Hvordan kjøpe Kryptovaluta

Den komplette guiden på hvordan du kjøper kryptovaluta i Norge.

Guiden er oppdatert for juli 2024
Firi
Norges største kryptobørs
55 kroner i velkomstbonus og mange flere belønninger i Firi Fordel
Registrer deg med Vipps eller e-post
BankID verifisering
Kryptosparing er mulig
1
Firi
Norges største kryptobørs
55 kroner i velkomstbonus og mange flere belønninger i Firi Fordel
Coinbase
Største kryptobørs i USA
85,- kr i velkomstbonus
Størst i USA
Verdsatt til 2 milliarder
Stort utvalg og god app
3
Coinbase
Største kryptobørs i USA
85,- kr i velkomstbonus
Binance
Verdens største kryptobørs
Spar 10% på transaksjonskostnader
Ekstremt stort utvalg av kryptovalutaer
Enkelt og bruke
Tilbyr flere forskjellige måter og handle på
4
Binance
Verdens største kryptobørs
Spar 10% på transaksjonskostnader

Slik kjøper du Kryptovaluta i Norge

/
/
Hvordan kjøpe Kryptovaluta

Stadig flere velger å investere i kryptovaluta i dag. Ved bruk av kryptovaluta kan du betale for både tjenester og produkter. Dette er en betalingsmetode som blir ansett som sikker i både Norge og i utlandet. Bitcoin var en av de første kryptovalutaene som ble tilgjengelig. Dette er derfor en av de kryptovalutaene som de fleste kjenner til i dag.

I den senere tid har flere typer kryptovalutaer blitt tilgjengelig for folk flest. Du kan derfor velge den kryptovalutaen som passer best for deg. I tillegg til Bitcoin får du tilgang til kryptovalutaer som Ethereum Tether og Binance Coin. Du velger selv hvilke vekslingstjenester og kryptobørser, du ønsker å benytte.

Når du skal kjøpe kryptovaluta i Norge, bør du imidlertid sørge for at du benytter en sikker aktør. Det anbefales derfor at du velger en aktør, som allerede er registrert hos det som betegnes som Finanstilsynet. Dette er et tilsyn som sørger for at det er et velfungerende finansielt og stabilt marked i Norge.

I Norge kan du blant annet kjøpe kryptovaluta i spotmarkedet. Når du investerer i kryptovaluta via spotmarkedet, blir du fysisk eier av kryptovalutaen. Du kan kjøpe kryptovaluta via det som betegnes som derivater. Dette er en form for finansielt instrument, som i utgangspunktet baseres på verdipapirer. Det er også mulig å kjøpe kryptovaluta via privatpersoner.

Hvorfor investere i kryptovaluta?

Det er mange grunner til å kjøpe kryptovaluta. Du kan benytte kryptovaluta som et trygt og sikkert betalingsmiddel. Stadig flere aktører tilbyr kryptovaluta som betalingsmiddel. Mange velger imidlertid å investere i kryptovaluta for å tjene på en eventuell verdistigning. I den forbindelse er det viktig at du også tar hensyn til risiko.

Kryptovaluta er en digital valuta som ikke styres av sentralbanken. I stedet fungerer kryptovaluta som en form for verdilager. Verdiene kan blant annet kjøpes i form av aksjer. Stadig og flere velger derfor å investere i kryptovaluta i Norge. I forbindelse med kjøp av kryptovaluta er det viktig å ta hensyn til eventuelle stigninger i markedet 

Det er viktig å følge nøye med på når det lønner seg å både selge- og kjøpe kryptovaluta. Det blir hevdet at en investering i kryptovaluta er volatil. Dette tilsier at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer en risiko. Prisen på kryptovalutaene kan endre seg raskt i løpet av kort tid. Det er derfor viktig å utnytte muligheten til å oppnå raske gevinster.

Det lanseres stadig nye kryptovalutaer. Allerede i 2009 ble kryptovalutaen Bitcoin tilgjengelig. Det ble ikke lansert flere typer kryptovalutaer før i 2011. Siden den gang har det blitt lansert flere typer kryptovalutaer. En av de viktigste grunnene til å investere i kryptovaluta, er at du kan bruke den som betalingsmetode.

Er det trygt å investere i kryptovaluta?

Selv om det har blitt stadig mer vanlig med kryptovaluta, kan en investering være risikofylt. Hvis du velger å investere via kjente aktører, unngår du i større grad risiko. Det er imidlertid viktig å følge nøye med på eventuelle svingninger i markedet. Du bør holde deg stadig oppdatert på både kryptovalutaer og kryptobørser.

Hvis du skal drive med både salg og kjøp av kryptovaluta, bør du bruke tid på å overvåke markedet i Norge. Mange opplever å få store fortjenester innen kort tid. Du kan imidlertid også oppleve at verdien faller raskere enn forventet. Dette er et marked som i utgangspunktet ikke bærer preg av å være regulert.

En investering i kryptovaluta vil derfor innebære at du taper midlene dine. Det er også viktig å sikre at du ikke handler kryptovaluta hos useriøse aktører. Det å kjøpe kryptovaluta blir derfor ikke sett på som den sikreste sparemetoden. I dag kan du velge blant over 1 500 ulike kryptvalutaer hos de ulike aktørene. 

Kryptovaluta brukes hovedsakelig som et spekuleringsobjekt, investeringsobjekt og betalingsmiddel. Kryptovaluta fungerer ved bruk av teknologi som betegnes som Blokkjede eller Blockchain. En Blockchain kan sies å være en database, som inneholder frittstående og unike noder. Eventuelle endringer blir både kvalitetssikret og verifisert. 

Aktuelle kryptobørser i Norge

I dag kan du velge blant flere aktuelle kryptobørser i Norge. Du bør derfor bruke tid på å finne en kryptobørs som passer for deg. I den forbindelse bør du ta hensyn til egenskaper som funksjoner prisnivå, utvalg og sikkerhet. De fleste kryptobørsene fungerer som både sosiale og informative plattformer, for deg som ønsker å kjøpe kryptovaluta.

En kryptobørs er først og fremst en nettside som tilbyr salg, veksling og kjøp av kryptovaluta. Du kan også få tilgang til andre digitale valutaer. Mange plattformer tilbyr også vanlige valutaer, som blant annet euro og dollar. Du bør undersøke hvilke tjenester og valutatyper som tilbys, før du oppretter en konto. 

De mange plattformene tilbyr ulike porteføljer, som kan fylles med de verdiene du selv ønsker. Du kan bruke tid på å studere andre tradere, som er mer erfarne. Du kan også benytte deg av opplæringsfunksjoner som ofte tilbys i de ulike plattformene. Slik lærer du gradvis å ta egne avgjørelser, uavhengig av hvilken kryptobørs du bruker.

Den kryptbørsen du velger, bør tilby et hjelpesenter med chat og andre former for kundestøtte. Det kan være en fordel å velge en kryptobørs som allerede brukes av nordmenn. Slik sikrer du at plattformen tilbyr tjenester som kan brukes i Norge. Aktuelle kryptobørser i Norge er blant annet eToro, Firi, Binance og Coinbase.  

Firi (Tidligere MiraiEx)

Firi blir hevdet å være den mest populære kryptobørsen blant tradere i Norden. Dette er en plattform som har mer en 170 000 brukere. Siden oppstarten har det blitt omsatt for over en milliard kroner. Firi er en kryptobørs som passer for både erfarne og uerfarne tradere. Plattformen er spesielt utviklet for å passe brukere i Norge.

Plattformen Firi er registrert hos Finanstilsynet. Dette er derfor en plattform som er sikker å bruke for investorer i Norge. Du kan blant annet bruke både BankID og Vipps. Det er også tilrettelagt for deg som har behov for skatterapportering. Hvis du er på jakt etter en sikker og trygg plattform, bør du se nærmere på kryptobørsen Firi.

Binance

Binance blir hevdet å være dagens mest brukte kryptobørs. Denne plattformen har et handelsvolum som er på rundt 650 milliarder dollar hver måned. Binance tilbyr også et stort utvalg tjenester og produkter. Du kan blant annet benytte deg av meglertjenester, mobile apper, P2P-nettverk, giring og flere typer betalingsmetoder. 

Dette er en sikker plattform for brukere i Norge. Du kan blant annet benytte deg av en opplæringsfunksjon, som bidrar til at du lærer raskt. Totalt 10 % av inntekten settes inn på et eget fond. Dette SAFU-fondet sikrer brukerne mot både tap og hacking. Du bør derfor bruke tid på å se nærmere på Binance kryptobørs.

Coinbase

Hvis du er uerfaren som trader, bør du se nærmere på plattformen Coinbase. Denne plattformen er både brukervennlig og oversiktlig for nybegynnere. Coinbase tilbyr også avanserte løsninger til tradere med mer erfaring. Dette er en plattform som byr på flere praktiske tjenester. Du kan blant annet benytte både kryptobørs og kryptomegling. 

Du får også tilgang til betalingsmetoder, som eksempelvis kryptolommebok og VISA-kort. Coinbase opererer på grunnlag av flere lisenser, som kan brukes i både USA og andre land. Dette er en plattform som byr på sikre løsninger for tradere over hele verden. Du får også tilgang til et opplæringsopplegg, stablecoin og andre tjenester som er tilpasset flere typer investorer.   

 • Firi (Største Norske kryptobørsj)
 • eToro (En sosial handelsplatform)
 • Binance (Verdens største)
 • Coinbase (USAs største)

En enkel guide på og kjøpe kryptovaluta

Det er viktig at du kan kjøpe kryptovaluta på en sikker måte i Norge. Stadig flere har kunnskap om hvordan kryptovaluta fungerer. Mange velger derfor å kjøpe kryptovaluta i dag. Før du investerer i kryptovaluta, bør du finne en trygg plattform. Det anbefales at du velger en kryptobørs som allerede er registrert hos det som betegnes som Finanstilsynet.

Det er også viktig at plattformen tilbyr en betalingsmetode som fungerer i Norge. Dette kan være betalingsmetoder som Mastercard, Visa eller PayPal. Det er viktig at du kan utføre trygge transaksjoner til- og fra plattformen. Slik unngår du at midlene dine kommer på avveie, i forbindelse med dine kjøp og salg av kryptovaluta.

Det bør være mulig å åpne både short- og long posisjoner. Når du åpner en long-posisjon, kjøper du verdier til en lav kurs. Intensjonen i denne sammenhengen er vanligvis å selge til en høyere kurs. Når du åpner en short-posisjon selger du vanligvis verdier til en høy pris, for deretter å kjøpe kryptovaluta tilbake til en lavere kurs.

Du bør også velge en plattform som tilbyr det som betegnes som staking. Staking kan på mange måter sammenlignes med renter. Dette tilsier at du over tid vil oppnå en passiv inntekt på dine midler, som du har stående. Når du har funnet en plattform som passer, registrerer du en konto. Når du har satt midler inn på konto, kan du kjøpe kryptovaluta.

 1. Velg en passende kryptobørs
 2. Registrer en konto
 3. Fullfør profilen din
 4. Utfør ditt første innskudd
 5. Kjøp kryptovaluta

Velg riktig kryptobørsj for deg

Det er mange kryptobørser å velge mellom i dag. Vi har valgt å legge vekt på kryptobørsene eToro, Firi, Bonance og Coinbase. Dette er stabile og sikre kryptobørser som allerede brukes av tradere i Norge. En kryptobørs fungerer i utgangspunktet som en vanlig nettside der du kan veksle, selge eller kjøpe kryptovaluta. 

I slike kryptobørser kan du også veksle, selge eller kjøpe ulike typer valutaer. Dette kan være både digitale og tradisjonelle valutaer. Det skal være enkelt å registrere en konto hos en kryptobørs. Det er også viktig at du får tilgang til en brukervennlig og oversiktlig nettside. Mange kryptobørser tilbyr også ulike opplæringsfunksjoner.

Registrer en konto

Når du har funnet en passende kryptobørs, kan du registrere en konto. Du blir vanligvis veiledet i løpet av denne prosessen. Det skal være like enkelt for både uerfarne og erfarne tradere å registrere en konto. I mange tilfeller kan du registrere en konto ved bruk av både e-post og Vipps. Det er også vanlig å kunne signere ved bruk av BankID.

I mange tilfeller må du også velge både passord og brukernavn. Det er også vanlig at du må fullføre noen enkle trinn, før registreringen er fullført. Dette kan være i form av å svare på noen få spørsmål. I andre tilfeller stilles det krav om at du skal fullføre en KYC-prosess. KYC er en forkortelse for Know your Customer.

Fullfør kontoen din

Når du har fullført registreringen vil du som regel få tilgang til en profil. Hos mange kryptobørser må du fullføre profilen, før du kan utføre ditt første innskudd. Etter at du har registrert deg, får du vanligvis tilgang til profilen. Her fyller du ut den nødvendige informasjonen som kreves av nyregistrerte brukere. 

Mange kryptobørser krever også at du fullfører en KYC-prosess før profilen blir godkjent. Denne prosessen inkluderer gjerne å svare på noen enkle spørsmål. Du må ofte svare på hvorvidt midlene kommer fra investeringer eller arbeidsinntekt. Du må også bekrefte at du er innforstått med at du påtar deg en risiko, ved å trade hos den aktuelle kryptobørsen. 

Utfør ditt første innskudd

Det er opp til hver enkelt kryptobørs når du kan utføre ditt første innskudd. Mange plattformer krever imidlertid at du gjennomfører enkle steg, før du får tilgang til å utføre innskudd. Når du er klar for å utføre ditt første innskudd må du velge en passende betalingsmetode. Du finner som regel de ulike alternativene lett tilgjengelig på nettsiden.

De fleste kryptobørser tilbyr flere betalingsmetoder. Du bør velge en betalingsmetode du allerede kjenner til fra før. Det anbefales at du ser nærmere på betalingsmetoder som betalingskort, bankoverføring og PayPal. Dette er betalingsmetoder som allerede brukes mye av andre tradere i Norge. 

 1. VISA og andre betalingskort
 2. Bankoverføring via norsk bank
 3. PayPal

Kjøp kryptovalutaen du ønsker

Når midlene har blitt registrert på din konto, kan du kjøpe kryptovaluta. Du bør bruke litt tid på å finne ønsket kryptovaluta. De fleste kryptobørser tilbyr en søkefunksjon på nettsiden. Deretter følger du instruksene for hvordan du utfører din første handel. Når du har bekreftet kjøpet, har du utført ditt første kjøp av kryptovaluta.

I forbindelse med kjøp av kryptovaluta kreves det ofte ulike typer gebyrer. Dette kan være i form av et valutagebyr. Det kan også bli krevd gebyrer som gjelder for markedsordre, limitordre og uttak. Hvilken type betalingsmetode du velger, kan ha innvirkning på når handelen blir registrert. I mange tilfeller kan handelen blir registrert umiddelbart. 

Kjøpe kryptovaluta ved bruk av derivater

Det har blitt stadig mer vanlig å kjøpe kryptovaluta ved bruk av derivater. Det kan imidlertid være mer risikabelt enn å benytte vanlige betalingsmetoder. Derivater er som regel et verdipapir, som gjenspeiler verdien på noe annet. Dette kan være verdien på en obligasjon, aksje, vare, valuta eller andre verdifulle objekter. 

Det er i denne sammenhengen verdt å se nærmere på det som betegnes som opsjoner og futures. For å handle med opsjoner og futures må du vanligvis fylle ut et egenerklæringsskjema. Når du har fulgt gjeldende prosedyre vil du bli klassifisert som en profesjonell. For å kunne handle med derivater må du som regel også ha et LEI-nummer.

Bruk av derivater bidrar til at markedet blir mer stabilt. Dette ved blant annet å stabilisere valutaen som brukes i forbindelse med internasjonal handel. Når derivater brukes i forbindelse med trading, kan du oppnå avkastning ved bruk av mindre kapital.  Det er vanlig å kjøpe derivater via profesjonelle meglere, kryptobørser eller på børsen.

Derivater med betingede krav omfatter blant annet opsjoner. Derivater med fremtidige krav omfatter Swaps og Futures. Det er derfor viktig å se nærmere på disse variantene av derivater, før en eventuell handel. Når du skal kjøpe kryptovaluta bør du derfor holde deg oppdatert på hvilke alternativer, som kan være aktuelle.

 1. Opsjoner
 2. Swaps
 3. Futures

Stadig mer vanlig med bruk av opsjoner

En av grunnene til å bruke opsjoner er å oppnå beskyttelse mot eventuelle prisendringer. Prisene på både Bitcoin og andre aktuelle kryptovalutaer endres stadig. Det er derfor viktig å følge nøye med på eventuelle endringer i markedet. Ved riktig ved bruk av opsjoner kan du oppnå flere fordeler, over lengre tid.

Du kan benytte både «call» og «put» opsjoner. En «call» opsjon gir uforpliktende rett til å kjøpe til fastsatt tid og pris. «Call» opsjoner brukes når det forventes en oppgang i markedet. En «put» opsjon gir derimot investoren uforpliktende rett til å selge til fastsatt tid og pris. En «put» opsjon brukes når det forventes en nedgang i markedet.

Bruk av Swaps i forbindelse med trading

Swaps brukes ofte om en uforpliktende avtale, der to parter ønsker fremtidig bytte av kontantstrømmer. En part kan betale flytende rente til den andre parten, mens den andre parten betaler fast rente tilbake. Risiko og sikkerhet kan på denne måten fordeles mellom de to ulike partene.

Swaps som valuta kan brukes til å stabilisere ulikheten i markedet, over lengre perioder. Swaps brukes gjerne i forbindelse med det som betegnes som OTC-trading. En slik trading foregår gjerne mellom to ulike parter i relasjon med et forhandlernettverk. Swaps kan også brukes i forbindelse med spekulasjon og risikostyring.

Kjøp kryptovaluta ved bruk av futures

Futures brukes stadig mer i forbindelse med kryptovaluta. Du kan velge å benytte en «Short» eller «long» kontrakt. Både tid og pris på kryptovalutaen, er med på å avgjøre hvilken type kontrakt som passer. Klassiske futures tilsier bruk av en kontrakt med en bestemt utløpsdato. Når utløpsdatoen nærmer seg, vil verdien enten synke eller stige. 

Ved å kjøpe kryptovaluta via en varig kontrakt, må du ikke å forholde deg til utløpsdato. Det er flere fordeler med å kjøpe kryptovaluta via futures kontrakter. Du kan blant annet benytte giring, og får tilgang til flere markeder. Det er derfor viktig at du holder deg stadig oppdatert på hvordan du kan tjene på å investere i kryptovaluta.

Mer om krypovekst i Norge

Stadig flere nordmenn velger å kjøpe kryptovaluta i dag. Dette kan blant annet skyldes økt tilgang til informasjon om hvordan kryptovaluta fungerer. Hvis du skal få mest mulig ut av å kjøpe kryptovaluta, bør du holde deg stadig oppdatert. Kryptovaluta kan brukes i forbindelse med både investering og som betalingsmiddel.

I takt med at interessen for kryptovaluta har økt, har også pågangen til de ulike kryptobørsene blitt større. Det kan derfor hevdes at det har vært en økende kryptovekst i Norge, i den senere tid. De ulike kryptobørsene har derfor utviklet tilbudet til tradere i Norge. Det har derfor blitt enklere for privatpersoner å få tilgang til kryptovaluta, enn tidligere.

Det er ikke nødvendig å utføre store investeringer for å kjøpe kryptovaluta i dag. Du kan begynne med små investeringer, for slik å lære hvordan kryptovaluta virkelig fungerer. I den forbindelse tilbyr flere av kryptobørsene opplæringssystemer. Etter hvert som du har opparbeidet deg mer kunnskap, kan du kjøpe kryptovaluta i større omfang. 

Flere kryptobørser har tilpasset sine nettsider for brukere i Norge. Det har derfor blitt enklere å bruke tjenester som tilbys for nordmenn flest. I dag kan du bruke kryptovaluta som betalingsmiddel i både norske og utenlandske nettbutikker. Dette har ført til at forbrukere i Norge bruker kryptovaluta mer enn tidligere. 

Stadig mer vanlig å bruke kryptovaluta i Norge

Det er Finanstilsynet som regulerer bruk av kryptovaluta i Norge. Når du skal kjøpe kryptovaluta kan du derfor møte på noen restriksjoner. De fleste kryptobørser som tilbys i Norge, har imidlertid tilpasset tjenestene sine til norske brukere. Mange nordmenn velger derfor å investere i kryptovaluta i dag.

Før du bestemmer deg for hvilken kryptobørs som passer, bør du bruke tid på å sammenligne tjenestene som tilbys. Det er enkelt å registrere en konto hos en kryptobørs. Etter at du har oppdatert profilen, kan du som regel utføre ditt første innskudd. Deretter kan du bruke tid på å finne en passende kryptovaluta.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern