Beste kredittkort

Lurer du på hvem som har det beste kredittkortet? Nå kan du sammenligne alle kredittkort i Norge og velge kredittkortet som passer ditt behov best.

Zensum kredittkort

Annonselenke

Zensum kredittkort

Søk flere kredittkort med en søknad

Kreditt: kr 150 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Når vi prøvde ut tjenesten til Zensum fikk vi svar innen få timer fra de første bankene. Slike kredittkort meglere passer utmerket for deg som er litt usikker på hvilket kredittkort du trenger, men på en måte vet hvilken fordeler som er viktig for deg. Med Zensum får du opptil 5 tilbud fra de største bankene som TF Bank, Bank Norwegian, Remember, Morrow Bank og Instabank.

Hovedfordeler: Den største fordelen når du bruker en tjeneste som Zensum er at du sparer deg for tid. Ikke minst er søknaden også uforpliktende, så du kan velge og søke, men takke nei til alle tilbudene om ingen passer deg i etterkant. Så lenge du er over 20 år, og ikke har betalingsanmerkninger kan du søke hos Zensum kredittkort.

Lendo kredittkort

Annonselenke

Lendo Kredittkort

Send en kredittkort søknad for flere tilbud

Kreditt: kr 150 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Lendo er ikke et kredittkort, men de er en formidler av kredittkort på vegne av fem andre banker. Lendo søker hos banker som Morrow Bank, Instabank, Re:member, TF Bank og Bank Norwegian. Når du søker hos Lendo får du tilbud fra fire banker, du kan velge og takke nei til alle sammen hvis ingenting faller i smak. Gjennomsnitts renten ligger på 25.7%, men avgjørende rente vil bli bestemt utfra hvilken bank du takker ja til.

Hovedfordeler: En av de gode fordelene med Lendo er at du slipper og søke hos flere banker samtidig. En annen ting er at deres samarbeidsbanker er veldig populære blant de som har kredittkort, men en ulempe er at folk generelt vet hvilket kredittkort de vil ha før de søker. Derfor er det mange som dropper og søke via en megler som Lendo når det kommer til kredittkort.

TF Bank kredittkort

Annonselenke

TF Bank kredittkort

Norges beste kredittkort

Kreditt: kr 150 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: TF Bank (Også kjent som Credits Gold) er blant de beste kredittkortene du kan få i Norge. Her får du alle fordeler som er populære i ett kredittkort og ikke minst en fornuftig rente med høy kredittgrense. Du får en kredittramme på opptil 150 000 kroner med en rente som ligger på 25.76%.

Hovedfordeler: Fordelsprogrammet til TF Bank er unikt, og det liker vi. Vi kunne velge mellom rabatter i ulike kategorier som hotell/overnatting, velvære og opplevelser. Kredittkortet hadde også reiseforsikring inkludert, noe som er veldig praktiskt dersom man skal reise på tur i over 90 dager i EU/EØS.

Bank Norwegian VISA

Annonselenke

Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,1 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 764 kr. Total: 16 764 kr.

Bank Norwegian VISA

Norges beste reisekort

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Bank Norwegian er også kjent som favoritten blant de som reiser mye. Er du en aktiv flyreiser med Norwegian passer dette kredittkortet utmerket. Bank Norwegian kredittkort har heller ingen årsavgift, rentefrihet i inntil 45 dager og tilbyr en kredittgrense på opptil 150 000 kroner.

Hovedfordeler: Det vi liker meget godt med Norwegian kredittkortet er at du kan tjene opp CashPoints som kan brukes på nye flybilletter, reiser og hotellrom. Vi liker også at Norwegian implementerte Cashback inn i kredittkortet deres, noe som er svært positivt hvis du ofte kjøper ting med kortet.

Remember Black

Annonselenke

Eksempel: Eff. rente 28,43 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 622 kr. Totalt 16 622 kr.

Re:member Black

Kredittkortet med best fordelsprogram

Kreditt: kr 150 000 | Årsgebyr: kr 0

Testvurdering: Re:member Black fra Entercard er også en av de beste kredittkortene du kan få på markedet. Med høy kredittgrense, og fordeler innen populære kategorier som netthandel, reise og hverdags handel vender ofte folket seg til Re:member kortene.

Hovedfordeler: Vi liker kortet fordi det har høy kredittgrense, kan brukes i utlandet uten ekstra gebyrer og inkluderer reiseforsikring. Utenom det syntes vi at renten på både Black og Gold er relative høye sammenlignet med konkurrentene.

Santander Flexi Visa

Annonselenke

Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.

Santander Flexi VISA

4% bonus innen en valgfri kategori hver måned

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Et meget godt kredittkort som har mange bonus kategorier vi selv kan velge. Det vi liker godt er den høye bonusordninger på 4% som man kan tilpasse som man selv vil. Kredittgrensen til Flexi VISA ligger på 100 000 kroner med en betalingsutsettelse på 45 dager.

Hovedfordeler: Flexi VISA fra Santander er blant de beste kredittkortene i Norge. Du får 4% bonus innen en valgfri kategori hver eneste måned, alt fra drivstoffrabatt, netthandel til eksklusive bonustilbud. Du får også inntil 15% rabatt hos over 250 nettbutikker i Norge. Hvis bonuser er viktig for deg, er Flexi VISA kortet for deg.

Morrow Bank Mastercard

Annonselenke

 

Morrow Bank Mastercard

Kredittkort uten gebyrer

Kreditt: kr 50 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Morrow Bank er meget populær blant kredittkort eiere. Morrow Bank har alle fordelen du trenger i et kredittkort, alt fra bonus inntjening, cashback, reiseforsikring og drivstoff rabatter hos noen bensinstasjoner. Morrow Bank kredittkort skiller seg også ut fordi det har ingen gebyrer, det er gratis å bruke hvis du betaler tilbake kreditten innen 50 dager.

Hovedfordeler: Morrow Bank har relativt lav rente og du får inkludert alle fordeler som er interessant i ett kredittkort. En av de store fordelene med kredittkortet er 4% bonus på alle kjøp hos Komplett.no og 2% bonus på kjøp av varer i 200 forskjellige nettbutikker.

Annonselenke

Ikano VISA

Et kredittkort med gode rabatter og lav rente

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: IKANO Bank går fort under radaren til mange som vurderer et kredittkort, men du burde være obs på dette kortet fordi det har alt du trenger! Kredittgrensen ligger på 100 000 kroner med en betalingsutsettelse på 45 dager. Her får du mange gode fordeler, og en fordel vi liker best er 2% rabatt på dagligvarer uansett hvor vi handler. Eneste haken med kortet er den høye aldersgrensen på 23 år.

Hovedfordeler: Ikano VISA gir deg 2% rabatt på dagligvarer hele uken og uansett hvilken kjede du handler hos. Du får også inkludert Ikano DealPass som åpner opp for opptil 15% rabatt hos over 200 forskjellige nettbutikker. Du får også inntil 30% rabatt på resturanter, velvære, helsetjenester og mye mer!

Annonselenke

Santander Gebyrfri

Kredittkortet uten gebyrer

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Gebyrfri VISA fra Santander er et kredittkort som er helt gebyrfritt, det betyr ingen årsavgift. Kickback programmet til Santander Gebyrfri er også massivt, et utvalg av over 240 nettbutikker du får egne rabatter i. Her får du også inntil 25% rabatt gjennom DealPass programmet til Santander som sikrer deg gode rabatter når du skal ut på spisesteder, festivaler og butikker.

Hovedfordeler: DealPass programmet og cashback avtalene til Santander er robuste. Det finnes mange kredittkort i Norge som har DealPass, men ikke like mange har så gode cashback ordninger som Santander Gebyrfri har.

Annonselenke

Eksempel: Eff. rente *17,1 %, 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.323,- Kostnad 1.323,-

Santander Red

Et kredittkort med et av de laveste rentenivåene på markedet

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: En av de tingene vi liker mest med Santander Red Visa er den lave renten du får (17,12%). Dette er jo også det Santander reklamerer kortet med «Kredittkortet med lav rente». Bortsett fra det finner du fordeler som cashback, Apple Pay og rabatter gjennom DealPass.

Hovedfordeler: Når vi ser nærmere på Santander Red Visa ser vi at kredittkortet har mange gode rabatter i kjente nettbutikker. Her reklamerer de med 15% cashback (Vanligvis mye lavere) i nettbutikker som Nelly, CDON og Hotels.com (Mange fler også). Med DealPass får du også rabatter på resturanter, butikker, hoteller og aktiviteter.

Hva er et kredittkort?

Finn beste kredittkort

Kredittkort er en fleksibel måte å låne penger for å betale for regninger, varer eller tjenester. Kredittkort tilbydere setter en grense for hvor mye du kan bruke på kortet basert på dine økonomiske forhold. 

Når du har nådd den grensen kan du ikke bruke kortet før du har betalt ned noe av saldoen. Det er ingen fastsatt tid for å betale ned gjelden, men det er et månedlig minimumsbeløp du må betale tilbake for å unngå gebyrer. Du står imidlertid fritt til å betale mer en det som er minstekravet.

Kredittkort en god måte og spare opp rabatter og cahsbacks dersom den brukes på en effektiv måte. (Bilde: Top30Under)

En komplett guide til valg og bruk av kredittkort

Riktig kredittkort kan spille en viktig rolle for å hjelpe deg med å nå dine økonomiske mål. Men hvordan velger du blant de hundrevis av kredittkorttilbud som er tilgjengelige på dagens marked? Fornye er her for å hjelpe.

Vil du tjene penger tilbake på daglige kjøp? Oppgradere reiseopplevelsen? Håndtere ulike typer forbruksgjeld? Bygge eller rydde opp i kreditten din? Uansett hva målet ditt er, kan vår ekspertanalyse av ledende tilbud fra våre kredittkort partnere veilede deg.

Nedenfor vurderer vi de beste konkurrentene for dagens beste kredittkort i alle hovedkategoriene og begrenser listen til noen få utvalgte. Vi tilbyr også ekspertråd om hvordan du best kan bruke et kredittkort som en del av din samlede personlige økonomiske profil.

Sammenlign de beste kredittkortene i 2023

Kredittkort

Anbefalt

Ekspert vurdering

#1 Plass - Lendo kredittkort

En søknad, flere tilbud!

5 / 5

#2 Plass - TF Bank Kredittkort

Beste kredittkort reise og handel

5 / 5

#3 Plass - Bank Norwegian VISA

Beste reisekort

4.8 / 5

#4 Plass - Remember Black

Beste fordelsprogram

4.8 / 5

#5 Plass - Santander Flexi VISA

DealPass kongen!

4.7 / 5

#6 Plass - Morrow Bank Mastercard

Helt gebyrfritt kredittkort

4.6 / 5

#7 Plass - Ikano VISA

Gode rabatter og lav rente

4.4 / 5

#8 Plass - Santander Gebyrfri

Helt gebyrfritt og DealPass program

4.2 / 5

#9 Plass - Santander Red

Laveste renten i Norge + DealPass

4.0 / 5

Fordeler og ulemper med kredittkort

Her er noen fordeler med kredittkort:

Her er noen ulemper med kredittkort:

Kredittkort eller debetkort? Hva er forskjellen?

Debetkort er det du kaller et bankkort. Debetkortet er koblet til bankkontoet din og pengene som brukes er dine oppsparte midler. Dersom kontoen er tom, kan man ikke bruke kortet noe mer.

Kredittkort derimot er ikke knyttet til bankkontoen din. Beløpet du betaler med et kredittkort er penger som du låner fra en bank eller megler av kredittkortet. Dette beløpet må du betale tilbake med renter, vanligvis har du en rentefri periode på 30 dager før renten begynner og løpe.

Norge er en av verdens rikeste land, men fortsatt bruker 24 prosent av befolkningen kredittkort når de handler på nett.

Slik fungerer kredittkort

Ulike kredittkort har ulike fordeler i tillegg til renter, men den underliggende ideen er den samme.

Veldig enkelt forklart så får du låne penger på kort sikt som må betales tilbake med renter dersom du bruker mer en en måned – Hva du må betale tilbake må du regne ut selv ut ifra hva den effektive renten på kredittkortet er. Du får vanligvis omtrent 50 dager fra du kjøper noe og renter belastes, noe som betyr at hvis du betaler hele saldoen din hver måned, er det faktisk gratis og bruke kredittkort.

 1. Du betaler for et produkt eller tjeneste med kredittkort
 2. Beløpet trekkes fra kredittgrensen din
 3. Dette beløpet må du betale tilbake innen en periode på 30 dager
 4. Dersom du venter mer en 30 dager begynner renten og løpe

Noen søkere møter på avslag etter avslag når de søker på et kredittkort, det kan være ganske frustrerende. En av Norges største tjenester innen Kredittkort (Kredittkortlisten.no) deler stadig nyttige tips om hvordan du kan få et kredittkort, selv når du møter på avslag. Les den på kredittkortlisten.no.

Forskjellige typer kredittkort

Du kan få et kredittkort for et bredt spekter av bruksområder, langt utover det grunnleggende med å gjøre kjøp og betale for dem senere.

For eksempel kan du bruke kredittkort til å betale ned annen gjeld ved å bruke saldooverføring eller pengeoverføringskredittkort. Eller du kan bruke dem til å samle inn belønninger og cashback, bruke penger billig i utlandet eller forbedre kredittscoren din.

Her har du forskjellige kredittkort typer:

 1. Visa
 2. MasterCard
 3. American Express
 4. BankAxept

Spørsmål og svar om kredittkort

Selv om intet enkelt kort er best for alle, er det en sterk sak å gjøre for Komplett Bank MasterCard til beste tilbyder av kredittkort. Du får med bonus på alle fronter som reiseforsikring, cashbacks, rabatter og mye mer. Komplett Bank MasterCard har også relativt lav rente og gebyrene er også relativt lave.

De fleste forbrukere i Norge har vanligvis et favoritt kort de bruker under spesielle omstendigheter. Men det kan være lurt og ha forskjellige kort dersom du for eksempel reiser mye, eller fyller drivstoff aktivt.

En kredittkortsøknad kan ha en negativ (men midlertidig og relativt liten) effekt på kredittpoengsummen din. Å bli godkjent for et kredittkort eller en annen type kredittkonto krever en viss gransking av din økonomi som kunde. 

Vanligvis må du være minst 18 år gammel for å være den primære kortinnehaveren av et kredittkort. Det er imidlertid betydelig strengere krav for å ha et kredittkort når du er 18. Du må kunne bevise at du selv kan betale kredittkortregningen din, eller du kan velge å ha en medsøker, som er økonomisk ansvarlig for regningene dine hvis du ikke kan betale. Det er også mulighet for å bli en autorisert bruker på en forelders eller foresattes kredittkort. Med dette alternativet kan du få tilgang til en kredittgrense før du fyller 18 år, selv om aldersbegrensninger vil avhenge av utstederen.

Et kredittkort er helt gratis, men det er rentene og gebyrene som gjør at det ikke kan kalles «gratis».

En kredittvurdering er det samme som en kredittsjekk. En kredittsjekk er når en bank eller lånegiver undersøker din betalingsevne, da ser de på inntekten din og nåværende gjeld. Dette er kanskje en av de viktigste kriteriene om du får et kredittkort eller ikke.

En rentefri betalingsutsettelse er perioden du har lånt penger rentefritt på ditt kredittkort. Vanligvis har kredittkort en rentefri periode på 43 til 60 dager, det spørs litt på leverandøren. Dersom du betaler tilbake lånebeløpet innen denne tidsfristen betaler du ingen renter, da har du brukt kredittkortet helt gratis. Dersom du ikke betaler innen denne perioden må du betale renter på lånebeløp.

Dette spørs litt på kjøpsmønsteret ditt. Noen leverandører tilbyr deg cashbaks på visse butikker. Du kan også spare opp rabatter ved mye bruk av kredittkortet. Undersøk dette med leverandøren eller sammenlign kredittkort hos oss direkte.

Ikke alle kredittkort har reiseforsikring. Men dersom du sammenligner kredittkort med tjenesen til Fornye vil du legge merke til at veldig mange leverandører tilbyr reiseforsikring. Regelen rundt bruk av kredittkort under reisen er at 50% av kostnadene må dekkes med kredittkortet.

Reiseforsikring kredittkort

Mange leverandører av kredittkort tilbyr reiseforsikring dersom store deler av reisen blir betalt med kredittkortet. Dersom du velger og bruke kredittkortet under reisen, og betale for diverse utgifter kan du også få ekstra på helseforsikringen. Med reiseforsikring får du også ekstra sikkerhet under reisen, dersom noe skulle skjedd.

Mange land man reiser til under ferien kan ha dårlig offentlige sykehus, eller kanskje ikke helt på nivået vi ønsker sammenlignet med Norge. Under spesielle tilfeldigheter kan det vært lurt og bruke kredittkortet på ferien for og spare opp på helseforsikringen samt være sikret mot ulykker.

Cashback og rabatt kredittkort

Noen kredittkort gir deg belønninger eller cashback på kjøp. De har vanligvis en høyere rente enn andre kort, så bruk kun et kredittkort om gangen dersom du ønsker og prøve ut kredittkort med cashback eller rabatter.

Cashback kredittkort gir deg tilbake en prosentandel av pengene du har brukt på kortet. Du kan senere beløpet opptjent ut eller bruke den til å betale tilbake noe av kredittkortsaldoen din.

Andre belønningskredittkort som er tilgjengelige tilbyr flymil, hvor du samler poeng som du kan bruke på flyreiser og rabatter du tjener opp etter hvor ofte du bruker kortet.

Å finne det riktige belønnings- eller cashback-kredittkortet for deg avhenger av din livsstil og forbruksvaner. Tenk nøye gjennom hvilke belønninger som vil tjene deg best, og sørg for at du alltid kan betale ned kortene i sin helhet hver måned for å få full verdi fra dem.

Bensinkort

Veldig enkelt forklart så er et bensinkort det samme som et kredittkort, bare spesifikt mot de som fyller tanken på bilen ganske ofte. Kjører du mye til jobb, eller andre steder og ofte fyller på drivstoff er det lurt og bestille seg et bensinkort.

Det finnes forskjellige typer drivstoffrabatter dersom du bestiller bensinkort. Du kan få rabatten innvilget på øren eller literen når du fyller drivstoff. Hvis du finner det beste kredittkortet så kan spare opptil 5% når du fyller drivstoff. Pengene du sparer på drivstoff får du tilbake i form av en cashback. Så du betale hele prisen når du fyller på drivstoff, men når regningen fra kredittkort leverandøren kommer så er beløpet trukket ifra.

Hvordan velge riktig kredittkort for deg

Det riktige kredittkortet er det som er best til å møte et spesifikt behov du har.

Hvis du har bygget opp gjeld på andre kort, og ønsker å spare penger på rentebetalinger, kan en saldooverføring på 0 % fungere bra. Hvis du snart skal til utlandet, kan et reisekort gjøre ferien billigere. Hvis du ønsker å møblere en ny leilighet, kan et cashback på 0 % la deg fordele kostnadene uten å betale renter.

Den gode nyheten er at du kan ha mer enn ett kort på en gang, som kan brukes når du trenger det. Den dårlige nyheten er at å søke om mange kort på en gang kan skade kredittvurderingen din, mens andre långivere kan bli skremt hvis de ser at du har mye gjeld og flere kredittkort.

Årsavgift

Ikke alle kredittkort krever en årlig avgift, men mange av de som gjør det vil tilby gode rabatter i belønninger og andre fordeler i retur.

Andre avgifter

Avhengig av målene dine med å anskaffe et nytt kredittkort, vær oppmerksom på eventuelle andre gebyrer forbundet med å eie et bestemt kort. For eksempel, hvis du leter etter et kort å flytte et beløp til, må du huske å ta med eventuelle saldooverføringsgebyrer. 

De med ikke så stor kreditt kan oppleve at noen tilgjengelige alternativer krever kontoåpningsgebyrer eller kredittgrenseforespørselsgebyrer i tillegg til eventuelle årlige avgifter. Styr unna dem, hvis mulig.

Renter

Pass på og velg et kredittkort som har god rente, se på den effektive renten over et helt år og andre gebyrer knyttet til kortet.

Hvordan søke om kredittkort på nett?

Start med å sammenligne kredittkort for å finne det rette for deg. Når du har bestemt deg for hva du vil ha, er det verdt å bruke en kvalifikasjonskontroll for å finne ut om sjansene dine for å få det. Beste måten og gjøre dette på er og søke direkte hos banken eller tilbyderen.

Du må være minst 18 år for å få et kredittkort, men om du kan få et eller ikke, avhenger til syvende og sist av din økonomiske situasjon.

Hvis du aldri har lånt penger før eller har en dårlig kredittvurdering, kan kredittkortleverandører fortsatt gi deg et kort, men kanskje med en lav forbruksgrense eller en kort rentefri periode.

Etter å ha bestemt deg for hva du skal søke om, ser prosessen for en kredittkortsøknad vanligvis slik ut:

 • Søk på nett for et kredittkort (ca. 6 minutter)
 • Vent på svar for å se om søknaden din har blitt godkjent eller avvist (kan ta så raskt som ett minutt eller så lenge som to uker)
 • Hvis du har blitt godkjent, vent til kredittkortet ditt kommer i posten (tar vanligvis 5–10 virkedager)
 • Du må kanskje registrere kortet online eller ringe leverandøren for å aktivere før du kan bruke det (et par minutter)

Når det gjelder hva du trenger å gi av informasjon, er det generelt ganske enkelt. Spørsmål du kan forvente på en kredittkortsøknad inkluderer:

 • Navnet ditt
 • Kontaktinformasjon
 • Fødselsdato
 • Adresse og hvor lenge du har bodd der
 • Boligstatus (leietaker, eier, bor hos foreldre osv.)
 • Din årlige inntekt

Gebyrer på kredittkort

Med kredittkort kommer det som regel flere gebyrer du må forholde deg til, dette kan være alt ifra årsavgift på kortet til mindre gebyrer som oppstår under bruk av kredittkortet.

Vi har laget en enkel oversikt for deg på hvordan diverse gebyrer og avgifter ser ut dersom du bruker kredittkort:

 • Hva koster kredittkort i året? (0 til 1500 NOK)
 • Fakturagebyr (29 til 49 NOK)
 • Uttak av minibank i form av renter (5 til 20 NOK)
 • Valutapåslag –Ved bruk av kredittkort i utlandet (ofte 1.75% av kjøpesummen)
 • Betaling av faktura kan gebyrer oppstå
 • Inaktivitetsgebyr – Du får gebyr som må betales om kortet ikke brukes på ett år

Dette er de mest typiske gebyrene du møter på om du bruker kredittkort. Det kan også være greit og få med seg at gebyrer på kredittkort varierer veldig fra leverandør til leverandør, en bank kan ha veldig lave gebyrer på kredittkort mens motparten kan ha skyhøye gebyrer.

Hvordan fungerer kredittkortbelønninger?

Når du foretar et kjøp på et belønningskredittkort, vil du tjene en prosentandel tilbake på utgiftene dine som enten cashback, poeng eller flymil avhengig av korttype og hvilken type belønning det tilbyr. Flyselskaps kredittkort vil for eksempel vanligvis tjene flymil, cashback-kort vil gi deg penger tilbake og generelle belønningskort kan tjene poeng som kan brukes til ting som en kontoutskrift eller for å løse inn for reiser, varer eller andre alternativer.

Noen belønningskredittkort vil opparbeidet seg samme rabatter og cashbacks på forskjellige kjøp. Andre vil ha nivådelte belønninger der en bestemt type kjøp, som drivstoff eller dagligvarer, kan tjene til en høyere cashback eller rabatt enn andre typer kjøp. Før du velger et kredittkort er det viktig å vurdere forbruksvanene dine og hvilken type belønning du tror du vil få mest nytte av, og deretter sammenligne det med de ulike alternativene som er tilgjengelige for deg.

Hvordan fungerer kredittkortrenter?

De fleste kredittkort beregner renter ved å bruke den gjennomsnittlige daglige saldometoden, som betyr at renten din blir sammensatt og akkumuleres hver dag, basert på din daglige rente. Med andre ord, hver dag er finanskostnadene dine basert på saldoen fra dagen før.

Hvordan forbedre kredittscoren din

Det er flere trinn du kan ta for å prøve å forbedre kredittscoren din. Først, sjekk rapporten som sendes fra Experian eller AAA som utfører kredittsjekken din for å sikre at det ikke er noen feil som kan ha en negativ effekt. Å betale regningene dine i tide, hver gang vil ha den største innvirkningen på kredittscoren din. 

Etter betalingshistorikk er den nest største faktoren i kredittscoren mengden gjeld du har. Siden kredittrapporteringsbyråer ikke har inntektsinformasjonen din, bruker de noe som kalles «kredittutnyttelse» i stedet for et gjeld-til-inntektsforhold.

Kredittutnyttelse er hvor mye gjeld du skylder i forhold til hvor mye kreditt du har. Så hvis du har en saldo på 30 000 kroner på et kort med en grense på 100 000 kroner, bruker du 30 % av kreditten din. Total kredittutnyttelse er basert på det samlede beløpet på tvers av alle kredittlinjene dine, både hva du skylder og hvor mye du har tilgjengelig. Det er vanligvis foreslått at en utnyttelse på 30 % eller lavere bør være målet.

Hvilket kredittkort bør jeg velge?

Ulike typer kredittkortbrukere vil ha mest nytte av forskjellige typer kredittkort. Her er noen tips for å hjelpe deg med å avgjøre hva som er best for deg.

Kredittkort for dagligvarer

Kjøpeglade kunder vil sannsynligvis ha mest nytte av cashback-kort som gir belønninger på daglige kjøp. Disse kortholderne vil ønske å minimere årlige avgifter og er ikke bekymret for reisebelønninger eller eksklusive fordeler. 

Kredittkort for reisende

Det beste kredittkortet for reisende vil variere avhengig av hvilken type reisende du er. Dersom du reiser mange flymil igjennom et år bør du vurdere et kredittkort spesifikt mot de som reiser mye.

Med kredittkort for reisen kan det bli mye billigere for deg dersom du bruker kortet under reisen aktivt. Du får også med reiseforsikring i de fleste kredittkort som tilbyr denne løsning. Som regel er det også gebyrfrie uttak når du er i utlandet, og 1% bonus på alt som brukes, dette kan brukes til nye flybiletter.

Kredittkort for studenter

Studenter har en mengde kredittkortalternativer fordi bankene forstår verdien av en livstidskunde. Mange av disse kortene fungerer som småsøsken for sine belønningskortbrødre, og gir studentene en sjanse til å tjene belønninger uten å trenge så mye kreditthistorie. 

Beste kredittkort 2023

Så hvem tilbyr det beste kredittkortet i 2023 egentlig? Det spørs veldig på deg som skal bruke kredittkortet først og fremst, det kan også ligge veldig på hvordan økonomien din er og hva behovet ditt er.

Fornye har sammenlignet alle kredittkort leverandører i Norge og funnet det beste kredittkortet du kan velge. Du kan selv bestemme hvilken type kort du er ute etter. Det er også helt gratis og bruke tjenesten vår til og finne frem til et kredittkort som passer deg.

Det som er viktig når du sammenligner kredittkort er at du forstår både fordeler og ulemper med valget, dette skal vi vise deg. Det er også viktig at informasjonen er oppdatert i form av gebyrer og renter. På denne måten kan du finne det beste kredittkortet for ditt behov.

Beste kredittkort med drivstoffrabatt i 2023

De som kjører mye bil under fritid eller arbeid trenger gode løsninger på drivstoffrabatt. Dette er en veldig viktig faktor for mange som velger kredittkort. Som du sikkert er klar over koster bensin og diesel masse penger i Norge, men dersom du velger et kredittkort med drivstoff rabatt kan du spare store beløp over tid.

Et kredittkort med drivstoffrabatt kan gi deg fast avslag på prisen per øre eller liter du fyller for. Med et kredittkort fra Norwegian kan du for eksempel få en cashback på kortet ditt dersom du bruker det når du fyller drivstoff.

Når du bruker kredittkort med drivstoffrabatt kan du nesten spare opptil 90 øre per liter som fylles. Måten dette gjøres på er at du betaler for drivstoffet i sin helhet på bensinstasjonen, men cashback oppstår når du får den månedlige regningen, så summen du sparer trekkes av på faktura når den kommer.

Kredittkort med drivstoffrabatt

(Bilde/Kilde: Econa)

Beste kredittkort med reiseforsikring i 2023

Reiser du mye og drar kortet ofte når du er i utlandet? Da bør du vurdere kredittkort for reisen. Dersom du bruker et kredittkort med reiseforsikring kan du spare opp penger, tjene cashbacks og kreve inn bonuser under reisen.

I Norge så har det vært Bank Norwegian Visa kredittkort som har vært det mest populære kredittkortet for reise, og her er vell de fleste enig.

Reiseforsikring kredittkort

(Bilde/Kilde: Europan CEO)

Beste kredittkort med cashback i 2023

Cashback betyr at du får penger tilbake på et kjøp du gjør med et kredittkort. Det er vanligvis snakk om et lite prosentbeløp som trekkes fra regningen. Cashback er en rabatt du får når du kjøper en vare når du bruker kredittkort.

Flere leverandører tilbyr cashbacks i dag, men hvem har cashbacks og en lav rente? Vi har svaret – Les mer på artikkelen på kredittkort med cashback.

Kredittkort cashback

(Bilde/Kilde: Europan CEO)

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern