t km)

2650 kr

75%

JBF

Fullkasko (16t km)

8400 kr

20%

CODAN

Kaskopluss (8t km)

4375 kr

75%

Som du ser er pris for forsikring veldig varierende. Per dags dato er det If og Storebrand som kommer best ut dersom du vurderer forsikring til din Nissan LEAF.

Få tilbud på forsikring til Nissan Leaf

Gratis og uforpliktende

I samarbeid med Tjenestetorget

Stor variasjon i pris mellom forsikringsselskaper

Men om du sammenligner prisene på Nissan Leaf bilforsikring kan raskt begynne å se prisforskjellen. Ofte skiller det 3000 – 4000 kroner mellom den dyreste og billigste forsikringen med tilsvarende dekning. Fordi prisene alltid justeres, bør du definitivt sammenligne jevnlig, og det er ingen grunn til å bli hos ditt nåværende forsikringsselskap, hvis du finner et bedre tilbud andre steder.

Her er noen gode sparetips for deg som vil få en lavere forsikringspremie:

  • Alltid sammenlign priser mellom flere forsikringsselskaper før du slår til på en avtale. 
  • Husk at det kan lønne seg å slå sammen flere forsikringer hos samme selskap, men det er til syvende og sist totalprisen du betaler som er viktig. 
  • Sjekk med forsikringsselskapet om du kan få lavere premie ved å ha sporing eller startsperrer installert. 
  • Kjør forsiktig, så får du bonus på forsikringen om du unngår skader. 
  • Øk egenandelen din om du har nok penger i bakhånd til å dekke store utgifter selv. Da kan du betale mindre i forsikringspremie hver måned.

Nissan Leaf bilforsikring: Oppsummert

I en tid der hver krone teller, er det viktig å ta smarte økonomiske beslutninger. Å velge rett forsikring for din Nissan LEAF kan være en av dem. Så selv om den første prisen du får kan virke grei, husk at det er store variasjoner i pris mellom forsikringsselskapene. Dermed kan det lønne seg å sammenligne og bytte forsikringsselskap jevnlig.

Fornye.no gjør det enkelt å innhente og sammenligne tilbud fra flere forsikringsselskaper, uten kostnad. Ikke la deg friste til å betale overpris for forsikringen din. Utfordre forsikringsselskapene til å gi deg deres beste tilbud og velg det som passer best for deg og din økonomi.

Forsikring skal gi trygghet, ikke være en økonomisk belastning.

Bildekilde: Nissan.no

Leo Lunde er en journalist med spesialfelt innen forbrukersaker, forsikring, reise og personlig økonomi. Han er også ansvarlig redaktør i Canariavisen.no

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern