Tesla Model 3 bilforsikring

Tesla Model 3 bilforsikring: Slik velger du den beste og billigste

Hvorfor er det så store prisforskjeller på Tesla Model 3 bilforsikring? Og hvilken forsikring er egentlig best? Det er spørsmål mange Tesla-eiere stiller seg. Som en av de desidert mest attraktive elbilene på markedet, er Tesla også ansett som en luksusbil. Det betyr naturligvis at forsikringen koster deretter, men det er også andre grunner til at prisene varierer så stort.

Tesla-Model-3 bilforsikring
Leo Lunde
Publisert juli 27, 2023

Skrevet av Leo Lunde

Del på:

Kortversjonen

 • Forsikring til Tesla Model 3 koster mellom 600 til 1200 kroner i måneden
 • Samler du forsikringer kan du få opptil 20 prosent rabatt
 • Kaskoforsikring er ofte forsikringstypen man bruker på biler i denne prisklassen

Variasjon i pris på Tesla Model 3 bilforsikring

Forsikringspriser for Tesla Model 3 varierer stort, og faktisk kan prisforskjellen fra ett selskap til et annet være på over 7000 kroner. Denne variasjonen skyldes flere faktorer, inkludert at Tesla er et relativt nytt bilmerke. Forsikringsselskapene vurderer enda hvor stor risikoen er, og med mindre informasjon om ulykkestall ønsker de å sikre seg.

Grunner til at Tesla Model 3 bilforsikring varierer stort i pris:

 • Nye biler er vanskeligere å risikoberegne for forsikringsselskapene. 
 • Tesla Model 3 er en dyr bil som også koster mye å reparere. 
 • Bilenes høye verdi betyr også at du må betale mer for forsikringen
 • Tesla er også kjent for høy ytelse, som kan øke risikoen for ulykker.

Få tilbud på forsikring til Tesla Model 3

Gratis og uforpliktende

I samarbeid med Tjenestetorget

Spar penger på Tesla Model 3 bilforsikring

Når du forsikrer din Tesla Model 3, må du ta hensyn til noen unike aspekter ved elektriske kjøretøyer. For eksempel ville det vært helt bortkastet med forsikring mot feilfylling av drivstoff når du kjører en ren og miljøvennlig elbil, men derimot er det veldig nyttig å ha dekning for skader på batteriet eller tyveri av ladekabel.

Med egne elbilforsikringer får du dekning for slikt, og derfor er det også viktig å sammenligne ulike forsikringer og selskaper opp mot hverandre. Eksempler på forsikringsselskaper som byr på egne Tesla- og elbilforsikringer, finner vi Sparebank 1, som trekker frem nettopp disse fordelene.

Slik får du den billigste og beste Telsa Model 3 bilforsikring:

 • Sammenlign priser og vilkår hos ulike forsikringsselskaper. Det kan være store forskjeller i hva du må betale for å forsikre din Tesla Model 3, så det lønner seg å sjekke flere alternativer før du bestemmer deg. Du kan bruke nettsider som sammenligner forsikringer, eller kontakte selskapene direkte for å få et tilbud.

 • Velg riktig dekningsnivå. Du må vurdere hvor mye dekning du trenger for din Tesla Model 3, basert på blant annet bilens verdi, alder, kjørelengde og bruksområde. Du kan spare penger ved å velge en lavere dekningsgrad, men da må du også være klar over at du får mindre erstatning hvis noe skjer med bilen din.

 • Benytt deg av rabatter og fordeler. Mange forsikringsselskaper tilbyr rabatter og fordeler til kunder som har flere forsikringer hos dem, eller som har vært lojale kunder over tid. Du kan også få rabatt hvis du har installert sikkerhetsutstyr i bilen din, som for eksempel alarm, GPS eller dashcam. Sjekk med ditt forsikringsselskap hva slags rabatter og fordeler du kan få for din Tesla Model 3.

 • Betal årspremien for Tesla Model 3 bilforsikring i én sum. Hvis du har mulighet til det, kan du spare penger ved å betale hele årspremien for din Tesla Model 3 i én sum, i stedet for å dele den opp i månedlige avdrag. Da slipper du å betale renter og gebyrer som kan øke den totale kostnaden for forsikringen din.

 • Kjør pent og forsiktig. Dette er kanskje det viktigste sparetipset av alle. Hvis du kjører pent og forsiktig med din Tesla Model 3, reduserer du risikoen for å bli innblandet i ulykker eller skader som kan føre til høye erstatningskrav og økte forsikringspremier. Du bidrar også til å bevare bilens verdi og levetid.

Ved å følge disse sparetipsene kan du finne den beste og billigste forsikringen til din Tesla Model 3, og nyte kjøregleden uten å bekymre deg for de økonomiske konsekvensene.

Men hvilken forsikring du bør gå for avhenger også av mange andre faktorer, som hvor du bor, hvor gammel du er og hvor ny bilen er. For å finne den beste og billigste forsikringen til din Tesla Model 3, anbefales det å sammenligne tilbud fra flere forsikringsselskaper. På Fornye.no kan du enkelt sammenligne tilbudene og la selskapene konkurrere om deg.

Et annet gulltips som nesten alltid lar deg spare gode penger, er å samle alle forsikringene under ett tak. Samlerabatten kan nemlig være på opptil 20 prosent. 

Viktige ting å vurdere når du velger en Tesla Model 3 bilforsikring

Når du velger forsikring, er det viktig å sørge for at den tilbyr den dekningen du ønsker. Full kasko er å foretrekke, og hvis du har råd, kan du legge til maskinskade, leiebil ved feil og totalskadegaranti. Denne gir deg en helt ny og tilsvarende bil hvis reparasjonen koster mer enn 60 prosent av bilens totalpris.

Husk at det er sluttsummen du betaler og dekningen du får som avgjør, så det er slettes ikke sikkert at den billigste forsikringen er best for deg. 

Oppsummert

Å finne den rette Tesla Model 3 bilforsikring kan virke komplisert, spesielt når selskapene varierer så mye i pris, men det er alltid både enkelt og gratis å sammenligne forsikringer hos Fornye.no.

Ved å sammenligne tilbud, vurdere alternativene dine nøye, og sørge for at du får det du betaler for, kan du finne en forsikring som gir deg best mulig dekning til rett pris.

Bildekilde: Elbil24.no

Leo Lunde er en journalist med spesialfelt innen forbrukersaker, forsikring, reise og personlig økonomi. Han er også ansvarlig redaktør i Canariavisen.no

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern