Studentrabatter for studenter

Studentrabatter for studenter

Del denne guiden

Her kan du få rabatter hvis du er student

En av de store fordelene man har når man studerer er at man får tilgang til studentrabatt for student. Det bugner av forskjellige tilbud til alle som kan fremvise studentkort, men det er ikke alltid like enkelt å vite hvor man finner slike tilbud. 

Svært mange både fysiske og nettbaserte butikker tilbyr forskjellige rabatter til kunder med studentkort, men tilbudene varierer ofte stort, og det kan være vanskelig å skaffe seg en oversikt. 

For å være helt sikker på at du alltid benytter deg av de beste tilbudene anbefaler vi at du lager den en liten oversikt over gjeldende tilbud du finner på nett, for så å oppdatere denne listen en gang i måneden. 

På denne måten vil du alltid kunne sjekke listen din når du trenger å handle slik at du ikke glemmer en rabatt når du trekker kortet. Her skal vi ta deg gjennom en enkel oversikt over studentrabatter for student som du har tilgang på i hele studietiden. 

Merk at de forskjellige tilbudene og prisene kan forandre seg, så det er lurt å bruke denne guiden

Bredbånd

Det er dessverre ikke så mange leverandører som tilbyr studentrabatt på bredbånd, men det finnes heldigvis noen. I skrivende stund får alle studenter hele 600 kroner rabatt på bredbånd fra NextGenTel, og halv pris i et halvt år på mobilt bredbånd hos Ice. 

Det er ofte at de lokale leverandørene av bredbånd kommer med egne studenttilbud på starten av skoleåret, så det kan også lønne seg å følge med på stands i messehallen og slikt i starten for å se om det er mulig å gjøre noen gode avtaler på bredbånd.

 
Dersom man er litt over snittet interessert i internett og nettsider får man også hele 50% i studentrabatt på webhotell, domenenavn, nettside og e-post hos One.com. NordVPN tilbyr studenter hele 70% avslag på VPN-tjenester som kan sikre surfingen til opptil 6 enheter samtidig, og på denne måten tilgang til sensurert innhold, strømmetjenester fra hele verden og sosiale medier uansett hvor man befinner seg.

Mobilabonnement

Heldigvis er det slik at mobiloperatørene er veldig glade i studentkundene sine, og de vet at studentene både trenger lave priser og store datapakker. Flere av de store leverandørene på mobilabonnement tilbyr studentrabatter på et eller flere abonnement. 

Disse inkluderer blant annet NextGenTel, Talkmore, Mobil Norgesenergi og Plussmobil. Fra førstnevnte får man 10% rabatt på de abonnementene som er mest rettet mot studenter, forholdsvis med 1GB og 3GB data. 

Hos Talkmore får alle som er under 30 år tilbud om 15% rabatt på månedsprisen, og i tillegg kan man som student få dobbel data på abonnementet sitt. 

Norgesenergi tilbyr alle sine nye studentkunder en måned gratis når de tegner abonnement, og Plussmobil slår på stortromma med 15% rabatt på abonnementet med 10GB data som man da kan tegne til den nette summen av 239 kroner måneden.

Forsikring

De fleste forsikringsselskapene tilbyr en form for studentrabatt på standard forsikringer. Noen av leverandørene har en enkel startpakke for studenter som inkluderer en enkel innboforsikring, reiseforsikring og ulykkesforsikring, mens andre fokuserer mer på rabatt per produkt. 

Eksempelvis tilbyr IF både standard- og superforsikring til studenter der man får inkludert helårs reiseforsikring, innbo-, ulykkes- og sykdomsforsikring. Frende tilbyr en pakke som heter Frende Ung som er en lignende pakke med innbo-, reise- og ulykkesforsikring til studenter mellom 18-30år. 

De har også svært gode priser på forsikring til studenter dersom man må forsikre en moped, elsykkel eller annet motorisert utstyr. Hos DNB får alle studenter og unge mellom 18-34år muligheten til å tegne to forsikringer til prisen av en. 

Ungpakken består av både innbo- og reiseforsikring til en lav pakkepris, og de lover at disse forsikringene både dekker knust mobiltelefon og tapt sykkel.

Trening

Dersom man ønsker å trene på treningssenter er det veldig lurt å sjekke hvilke tilbud som gjelder på de lokale treningssentrene. Ofte er det de senterne som ligger i nær tilknytning med universitetet som kjører ekstra gode studentpriser for å trekke studentene inn til seg. 

Det finnes en rekke nettbutikker som tilbyr studentrabatt på treningsklær, blant annet Stormberg, Outnorth, Gymgrossisten, Unisport og Gymshark for å nevne noen. Det finnes også en rekke forskjellige treningsapper som kan hjelpe deg til å komme i form hjemme og utendørs, og de fleste av disse har mange gratis funksjoner. 

Dersom du benytter deg av studentrabatten du har på treningsbutikker som Reebok, Boystore, Famme og Stronger kan du legge inn utstyret du har i flere av appene slik at du får et treningsprogram basert på hvilket utstyr du har tilgjengelig. 

På denne måten kan du lage deg ditt helt egne treningsstudio hjemme, og la mobilen være din helt egne personlige trener.

Mat

For å kunne holde oppe trykket og tempoet i studiene er det viktig å få i seg nok næring, og det er det nok ofte litt dårlig med for studenter. 

God og ordentlig blir ofte nedprioritert, og da er det veldig godt å vite at man kan få skikkelige gode studentrabatter på matkassetjenester slik at man ikke trenger å bruke mye penger, eller mye tid på å planlegge og lage mat. 

HelloFresh tilbyr 35% rabatt på matkasser, Freshco tilbyr 10% rabatt, Adams matkasse gir 25% rabatt på matkassene sine, og Godt Levert tilbyr 25% rabatt. Det er med andre ord vel verdt å teste ut å handle mat gjennom matkasser. Det er nemlig mulig å spare en del tid, både på planlegging av måltidene, selve handlingen og til slutt matlagingen.

Matkasser pleier normalt å koste litt mer enn om man skulle gjort all planleggingen og handlingen selv, men når man i tillegg får gode rabatter på dette kan man faktisk spare godt med penger på å benytte seg av slike tjenester. 

Ønsker man derimot å sprenge kaloribudsjettet er det få steder som er enklere, bedre og billigere enn den faste studentrabatten til Pizzabakeren. Hos denne takeaway restauranten får du alltid en stor pizza til 159 kroner når du er student, og det kan komme godt med i eksamenstiden når man ikke har tid til stort annet enn å lese og sove.

I denne artikkelen

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern