Beste boligalarm

Sammenlign boligalarm fra alle leverandører i Norge og finn den beste alarmpakken til ditt hjem

Les mer om Personvern & Brukervilkår

Markedets beste boligalarm

Beste boligalarm

Boligalarm: I Norge har det vært registrert 300 636 anmeldte lovbrudd 16. juni 2021. Trenger du boligalarm der du bor?

På utkikk etter den beste boligalarmen som er tilgjengelig i Norge? Da har du kommet til riktig side. I denne testen tar vi utgangspunktet i pris og utvalg av tjenester fra boligalarm tilbyderen. Vi ser også på den totale kundetilfredsheten hos de ulike tilbyderne. Med denne kombinasjonen får vi god kontroll på hvilket boligalarm som er best i test.

Hva bør du se etter når du skal bestille boligalarm? Og hvordan avgjør man hvilket boligalarm er best i test? Med vår test vil vi analysere hvilken leverandører som passer til hvert behov.

Sector Alarm tilbyr beste boligalarm

Sector Alarm tilbyr beste boligalarm i denne testen. Sector Alarm tilbyr en rekke tillegstjenester ved boligalarmen. Du kan fjernstyre alarmen med app, du har et stort utvalg av andre produkter du kan legge ved sikkerhetssystemet til boligen også.

Prismessig ligger Sector Alarm fra 2 000 kroner til 11 000 kroner i måneden – Det spørs litt hvor mye sikkerhet du er ute etter.

Hvordan velge boligalarm?

Og velge riktig boligalarm handler også om og se behovet sitt. Du må ta i betraktning hvordan ekstra tjenester du trenger med et boligalarm. Kvaliteten og funksjonaliteten ved et boligalarm er det vi i Fornye.no mener er det viktigste. Pris kommer på andre plass. Du ønsker at familien din skal være trygge når de er hjemme – Med et godt sikkerhetssystem kan du betrygge deg.

Beste boligalarm skal være rimelig, inkludere alle funksjoner som er viktig, og selvsagt være enkelt og bruke. Du ønsker selvfølgelig at boligalarmen din har flere funksjoner som brannalarm, dyrealarm, sensor, app-kontroll og mye mer inkludert.

Alarmselskaper i Norge

I Norge finnes det 7 aktive alarmselskaper som hjelper deg med sikkerhet og boligalarmer i hele landet. De største boligalarmleverandørene på boligalarm i Norge er Verisure og Securitas. Her ser du en liste over alarmselskaper som eksisterer i Norge:

Anmeldte innbrudd i Norge (2021 til 2022)

Oppdaterte tall for innbrudd i Norge: (Sist oppdatert 20. april 2023)

  • I 2021 var det registrert 29.000 innbrudd
  • Men i 2022 økte dette tallet til 38.000 (Kilde NRK)

Hva koster boligalarm?

En av grunnene til at mange ikke velger boligalarm er fordi mange mener det kan være vanskelig og forstå boligalarm prisen. En av grunnene til dette er fordi prisen for et boligalarm kan variere fra leverandør til leverandør, hvilken tjenester du vil ha inkludert og flere faktorer.

Vi har analysert alle alarmselskaper i Norge – og gjennomsnittsprisen for boligalarm i Norge er på 1 900 kroner i måneden – Nesten 23 000 kroner i året.

Som du sikkert la merke til, er ikke boligalarm veldig rimelig. Man betaler godt for og ha tung sikkerhet i boligen. Dette er selvsagt en investering du gjør for og sikre den høyeste sikkerheten for deg og din familie.

Dersom du velger et billigere boligalarm kan du spare 15 000 kroner i året i følge Norsk Familieøkonomi. Dersom alarmen ikke skal være knyttet til en vaktsentral kan du spare enda mere – Nesten 24 000 kroner i året kan spares dersom du velger et rimelig, men bra boligalarm.

Boligalarm Tjeneste

Pris

Boligalarm månedspris

1 500 kr til 3 900 kr

Boligalarm montering

2 000 kr til 6 000 kr

Boligalarm ekstra utstyr

1 000 kr til 10 000 kroner

Hva får jeg inkludert med boligalarm?

Når du bestiller boligalarm kan du velge en rekke tillegstjenester. Det finnes både løsninger for dem som er ute etter enkel, og avansert sikkerhet til boligen.

Leverandører som Verisure og Securitas tilbyr masse ekstra utstyr til boligalarmen – Som sensorer – røykvarsler – og dyrekontroll. La oss titte litt nærmere på hva du får inkludert med det beste boligalarmen.

  • Hovedenheten og oppkobling til GSM- og Internett.
  • Kontrollpanel med kodebrikker for sikkert innlogging.
  • Foto-, skadedyr- og/eller vanndetektor
  • Nattsikringspanel
  • Magnetkontakter
  • Tale- og lytteenhet
  • Røykvarslere
  • Mobilapp som kan brukes til og styre boligalarmen med

Hva er en smart alarm?

En smart alarm er et trådløst system som bruker hjemmets wifi-nettverk for å koble sammen de forskjellige komponentene, i stedet for å trenge ledninger (så de vil koste mindre å installere, og du kan kanskje gjøre det selv). Som en vanlig alarm vil den avgi en høy lyd som vil utløses når alarmen aktiveres.

Noen smarte alarmer inkluderer eller kan brukes med wifi-sikkerhetskameraer fra samme produsent. Ikke bare fungerer disse som bevegelsessensorer, men de lar deg se hva som skjer i hjemmet ditt hvis alarmen går. På denne måten vil du vite om det er et falskt varsel eller en reell nødsituasjon.

Tradisjonelle innbruddsalarmer aktiveres og deaktiveres via et kontrollpanel som vanligvis er i entréen din. Du kontrollerer imidlertid din smarte alarm gjennom en app på telefonen. Dette betyr at du også kan justere innstillingene når du er borte fra hjemmet, og få sensorutløservarsler rett i lommen. En ting å merke seg er at smarte alarmer trenger en hub for å få alle de forskjellige komponentene til å koble til trådløst.

Er smart alarmer bra?

Smarte alarmer er like effektive som tradisjonelle innbruddsalarmer, men de har ikke alltid et eksternt alarmskilt foran hjemmet ditt, som kan virke avskrekkende på innbruddstyver. Mens de fleste modeller tilbyr valgfrie overvåkingstjenester for å varsle vektere, er de ikke så omfattende som de som tilbys av tradisjonelle boligalarmer – disse varsler ofte vektersentralen hvis alarmen har blitt utløst og ikke bekreftet som en falsk alarm.

Ting du bør vurdere når du bestiller boligalarm

Sensorer – De fleste tilbydere av boligalarmer tilbyr en blanding av sensorer i en alarmpakke, så du må finne ut hvilken kombinasjon du trenger for eiendommen din. Ta hensyn til høyden alarmprodusenten anbefaler at bevegelsessensorer bør installeres i (dette kan være hvor som helst mellom 1,5 meter og 2,5 meter) for å sikre at kjæledyrene dine ikke utløser sensoren.

Kameraer – Vi har gått inn i flere detaljer om sikkerhetskameraer i denne artikkelen, og hvis du er interessert i å holde et øye med hjemmet ditt mens du er ute, er det verdt å se etter en kombinasjon av innendørs og utendørs kameraer. På denne måten vil du kunne se hva som skjer i hagen din og i gangen, og kameraene vil fungere som ekstra bevegelsessensorer.

Tastatur og fjernkontroller – Noen smarte alarmer har tastaturer og fjernkontroller som gjør det enklere å aktivere og deaktivere alarmen enn via en app. Dette kan være nyttig hvis du har hundepassere, rengjørere eller andre som kan slippe seg inn og ut av hjemmet ditt når du ikke er der.

Sirener – De fleste boligalarmer bør inkludere en høy sirene for å avskrekke inntrengere. Mange av systemene i denne oversikten her inkluderer en sirene, mange av løsningene i denne testen har også direkte kontakt med vektersentralen. Det beste boligalarm gir beskjed direkte til vektersentralen for uttrykning. 

Installasjon – De fleste av disse er selvinstallerte systemer, så du må sette dem opp selv ved hjelp av bruksanvisningen eller så får du hjelp av en montør. 

Kompatibilitet med andre enheter – Hvis du har andre smarthusenheter, for eksempel smartlys, er det verdt å se etter en smart alarm som er kompatibel. Du kan for eksempel sette opp et smartlys som skal skrus på hvis en dør åpnes eller få en radio koblet til en smart plugg for å skru seg på hvis en bevegelsessensor oppdager en bevegelse. Noen vil også koble til taleassistenter som Amazons Alexa, Apples Siri eller Google Assistant.

Utendørs overvåkningskamera

De siste årene har det blitt enda mer populært med utendørs overvåkningskamera. Dette kan være fordi du har bilen din parkert ute – Eller ønsker god kontroll over eiendommen når du ikke er tilstedet. Se på denne videoen fra Sector Alarm som forklarer deg nærmere om utendørs overvåkningskamera.

Dette er de 10 beste boligalarmene

Norsk Kundebarometer kårer Sector Alarm til den beste boligalarmen dette året. Fornye.no mener også at dette er en god vurdering. Sector Alarm har et bredt utvalg av ekstra tjenester de tilbyr sine kunder. Sector Alarm er prismessig også ganske konkurransedyktige, ikke billig, men heller ikke for dyre.

Les mer om beste boligalarm testen hos Norsk Kundebarometer.

1. Sector Alarm (Testvinner)

Hvorfor vi liker den: Sector Alarm har vunnet kundeprisen på boligalarm flere år på rad. Hos Sector Alarm får du tilgang til et bredt spekter av sikkerhets produkter til hjemmet ditt.

 Dette kan være alt ifra ringeklokker med kamera, sensormålinger for dyr og overvåkningskamera for inneområdet og uteområdet.

Ca pris hos Sector Alarm for boligalarm: 2 000 til 10 000 kroner.

Ekspert vurdering: 88/100

2. Verisure

Hvorfor vi liker den: Verisure og Sector Alarm har alltid vært erkefiender når det gjelder markedsandel av kunder. Du kan se på disse to som de største konkurrentene i Norge. 

Verisure tilbyr et bredt spekter av produkter og er litt rimeligere en første valget på Sector Alarm.

Ca pris hos Verisure for boligalarm: 1 900 til 10 000 kroner.

Ekspert vurdering: 85/100

3. Securitas Direct

Hvorfor vi liker den: Securitas Direct har et bredt utvalg av produkter som kameradetektor, verisure voice som vil måle stemmer som er på eiendommen som ikke tilhører eierne, du kan også fjernstyre boligalarmen via mobilen din med verisure app.

Ca pris hos Securitas Direct for boligalarm: 2 100 til 10 000 kroner.

Ekspert vurdering: 79/100

4. Homely Boligalarm

Hvorfor vi liker den: Homely er en bra start og begynne dersom det er første gangen du begir deg ut på boligalarm jakten. Homely tilbyr en startpakke som har hjemmesentral, klistremerker og røykvarsel inkludert til en rimelig penge.

 Uansett om du bor i en større bolig eller liten leilighet kan du skreddersy løsningene fra Homely til og passe sikkerhets behovet ditt.

Ca pris hos Homely for boligalarm: 2 200 til 10 000 kroner.

Ekspert vurdering: 77/100

5. Falck Boligalarm

Hvorfor vi liker den: Falck har levert gode alarmløsninger til Norge i flere år. Hos Falck kan du tilpasse boligalarmen akkurat som du trenger den. Har du kjæledyr som veier over 20 KG? Med smartsensor fra Falck kan du åpne opp at kjæledyret ikke aktiverer alarmen.

Du har også rask oppkobling mot vektersentralen dersom du er kunde hos Falck.

Ca pris hos Falck for boligalarm: 2 500 til 11 000 kroner.

Ekspert vurdering: 73/100

6. Stanley Security

Hvorfor vi liker den: Stanley Security er en større leverandør av boligalarmer og sikkerhetstjenester for boligen din. Stanley Security tilbyr deg et stort utvalg av sikkerhetsutstyr til boligen din, slik at du har full kontrol på sikkerheten når du er hjemme, og på jobb/reise. 

Stanley fokuserer mer på B2B sektoren – De har kunder som Posten Norge, UiB (Universitetet i Bergen), DNB & NTNU.

Ca pris hos Stanley Security for boligalarm: 2 500 til 11 000 kroner.

Ekspert vurdering: 70/100

7. LOS Boligalarm

Hvorfor vi liker den: LOS tilbyr et smartsystem til deg som er kunde hos Homely. Hos LOS får du en grunnpakke på innbruddsalarm og brannalarm. Dette systemet er koblet et FG-godkjent alarmstasjon. Du som kunde må montere systemet ditt selv, og du får full kontroll over boligalarmen via en applikasjon.

Pris hos LOS & Homely for innbruddsalarm og brannalarm: 6 299,- kroner (179 /kroner i måneden)

Ekspert vurdering: 68/100

8. Holars Alarmprodukter

Holars har vært en tilbyder av sikkerhetsprodukter siden 1976. Holars tilbyr ikke en alarmtjeneste, men heller alarmprodukter som du og bedrifter kan kjøpe. Holars har en stor nettbutikk med et stort utvalg av produkter som røykvarslere, gassvarslere, GSM mottakere og sendere, portåpnere, porttelefoner og mye mer. Dersom du trenger boligalarm produkter og en vektertjeneste bør du velge noe annet en Holars.

Pris hos Holars for diverse sikkerhetsprodukter: 1 000 kroner til 25 000 kroner.

Ekspert vurdering: 65/100

Hvilken alarmselskap er best?

Som du vet finnes det mange alarmselskaper og velge mellom. Kort forklart så er fellesoppgaven til alle alarmselskaper og gjøre boligen din tryggere. Men du stiller deg kanskje spørsmålet, er det nødvendig med boligalarm her jeg bor?

Noen steder i landet har mer innbrudd en andre. Men dersom du har en familie, eller eiendeler som er viktige for deg på eiendommen kan det vært lurt og sikre seg mot innbrudd og andre typer uhell. Derfor er det beste boligalarmen en god investering.

Beste boligalarm tilbyr av Sector Alarm

Takk for din henvendelse!

Du har fått en kopi av henvendelsen sendt på din e-post.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern