Kjøp bitcoin i Norge

Kjøp bitcoin i Norge på få minutter.

Guiden er oppdatert for juni 2024
Kjøp bitcoin
Firi
Norges største kryptobørs
55 kroner i velkomstbonus og mange flere belønninger i Firi Fordel
Registrer deg med Vipps eller e-post
BankID verifisering
Kryptosparing er mulig
1
Firi
Norges største kryptobørs
55 kroner i velkomstbonus og mange flere belønninger i Firi Fordel
Coinbase
Største kryptobørs i USA
85,- kr i velkomstbonus
Størst i USA
Verdsatt til 2 milliarder
Stort utvalg og god app
3
Coinbase
Største kryptobørs i USA
85,- kr i velkomstbonus
Binance
Verdens største kryptobørs
Spar 10% på transaksjonskostnader
Ekstremt stort utvalg av kryptovalutaer
Enkelt og bruke
Tilbyr flere forskjellige måter og handle på
4
Binance
Verdens største kryptobørs
Spar 10% på transaksjonskostnader

Hva er Bitcoin?

/
/
Kjøp bitcoin

Hva er Bitcoin? Bitcoin er en desentralisert digital valuta som du kan kjøpe, selge og bytte direkte, uten en mellommann som en bank. Bitcoins skaper, Satoshi Nakamoto, beskrev opprinnelig behovet for «et elektronisk betalingssystem basert på kryptografisk bevis i stedet for tillit.»

Hver eneste Bitcoin-transaksjon som noen gang har blitt gjort, finnes i en offentlig balanse bok som er tilgjengelig for alle, noe som gjør transaksjoner vanskelige å reversere og vanskelige å forfalske. Det er ved design: Kjernen til Bitcoins desentraliserte natur. Bitcoin ikke støttet av regjeringen eller noen utstedende institusjon, og det er ingenting som garanterer verdien deres bortsett fra beviset bakt i roten av koden.

Hvorfor er Bitcoin verdt penger?

Grunnen til at det er verdt penger er rett og slett fordi vi, som mennesker, bestemte at det har verdi – samme som gull.

Siden den offentlige lanseringen i 2009 har Bitcoin steget dramatisk i verdi. Selv om den en gang solgte for under 1 500 kroner per Bitcoin, selges nå en Bitcoin for mer enn 540 000 kroner per 29. oktober 2021. Fordi tilbudet er begrenset til 21 millioner mynter, forventer mange at prisen bare fortsetter å stige etter hvert som tiden går, spesielt ettersom flere store, institusjonelle investorer begynner å behandle det som et slags digitalt gull for å sikre seg mot markedsvolatilitet og inflasjon.

Hvordan fungerer Bitcoin mining?

Bitcoin-mining er prosessen med å legge til nye transaksjoner til Bitcoin-blokkjeden. Det er en tøff jobb. Folk som velger å grave etter Bitcoin bruker en prosess som kalles bevis på arbeid («proof of work»), og distribuerer datamaskiner i et kappløp for å løse matematiske gåter som bekrefter transaksjoner.

Dette er en prosess som krever mye CPU kraft og strøm kapasitet. Derfor lønner det seg ikke og gjøre det hjemme i Norge med de skyhøye strøm prisene vi opplever i 2023.

For å lokke gruvearbeidere eller minere til å fortsette å løse gåtene og støtte Bitcoin systemet, belønner Bitcoin-koden gruvearbeidere («minere» med nye Bitcoins. «Dette er hvordan nye mynter skapes» og nye transaksjoner legges til blokkjeden.

Hvordan betale med Bitcoin?

I Norge bruker folk generelt Bitcoin som en alternativ investering, og hjelper til med å diversifisere en portefølje bortsett fra aksjer. Du kan også bruke Bitcoin til å foreta kjøp, men antallet leverandører som godtar kryptovalutaen er fortsatt begrenset. Store selskaper som aksepterer Bitcoin inkluderer Microsoft og PayPal, for bare å nevne noen. Du kan også finne ut at noen små lokale forhandlere eller visse nettsteder tar Bitcoin, men du må lete litt.

Kjøp Bitcoin med Bank ID

I Norge så har vi få tilbydere som lar deg kjøpe Bitcoin med BankID. Men det er noen!

I Norge kan du bruke en platform som heter Firi (Tidligere MiraiEx). Hos Firi kan du kjøpe bitcoin med visa og masterkort igjennom BankID.

 

Det som er fordellen med og kjøpe Bitcoin på Norske handelsplatformer er at tryggheten for deg som kjøper er sterkere. Du har pengene dine og dine bitcoins hos en Norsk leverandør som for noen gir en trygghetsfølelse.

Selskapet bak Firi er Mirai Technologies AS og har hentet over 100 millioner i crowdfunding fra flere investorer.

Hvis du skal registrere deg hos Firi har du en enkel prosess forran deg, slik registrer du deg hos Firi for og kjøp bitcoin:

 1. Registrer deg hos Firi med denne lenken. Du får også en velkomstbonus på 200 kroner når du registrerer deg som kunde hos Firi. Du kan enten bruke Vipps eller e-post for og bli medlem.

 2. Når du har blitt registrert som kunde hos Firi (som vanligvis tar noen minutter) kan du begynne og handle Bitcoin og andre typer kryptovaluta.

 3. Du kan overføre penger direkte fra bankkontoen din til Firi, og omvendt. Så når du er fornøyd med det du har tjent, kan du sende pengene fra Firi ut til bankkontoen din.

Slik kjøper du og selger Bitcoin i Norge

Bitcoin sin har verdi har økt ekstremt siden begynnelsen av året. Når Koronasituasjonen tok av i begynnelsen av 2020 så vi et fall i vanlige aksjer og spesielt i kryptomarkedet.

Hvis du skal kjøpe bitcoin i dag er det mange måter du kan gjøre det på. Du kan bruke norske nettsider som Firi eller større platformer som Coinbase eller Binance.

Du kan også kjøpe bitcoin og sende de til en kald lommebok. En kald lommebok er en digital lommebok som ikke er koblet til internett, det betyr at du umulig kan bli “hacket”.

 

Eneste måten du kan miste pengene dine i en kald lommebok er hvis du glemmer passordet eller mister sikkerhetsnøklene dine.

Kjøp med Bitcoin med Visa

En annen måte som er veldig populært dersom du skal kjøpe bitcoin eller krypto på er portalen, etoro.

eToro er som en sosial platform, bare at du kan investere i normale aksjer og kryptovaluta. Du kan kjøpe bitcoin med visa kort, paypal eller mastercard hos eToro.

Når du kjøper Bitcoin hos eToro betaler du 2% i gebyrer på investeringene dine. Men dersom du velger og beholde investeringen der en stund kan man se bort fra 2%.

 

Hos eToro kan du også investere i andre sine porteføljer, så dersom du finner en person som har tjent gode penger på sin portefølje kan du ved et klikk investere i deres portefølje på få klikk.

Bør du kjøpe Bitcoin i 2024?

Mange av besøkende hos Fornye lurer på om det er lurt og kjøpe bitcoin fortsatt. Før du investerer penger i bitcoin eller kryptovaluta er det viktig og gjøre en undersøkelse på hva du invester i. Du må også tenke på tidshorisonten på investeringen. Skal du beholde investeringen i ett år, eller ti år?

De siste årene har det vært veldig turbulent for Bitcoin, etter oppgangen i 2017 så vi en nedgang som varte i 2 år med lave priser. Dette var en fantastisk tid og investere på.

Etter det store fallet ned til 30 000 kroner i begynnelsen av 2020, har Bitcoin vært på en oppgang helt til dagens dato (29. oktober 2021). Nå som store finansinstusjoner som JP Morgan og BlackRock har investeringer i krypto kan man trygt si at kryptovaluta har truffet mainstream.

Dette er noen av grunnene til at Bitcoin er en god investering:

 1. Det er flere millioner som har investert i Bitcoin, selve kryptovaluta eksponeringen er registrert på over 1 milliard mennesker som er 15% av verdens befolkningen. Det er fler og fler som bruker Bitcoin som en metode for investering, men kjøp av bitcoin er stort, men ikke i Norge.
  De siste 12 månedene har antall Bitcoin adresser gått fra 22 millioner til 32 millioner, det er en øking på 10 millioner bitcoin adresser på et år. Kjøp bitcoin ved hjelp av trygge portaler som Firi, Binance eller eToro.

 2. Siden Bitcoin begynner og bli mer regulert av forskjellige investerings instrumenter, kan det øke interessen for at større banker og instusjoner tilbyr Bitcoin som et investerings objekt til deres kunder.

 3. Grunnen til at Bitcoin er en god investering er fordi folk ser på det som fremtidens valuta. Konseptet er og gjøre det finansielle systemet mer transparent.

  Det åpner selvsagt for vanskeligheter for kjøp av ulovlige gjenstander eller hvitvasking, så derfor har diverse banker vært forsiktig med og reklamere “Kjøp bitcoin” eller “Invester i kryptovaluta”.

  Blokkkjedeteknologien har eksplodert de siste årene, og innovasjonen i bransjen er enorm. Hvis du ikke har vurdert og kjøpe bitcoin eller investere i bitcoin bør du vurdere det de neste månedene.

Kjøp Bitcoin med Vipps

Kjøp bitcoin med vipps

I Norge finnes det ingen muligheter til og kjøpe Bitcoin eller Kryptovaluta med Vipps, men det finnes alternativer.

Du kan lage en bruker på Firi med Vipps, så registreringen tar under 2 minutter. Etter at du har registrert deg på Firi med Vipps, kan du gjøre innskudd på platformen med Visa eller Bank ID.

Med innskudet du har gjort kan du kjøpe bitcoin på få minutter.

Hvordan overføre bitcoin til konto?

Hvordan kan du overføre bitcoin til kontoen din? Måten du gjør dette er på at du må først selge bitcoin inn til penger, enten kan det være safecoins som USDT eller USDC (dersom du er på utlandske børser). Hvis du er på Norske børser som Firi må du selge bitcoin ut til norske kroner, deretter kan du overføre det norske beløpet inn på kontoen din.

Slik overfører du bitcoin til kontoen din:

 • Selg bitcoin inn til norske kroner
 • Klikk «Uttak» på konto balansen din
 • Fyll inn bank konto (IBAN, Swift og Navn)
 • Bekreft dette med BankID (Dersom du bruker norsk børs)

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern