Tilhengerforsikring

Tilhengerforsikring - Det som er greit og vite

Viste du at tilhengerforsikring slår ut gjennom bilens ansvarsforsikring? Dersom bilen er forsikret vil skader på tilhenger være forsikret. På denne måten trenger du kun og forsikre bilen din.

Del denne guiden

De typiske tilhengerne man kjøper koster under 30.000 kroner, da er det fort å tenke seg at man ikke må forsikre dem. Tilhengere blir ofte fort skadet siden de brukes til frakt av tyngre gjenstander, har du noen gang vært med på å frakte et flyttelass og sett hvor mange skrammer en tilhenger får seg? Det har vi.

Når det kommer til forsikring må man forstå at billigst er ikke det beste, det gjelder også for tilhengerforsikring. Ofte kan man forhøre seg med rådgiveren hos forsikringsselskapet om hva man bør tenke på før man signerer avtale på tilhengerforsikring, men hvis du ikke vil ta den samtalen kan du heller lese vår guide.

Tilhengerforsikring
Hvem trenger tilhengerforsikring? På FINN.no finner du mange brukte tilhengere som gjør jobben til 10 til 30 tusen kroner. Skal du kjøpe en mer moderne og nyere tilhenger havner prisen ofte over 30.000 kroner.

Dekning på tilhengerforsikring

Før du hopper på en forsikring må du bestemme deg om du vil ha delkasko eller fullkasko:

Delkasko dekker:

 • Brannskader som skyldes eksplosjon, brann eller lyn.
 • Tyveri
 • Skade som er forårsaket av tyveri
 • Hærverk i forbindelse med tyveri forsøket
 • Glasskade
 • Veihjelp (Ringe Falck etc)

Fullkasko (kasko) dekker:

 • Fullkasko (kasko) dekker alt som er inkludert i ansvarsforsikringen og delkasko.

Hva vil dette bety for min forsikringspremie?

En forsikringspremie er et annet ord for forsikringspremie, rett og slett det du betaler for forsikringen. Er du medlem i fagforening, eller samler flere forsikringer hos samme forsikringsselskap, får du redusert forsikringspremie.

Når du velger tilhengerforsikring er det et par punkter som vil være avgjørende for forsikringspremien:

 • Tilhenger: Type henger vil avgjøre prisen for forsikringen
 • Bosted: Ofte vil forsikring koste mer om du bor i en tettsted, sammenlignet med mindre byer.
 • Dekningstype: Det er også prisforskjeller mellom delkasko og kasko.
 • Egenandel og samlerabatt: Hvis du har høy egenandel på forsikringen vil det resultere i lavere premie, og dersom du også samler fler av dine forsikringer som f.eks husforsikring og tilhengerforsikring hos samme selskap vil dette resultere i lavere forsikringspremie, altså pris.

Få tilbud fra ulike forsikrings­selskaper

Gratis og uforpliktende

I samarbeid med Tjenestetorget

Les også: Beste husforsikring

Så hva koster tilhengerforsikring?

Før vi gir deg svaret er det viktig og forstå at prisen vil variere basert på ulike faktorer. Som nevnt er det punkter som tilhenger type, bosted, dekningstype og egenandel/samlerabatt som utgjør prisen på forsikring for en tilhenger.

Da jeg kjøpte min Tysse 6050 750 kg var forsikringen inkludert via bilens ansvarsforsikring. Forsikringsselskapet økte selve premien med 200 kroner i måneden som utgjorde rundt 2400 kroner ekstra i året for en tilhengerforsikringen.

Ofte er det bedrifter som forsikrer

Hvis du har vært innom FINN.no og søkt på tilhengere på torget tidligere ser du fort at du kan få deg en tilhenger til et par tusenlapper. De som oftest forsikrer en tilhenger vil være proffbrukere, altså bedrifter som har tilhengere i verdi opp mot 150.000 til 250.000 kroner. Når tilhengeren din ligger i denne prisklassen, burde man i alle fall forsikre den. 

Her får du forsikring til din tilhenger

Sist men ikke minst så har vi lagt til en liste over forsikringsselskaper som tilbyr de beste avtalene på tilhengerforsikring, enten om du har kjøpt privat eller på bedriften kan disse bedriftene tilby en fornuftig avtale:

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern