Tesla Model S bilforsikring

Tesla Model S bilforsikring: Slik får du den billigste og beste

Tesla Model S er Norges mest solgte elbil. Hvis du har spørsmål til hvilken bilforsikring du skal velge for Teslaen din kan vi hjelpe deg.

Leo Lunde
Publisert juli 24, 2023

Skrevet av Leo Lunde

Del på:

Kortversjonen

 • Forsikring til Tesla Model S koster mellom 600 til 1200 kroner i måneden
 • Samler du forsikringer kan du få opptil 20 prosent rabatt
 • Kaskoforsikring er ofte forsikringstypen man bruker på biler i denne prisklassen

Er du den stolte eier av en Tesla Model S og leter etter en billig forsikring? Da har du kanskje lagt merke til at prisene på forsikring til Tesla Model S både varierer stort. Prisene på Tesla Model S bilforsikring varierer mer enn for andre bilmerker, og det kan være utfordrende å forstå hvorfor dette skal være sånn. 

En viktig årsak er rett og slett at forsikringsselskapene vet for lite om ulykkes- og skadestatistikken, siden disse bilene er så nye på markedet. Dette øker risikoen for forsikringsselskapene.

Få tilbud på forsikring til Tesla S

Gratis og uforpliktende

I samarbeid med Tjenestetorget

Andre årsaker til at prisen på en Tesla Model S bilforsikring varierer er:

 • Tesla Model S og andre elbiler har generelt høyere reparasjonskostnader enn fossildrevne biler. De er ofte utstyrt med avanserte sensorer, batterier og motorer som det koster mer å fikse. 
 • Det ér lov å slå seg selv litt på brystet om du har en Tesla Model S. Dette er tross alt en luksusbil. Men det betyr også at den har høy verdi, og dermed koster mer å forsikre. 
 • Disse bilene har også høy ytelse, som kan øke risikoen for ulykker. Hvor rask og kraftig en bil er, påvirker også forsikringspremien.

Hva koster bilforsikring på Tesla S?

Og forsikre en Tesla S kan koste mellom 600 til 1 200 kroner i måneden. Årsmodellen og forsikringstype er avgjørende for sluttpris.

Du kan spare tusenvis av kroner

Så hvordan sikrer du deg den beste og billigste forsikringen for din Tesla Model S? Her gir vi deg noen tips.

Om du bare sammenligner ulike forsikringer, blir det klart at du kan spare stort på å velge riktig forsikring til din Tesla. Velger du feil risikerer du å betale 7323 kroner for mye, ifølge en prisundersøkelse utført av Norsk Familieøkonomi

Hvordan finne den billigste Tesla Model S bilforsikring

Nettopp derfor bør du alltid sammenligne Tesla Model S bilforsikring hos Fornye.no. Da får du tilbud fra flere forsikringsselskaper, og du kan velge den elbil-forsikringen som passer deg best. Husk at pris ikke bør være eneste avgjørende faktor her – dette er tross alt en flott, ny og verdifull bil som du ønsker bred og god dekning for. 

Når du sammenligner bør du ikke minst sjekke om du kan få samlerabatter. Da kan du spare opptil 20% ved å ha flere forsikringer hos samme selskap. Selv om dette er en god sparemulighet, må du ikke se deg blind på rabatter: totalprisen og hvilken dekning du får være avgjørende. 

Her er noen smarte sparetips når du skal velge Tesla Model S bilforsikring:

 • Sammenlign tilbud hos Fornye.no, så finner du enkelt den billigste og beste forsikringen, fordi forsikringsselskapene må konkurrere om deg som kunde. 
 • Velg en høyere egenandel. Dette er beløpet du må betale selv hvis du får en skade på bilen din. Om du har penger nok i bakhånd til å ta en større del av kostnaden selv, kan du få lavere forsikringspremie. 
 • Kjør forsiktig. Dette sier seg vel selv, men det kan være lurt å være litt ekstra forsiktig når du kjører en så dyr og fin bil. Jo færre skadesaker du får, jo lavere blir premien din. I tillegg sparer du jo penger på reparasjoner og unngår bryderiet med å melde inn skader. 
 • Velg riktig dekning. Selv om det er viktig å ha god dekning, burde du ikke betale for mer enn du trenger. Ved å velge en god elbilforsikring fremfor en generell bilforsikring, får du egne dekninger tilpasset biltypen, uten at du må betale for unødvendige ting som dekning for feilfylling av drivstoff.

Dette bør en Tesla Model S bilforsikring dekke

Før du går på forsikringsjakt er det også viktig at du vet hva en elbilforsikring må og bør dekke.

Ansvarsforsikring er den lovpålagte minimumsforsikringen som alle biler må ha. Uten denne kan du ikke kjøre på veien. Den dekker skader du påfører andre eller deres bil og eiendeler, men du får ingen dekning for egen bil. 

Delkasko er et steg opp, og gir deg dekning for brann, tyveri, glass og veihjelpsskader på din egen bil. Delkasko lønner seg for biler som ikke har høy verdi eller er helt nye. 

Har du imidlertid en Tesla Model S, ville vi gått for en Kasko-pakke med omfattende dekning. Kasko dekker i tillegg kollisjonsskader. Nettopp slike ulykker og skader koster mye penger, spesielt om du har en verdifull bil. I tillegg bør du absolutt vurdere disse tilleggsforsikringene: 

 • Batteriforsikring: Dekker skader og feil på batteriet. Dette er den dyreste delen av bilen, så god dekning kan gjøre en stor forskjell om noe skjer med batteriet. 
 • Ladekabelforsikring: Ladekabler blir både stjålet og ødelagt. Siden du er helt avhengig av en ladekabel, er det lurt å forsikre den mot tyveri og skader. 
 • Leiebil: Om noe skjer med bilen din slik at den må verksted eller blir stjålet, kan det være veldig avslappende å vite at du får dekket leiebil.

Oppsummert

Alt i alt trenger det ikke å være vanskelig å finne en rimelig og gunstig Tesla Model S bilforsikring. Men du bør absolutt sammenligne, vurdere og velge den som gir best dekning til rett pris. Det er dumt å betale for mye, og som undersøkelsen fra Norsk Familieøkonomi viser, er prisforskjellene voldsomme. Tråkker du feil er det som å kaste penger ut av bilvinduet, så ha tunga rett i munnen og sammenlign forsikringer helt gratis hos Fornye.no. 

Bildekilde: Tesla.com

Leo Lunde er en journalist med spesialfelt innen forbrukersaker, forsikring, reise og personlig økonomi. Han er også ansvarlig redaktør i Canariavisen.no

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern