21 måter og tjene penger på nett

21 måter og tjene penger på nett

Med disse 21 ulike måtene skal vi lære deg hvordan du kan tjene penger på nett ganske enkelt. Hold deg fast for dette skal bli lærerikt!

Del denne guiden

I denne artikkelen

40 gode måter du kan tjene penger på nett i 2023

Det er flere måter å tjene ekstra penger på enn noen gang før, både på internett, og utenfor den digitale verden. Det er ganske bra, men det kan være vanskelig å vite hvor du skal investere tiden din og hva man skal satse på.

Bruk denne listen og oppdag nye ideer for å tjene penger på nett og hjemmefra. Tjen penger på kunst, musikk, digitale apper, Youtube og mange nye unike måter.

Denne artikkelen vi bli kontinuerlig oppdatert med nye måter du kan tjene penger på.

1. Start en egen nettside

Med en nettside kan du tjene passiv inntekt. Du kan lage en egen nettside og tjene penger på og sette opp annonser eller lenke videre til produkter der du får en provisjon.

Det er flere bransjer du kan starte med, bransjer som betaler mest er de som er finans relatert, klær og andre dyre produkter eller tjenester.

Hvis du skal rangere høyt organisk på Google med nettsider som skal vidreformidle låneprodukter må du regne med veldig høy konkurranse.

Vi anbefaler heller og starte med nisjer som ikke er så populære, da vil du klatre fortere på søkemotorer.

Les mer om hvordan du kan lage en nettside og tjene passivt inntekt mens du sover.

2. Tjen penger for å gjennomgå nettsider og apper

Som vi nevnte innledningsvis kan man tjene penger på mye rart i dag. Metode 2 handler om hvordan du kan tjene penger på og gjennomgå nettsider og apper.

Med tjenesten UserTesting kan du få betalt for og vurdere alle typer nettsider og applikasjoner (apps).

For deg som ønsker og prøve dette ut er det greit og vite at det tar sirka 20 minutter for og fullføre en anmeldelse og dette får du rundt 10$ dollar, nesten 100 kroner.

Gjør du dette aktivt ser du på en timelønn på rundt 380,- kroner ved kun og gi tilbakemeldinger og anmeldelser.

3. Publiser en Kindle e-bok

Er du god på og skrive? Perfekt, du kan bruke denne ferdigheten nå til tjene ekstra penger.

Etter våre undersøkelser har vi funnet ut at veien til suksess med e-bøker er og skrive om sakprosa, dette er bøker som løser typiske problemer. Et eksempel her kan være «Hvordan få bedre økonomi i studietidene» eller «Hvordan meditere enkelt».

Når boken er ferdig skrevet trenger du også en bokdeksel, enten kan du designe denne selv eller leie inn en freelancer via Fiverr som gjør jobben for deg.

Når boken din er lansert burde du også få venner og familie til og kjøpe den, slik at de kan legge igjen gode anmeldelser. Jo flere 5-stjener du har hvor høyere kan du rangere i Kindle butikken, som igjen resulterer i flere bestillinger.

4. Affiliate markedsføring

Hvis du har en stor følgebase på sosiale medier eller et nettsted , kan du begynne å tjene penger umiddelbart ved å markedsføre alle slags selskaper, produkter, tjenester og tilbud på nettet.

Registrer deg som utgiver på Adtraction eller Adservice . Her må du også drive et selskap, enten aksjeselskap eller enkeltmansforetak og finn relevante produkter som du kan markedsføre frem til dine følgere.

5. Få cashback når du handler

Mange nettsider eller nettbutikker i Norge tilbyr deg cashback når du handler hos dem.

Dersom du ønsker og maksimere profitten du kan tjene på cashback er det lurt og bruke et kredittkort som har disse fordelene.

Hvis du vurderer kredittkort som har cashback, les videre eller hopp direkte til punkt 6.

Som et eksempel har du Re:member black som gir deg rabatt i over 200 nettbutikker i Norge med 2% cashback og rabatt.

Hvis du også vurderer Komplett Bank MasterCard får du også 2% rabatt på alle produkter som selger hos Komplett.no

6. Freelance på Fiverr

Fiverr er verdens største markedsplass for folk å tjene penger på å selge små tjenester (kjent som «gigs»).

Det du tilbyr kan være absolutt hva som helst. Fra skriving og oversettelse, innlegg i sosiale medier, voice over, små prosjekter du trenger kode-hjelp med og ufattelig mye mer.

Standardprisen er $5 (50,- kroner), for en gig du legger ut. La oss si du er en grafisk designer. I dette tilfellet kan du lage 3 forskjellige pakker du tilbyr:

1. Small 50,- kroner

2. Medium 250,- kroner

3. Premium 750,- kroner

I hver av disse pakkene tilbyr du logo arbeid, men jo større pakken er hvor mer innhold får personen som kjøper dette av deg. 

Fiverr har gjort livet til mange artister og freelancere enklere ved og hjelpe dem med og selge hva de er gode på.

Rapport fra Priceonomics sier at 96.3% av selgere på Fiverr tjener under 5 000 kroner i måneden og kun 1% tjener mer en 20 000 kroner i måneden.

7. Tjen penger ved og høre på musikk

Current.us er en Android / iOS-basert mobilapp som betaler deg rundt 6 000,- kroner per år for å spille musikk på mobiltelefonen din. Det er en ny måte og tjene penger på hvis du vil generere passiv inntekt ved å høre på nye sanger. Du kan tjene penger mens du jobber på kontoret, jogger eller til og med mens du pendler.

I utgangspunktet tjener du penger ved å tjene poeng for å være aktiv på appen. Jo mer du trykker på musikken eller andre funksjoner i appen, jo mer penger vil du tjene. 

Current fortsetter å legge til flere og flere alternativer for å tjene, så det vil bare fortsette å bli bedre. 

Foreløpig er denne tjenesten reservert til det amerikanske markedet, men dersom du bruker en VPN kan du fint tjene penger på Current mens du bor i Norge.

8. Del studie notatene du har gjort eller gjør

Hvis du ikke har noe imot å dele notatene dine med andre studenter, er dette en god måte å generere litt ekstra penger på.

Det er flere nettsteder hvor du kan laste opp notatene dine. Når en annen student laster dem ned, får du betalt.

Nettsteder som Nexus Notes og Stuvia  er gratis for deg å liste opp notatene dine. De tar et lite kutt av salget til gjengjeld for å koble deg til kunder.

Du kan sende inn håndskrevne notater, men du vil sannsynligvis tjene mer penger hvis de er skrevet opp digitalt og lettere og lese.

9. Selg brukte lærebøker på nett

En smart måte å tjene ekstra penger på er å kjøpe andre studenters lærebøker billig på slutten av året, for så å selge dem like etter til nye studenter som egentlig skulle kjøpt de samme bøkene til flere tusen kroner.

For og selge disse bøkene direkte til nye studenter kan du bruke markedsplassen FINN.no eller møte opp direkte på en høyskole og ta direkte kontakt med studentene deretter.

Vanligvis pleier høyskolen og arrangere en dag der studenter kan kjøpe brukte studiebøker fra eldre studenter, dette er en perfekt måte for deg og møte opp og selge bøkene direkte dersom du ikke vil bruke FINN.no.

10. Kjøp og selg domener

I dag finnes det et yrke som heter «Domenehaier». Dette er personer som jakter på gode domener som de gjerne betaler mellom 100 kr til 10 000 kroner for som de videreselger til større selskap.

Du kan bruke markedsplasser hos GoDaddy som lar deg kjøpe og selge domener, men det er ikke alle domener som lar deg gå i profit.

Du kan også bruke nettsider som ExpiredDomains som lar deg finne norske (.no) domener som har utgått, finner du noen gode domener så kan du kjøpe dem til 8,- kroner hos Webhuset.

Er du heldig og finner en potensiel kjøper er din risiko kun 8,- kroner og oppsiden er ganske høy.

Viste du også at Forbrukslån.com ble kjøpt av STK Finans AS for en million kroner?

11. Selg gamle spill og filmer du ikke bruker

Hvis du ønsker å tjene raske penger, selg dine gamle DVD-er, Blu-ray-er og spill. Hvis du går igjennom gamle ting du har spart opp i flere år kan det være greit og kvitte seg med ting.

Hvis du har gamle filmer eller spill som ikke bruker kan du fint selge dette på FINN.no i kategorien torget.

Dette gjelder også flere ting som klær du ikke bruker, interiør produkter (Generelt ting som ikke brukes!)

12. Selg bildene du tar

Hvis du har et godt øye og litt kreativitet, kan du prøve å laste opp bildene dine til nettsteder med mulighet for og selge disse. Du vil bli betalt hvis de brukes av noen.

Gode utgangspunkt er Adobe Stock og Getty Images .

13. Tjen penger på Youtube

I følge nyere statistikk ser vi nå flere videoer på YouTube enn søk på Google.

Og med YouTubes partnerprogram kan du tjene på å lage og laste opp videoer. Du vil motta en prosentandel av annonseinntektene per 1000 visninger.

Avhengig av hvor vellykket du er (viralitet, seertid, abonnentbase og emne) kan du tjene mye penger. Det er mange eksempler hver uke på at YouTubere gjør det til sin karriere.

Et godt eksempel fra en Norsk kanal er Red Arcade, dette er en 19-åring som tjente hele 1,7 millioner i 2017. Så mulighetene er enorme på Youtube.

14. Investere i aksjer

Dette er et stort tema så derfor skal vi gjøre det kort.

Når du skal tjene penger på aksjer er det en gylden regel, «Sell the green, buy the red». Hva betyr dette egentlig?

Enkelt og greit burde man kjøpe eller investere i aksjer når aksjer har falt og er langt nede, man burde ikke kjøpe når aksjen er allerede oppe 50% den siste uken, dette er tiden man burde selge litt og litt.

Dersom du skal kjøpe aksjer burde du diversifisere aksjene dine i forskjellige sektorer. En ting som er også er veldig viktig når du kjøper aksjer er risikovurdering.

Vil du investere i aksjer? Da kan du sjekke ut eToro eller Nordnet

15. Tjene penger på kryptovaluta

Og investere i kryptovaluta har vist seg og bli veldig lønnsomt for tusenvis av mennesker.

Det er en sport med enorm risiko, men om du gjør grundig research og timer inngangen kan du se på stor gevinst.

Vår anbefaling er og starte rolig og gjøre en god risikoanalyse før du plasserer store beløp i kryptovaluta.

Hvis det er første gangen du skal investere vil vi anbefaler typiske kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum.

I Norge har vi også Firi som er et Norsk-eid selskap som lar deg kjøpe kryptovaluta med Bank ID. Her har du også muligheten for automatiske innskudd som kan times med lønningen din.

Dette betyr at hver gang du får lønn, kan du sette automatisk inn f.eks 1 000 kroner direkte inn på Firi.

16. Lei ut bilen din på Nabobil (Nå GetAround)

Med selskapet Nabobil, eller GetAround som de heter nå kan du leie ut bilen din og tjene penger på dette.

Alle bilene hos GetAround er forsikret via IF forsikring og bekytter deg som skal leie ut bilen.

Hva du tjener på dette varierer utfra kostnaden du setter opp. Husk at GetAround tar også en prosentandel av dette for og synliggjøre deg på plattformen samtidig som du får forsikring inkludert

17. Selg tingene dine på Etsy

Er du flink med trearbeid, smykkeproduksjon eller kanskje god til og brodere? Da kan du kapitalisere på tjenesten Etsy.com som lar deg selge ting du har selv laget.

Etsy har nærmere 82 millioner aktive brukere og kjøpere fra hele verden og hadde en omsetning på rundt 10 milliarder dollar i 2020.

Hvis du treffer godt med produktet ditt kan du gjøre gode penger på Etsy, nedsiden med Etsy er at konkurransen er enorm og det kan ta tid før du blir synlig for potensielle kunder.

Vi vil fortsatt si at det er anbefalt og prøve dette ut for og tjene penger på nett.

18. Tjen penger på streaming

Spill kan være en måte å tjene penger hjemmefra hvis du har en jevn følgerbase. På Twitch kan du nærmest streame hva som helst, alt fra matspising til og spille spill.

Det viktigste er at du streamer noe mot en stort nok publikum der du møter på et potensielt publikum.

Når du har fått en stor nok kundebase på Twitch kan du tjene penger fra donasjoner og aktive følgere som betaler X beløp for og følge deg hver måned.

19. Lei ut et ubrukt soverom på AirBnb

Å leie ut hjemmet eller ekstra soverom på ferieutleiesider er en annen måte å tjene ekstra penger på. 

Vær forberedt på å bruke litt penger på å rydde og vedlikeholde eiendommen, bytte ut hjemmevarer og betale for servicegebyrer. Og undersøk leieavtalen din før du setter i gang.

Dersom du har ekstra bolig som ikke brukes, eller et soverom som du aldri bruker som ligger litt privat til kan dette være en perfekt måte og tjene ekstra penger på ved og leie det ut på AirBnb.

20. Bli en tekstforfatter

I dag finnes det mange bedrifter og nettsider som søker dyktige tekstforfattere.

Dersom du har ekstra tid ved jobben eller studiene kan det lønne seg og skrive for bedrifter som søker tekstforfatter.

Vanligvis kan du velge mellom to ulike måter og få betalt for, enten om det er pr. ord eller pr. artikkel. Vanligvis vil tekstforfattere som har flere års erfaring få bedre betalt en nye tekstforfattere.

PS: Du kan også prøve ut Jasper.ai som lar deg skrive artikler automatisk, mat den med informasjon om hva artikkelen handler om så vil den generere en artikkel helt gratis. Prøv det ut!

21. Prøv drop-shipping

Har du hørt om drop-shipping? Det er en butikkmetode der selgeren faktisk ikke har et fysisk lager. I stedet, når en kunde bestiller, kjøper du varen fra en tredjepart, og de sender den direkte til kunden. 

Dette betyr at du aldri trenger å punge ut en krone for å lagre produktene dine eller vedlikeholde varelageret ditt. 

Og du trenger aldri å kjøpe produkter i bulk (større bestillinger), i håp om å selge nok til å få tilbake investeringen din.» Denne metoden kan gjøres med online salgsplattformer som eBay eller Amazon . Du kan finne ut mer om drop-shipping i denne nyttige artikkelen fra Shopify .

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern