Tesla Model X bilforsikring

Tesla Model X bilforsikring

Har du kjøpt deg Tesla X og trenger en god bilforsikring? Eller har forsikringsselskapet ditt justert prisen opp? Her kan du finne en god bilforsikring til din Tesla Model X.

Tesla Model X bilforsikring
Leo Lunde
Publisert juli 21, 2023

Skrevet av Leo Lunde

Del på:

Kortversjonen

  • Forsikring til Tesla Model X koster mellom 900 til 1300 kroner i måneden
  • Samler du forsikringer kan du få opptil 20 prosent rabatt
  • Kaskoforsikring er ofte forsikringstypen man bruker på biler i denne prisklassen

Det er noe spesielt med Tesla. Med sin høyteknologiske sjarm, stille, men kraftige akselerasjon og selvfølgelig miljøvennligheten, har den tatt meg – og tydeligvis mange andre nordmenn – med storm.

Det er ingen hemmelighet at Tesla Model X  har blitt svært populære i Norge. Men mens vi koser oss med disse nydelige bilene, er det et aspekt som kan gi oss litt hodebry – forsikringen.

Få tilbud på forsikring til Tesla X

Gratis og uforpliktende

I samarbeid med Tjenestetorget

Beste Tesla Model X bilforsikring

En undersøkelse utført av Norsk familieøkonomi viser nemlig enorme prisforskjeller for forsikring til Tesla, riktignok Model S – men det samme er tilfellet for X og Tesla 3. De kan variere med over 7000 kroner fra dyrest til billigst forsikring. 

Her er fire gode forsikringsselskap vi ville anbefalt hvis du skal forsikre el-bilen din:

En av grunnene til dette er at Tesla er såpass ny på markedet. Forsikringsselskapene har rett og slett for lite datagrunnlag om Tesla, og er det én ting forsikringsselskapene lever på, så er det risikovurderinger. Når denne vurderingen blir vanskelig går prisen også opp. 

Hva vil forsikringen på Tesla X koste meg?

Tesla Model X forsikring kan koste fra 900 til 1300 kroner i måneden, mye avhenger av modellen du har valgt, dine kjørevaner, alder og forsikringstype.

Egen elbil-forsikring

Mange Tesla-eiere lurer på om de egentlig trenger en egen elbilforsikring, eller om en standard bilforsikring holder. Enkelte selskaper skiller nemlig på dette. Hos Tryg skiller de blant annet på tillegg som Bil Ekstra og Elbil Ekstra, mens både Sparebank 1 har egne Tesla- og elbilforsikringer, for å nevne noen. Så hva er egentlig forskjellen? 

Som regel er den ikke stor, men dekningen er gjerne tilpasset biltypen. Du trenger jo ikke dekning for feilfylling når du kjører en elbil som henter drivstoff fra veggen hjemme, men skader på batteriet eller tyveri av ladekabel er kjekt å ha. Å vite at du har veihjelp om du er fri for strøm på tur, er også en ekstra trygghet som kommer med enkelte elbilforsikringer. 

Når du velger bilforsikring for din Tesla X kan du velge mellom disse forsikringstypene:

  • Kasko
  • Delkasko
  • Ansvarsforsikring
  • «Super-forsikring» Tilbys av noen selskap.

Egen elbil-forsikring

Med så store prisforskjeller er det nettopp sammenligning og tilbud fra flere forsikringsselskaper som påvirker hvor mye du må betale. Hos Fornye.no kan du enkelt sammenligne tilbudene og la selskapene konkurrere om deg, og din flunkende nye Tesla Model X. 

Et annet sparetips mens vi er i gang, er å samle flere forsikringer hos samme selskap. Om du finner et godt tilbud på forsikring til Tesla Model X, bør du samtidig sjekke om du kan få samlerabatt hvis du tar med innbo, husforsikring, reiseforsikring osv. til det nye selskapet. Ofte kan rabatten være på opptil 20 prosent.

Hvordan velge riktig Tesla Model X bilforsikring?

En Tesla er både stilig, avansert og definitivt ikke billig. Derfor er det ekstra viktig at du har en bunnsolid Tesla Model X bilforsikring på plass. Med en så kostbar bil er trygghet nøkkelordet. Selv om du naturligvis vil spare så mye som mulig på forsikringen, bør du først og fremst sjekke at den tilbyr dekningen du ønsker deg. 

Her bør du gå for full kasko, og om du har råd, smør på med tillegg for maskinskade, leiebil ved feil og totalskadegaranti. Da får du en helt ny og tilsvarende bil, hvis du oppfyller krav, slik som at en reparasjon koster mer enn 60 prosent av bilens totalpris. 

Så håper vi disse tipsene hjelper deg til å finne den beste og billigste forsikringen til din Tesla Model X. Lykke til på veien – både den asfalterte og den som går i retning av den riktige forsikringen!

Bildekilde: Elbil24.no

Leo Lunde er en journalist med spesialfelt innen forbrukersaker, forsikring, reise og personlig økonomi. Han er også ansvarlig redaktør i Canariavisen.no

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern