VW e-Golf bilforsikring

VW e-Golf bilforsikring – du kan spare mye på å sammenligne

VW e-Golf bilforsikring
Leo Lunde
Publisert juli 29, 2023

Skrevet av Leo Lunde

Del på:

VW e-Golf er elbilversjonen av den ikoniske Golf-modellen, et kjøretøy som har rullet på veiene siden 1974. Først i 2014 entret den elektriske versjonen markedet og siden da har e-Golf blitt et velkjent syn i Europa med over 100 000 solgte eksemplarer. I Norge alene har omkring 5000 e-Golf-eiere tatt turen på veiene, ifølge TV2. Bilmodellen gikk ut av produksjon i 2020, så om du er ute etter å forsikre en, snakker vi sannsynligvis om en bruktbil. Dette vil påvirke forsikringspremien.

Hva koster VW e-Golf bilforsikring?

Du kan regne med å betale 12 500 kroner per år for en VW e-Golf bilforsikring. Dette er summen du må ut med for en full kaskoforsikring om du er 30 år og uten bonus. Med andre ord vil prisen variere stort avhengig av hvor stor bonus du har, hvilken egenandel og forsikring du velger, og hvor mange år du har bak rattet. Priseksempelet er hentet via Finansportalen

Få tilbud fra ulike forsikrings­selskaper

Gratis og uforpliktende

I samarbeid med Tjenestetorget

Store prisforskjeller på VW e-Golf bilforsikring

Faktisk er det voldsomme prisforskjeller på VW e-Golf bilforsikring. En undersøkelse fra TV2 viser at premiene varierer med hele 3398 kroner fra billigst til dyrest i deres test. Men betyr det at du bør velge selskapet som er best i test?

Nei. Prisene svinger raskt og varierer basert på din individuelle situasjon, så det er viktig å gjøre en sammenligning selv, før du slår til på et tilbud.

Slik får du en billig Volkswagen e-Golf bilforsikring

Ingen av oss slipper unna bilforsikring, men det betyr ikke at du må betale mer enn nødvendig. Her er noen tips som kan hjelpe deg å få en lavere premie:

  • Sammenlign tilbud på Volkswagen e-Golf bilforsikring fra ulike forsikringsselskaper. Det kan være store forskjeller i pris og dekning. Sammenlign forsikringer hos Fornye.no og sjekk prisene jevnlig. Å bytte forsikringsselskap kan gi store besparelser.  Det er både enkelt og gratis, og ved å sammenligne forsikringer hos oss får du tilbud fra alle selskapene, som dermed må konkurrere om deg som kunde. 

  • Velg lavere dekning om du kjører lite eller har en eldre bil. Det kan for eksempel lønne seg å velge delkasko om du kjører en eldre Volkswagen e-Golf, eller bruker bilen lite. Er bilen av nyere dato eller mye i bruk lønner det seg å betale litt mer for en Volkswagen e-Golf bilforsikring. 

  • Øk egenandelen om du har råd til det, så får du lavere premie på bilforsikringen. Det betyr imidlertid at du må ut med en større sum hvis noe skjer, så vurder dette opp mot økonomien din. 

  • Unngå skader. Å kjøre skadefritt over tid øker bonusen din, som i visse tilfeller kan komme opp i over 70%. Det lønner seg virkelig å kjøre forsiktig, og dette kan gi store utslag i prisen du betaler for en bilforsikring. 

  • Sjekk rabatter og fordeler på Volkswagen e-Golf bilforsikring. Enten du samler alle forsikringer under ett tak og drar nytte av samlerabatter på opptil 25 prosent, eller benytter deg av gode tilbud gjennom for eksempel NAF, Elbilforeningen eller en fagforening, er det ofte mye å hente på å sjekke hvilke rabatter og fordeler du kan få.

VW e-Golf bilforsikring: Hvilken trenger jeg?

Først og fremst er det greit å vite hvilke bilforsikringer som finnes på markedet. De kommer gjerne i tre eller fire nivåer, kalt:

  • Ansvarsforsikring er lovpålagt for alle kjøretøy. Denne dekker skade du påfører andre personer eller eiendommer med bilen din, men den dekker ikke skader på din egen bil. 

  • Delkasko er et tillegg til ansvarsforsikringen, som dekker brann, tyveri, glasskader og veihjelp. Den dekker dog ikke skade på din egen bil ved en kollisjon eller utforkjøring. 

  • Full kasko (eller bare kasko) er et ytterligere tillegg til ansvarsforsikringen og delkaskoen, som dekker skade på din egen bil ved en kollisjon eller utforkjøring. Kasko kan også dekke leiebiler ved skade og flere ulike problemer, som motor- og batterifeil, eller tyveri av ladekabel. 

  • Superkasko er forsikringen med full pakke. Den dekker alt det samme som full kasko, men inkluderer ofte fordeler som lavere egenandel, flere typer skader og ikke minst ny bil ved totalskade (om bilen er under tre år gammel, i de fleste tilfeller).

Dette er bare eksempler på dekningen du kan få med en VW e-Golf bilforsikring, så det er viktig at du alltid sammenligner flere forsikringer og vurderer dekning opp mot pris. Begge deler varierer nemlig stort når du skal finne en billig VW e-Golf bilforsikring.

Om du trenger en Volkswagen e-Golf bilforsikring, er det lurt å tenke på at den nå er å anse som en bruktbil, så du kan fint vurdere delkasko. Også kaskoforsikring kan være et godt alternativ, mens superkasko trolig er bortkastet på en bil som er eldre enn tre år gammel. Du bør uansett vurdere hvilken dekning du trenger, opp mot hvor stor risikovilje og betalingsevne du har. Med delkasko får du en Volkswagen e-Golf bilforsikring som dekker mange av de vanligste skadene, samtidig som du får en lavere forsikringspremie.

Volkswagen e-Golf bilforsikring: Oppsummert

Så, selv om du ikke kan unngå bilforsikring, kan du definitivt påvirke hvor mye du betaler for den. Det er viktig å huske at billigste alternativ ikke alltid er det beste, og det er viktig å finne en balanse mellom kostnaden og dekningen som tilbys. Dette betyr å undersøke, sammenligne, og ta informerte beslutninger basert på din individuelle situasjon.

Husk, den beste forsikringen er den som gir deg trygghet både på og utenfor veien. God tur!

Bildekilde: Oslo Vest Volkswagen

Leo Lunde er en journalist med spesialfelt innen forbrukersaker, forsikring, reise og personlig økonomi. Han er også ansvarlig redaktør i Canariavisen.no

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern