Forbrukslån 18 år

Forbrukslån uten sikkerhet for deg som er 18 år

Skal du søke forbrukslån og er 18 år? Da er det kun en lånemegler som kan hjelpe deg. De fleste banker i Norge har strenge krav, og aldersgrensen ligger vanligvis på 20 år og oppover. Her har du en lånemegler som kan gi deg forbrukslån hvis du er 18-åring.

Del denne guiden
10 000 - 500 000 kr
10 000 - Eksempel: effektiv rente 16,24%, 65.000, o/5 år, kostnad: 28.068, totalt: 93.068
9,92%
18 år
1-2 dager

LÅNEBELØP

10 000 - 500 000 kr

EFF. RENTE

9,92%

MIN. ALDER

18

UTBETALING

1-2 dager

Sambla har 18 år aldersgrense

Sambla er en lånemegler som samarbeider med 20 forskjellige banker.

Sambla lar deg låne mellom 5 000 kroner til 600 000 kroner hvis du er 18 år. Kort forklart er Sambla den eneste lånemegleren som tilbyr forbrukslån til deg som er 18 år.

Forbrukslån 18 år
Uansett om du er 18 år eller 50 år, er det alltid en god idé å søke om forbrukslån gjennom en låneformidler. En låneformidler forenkler prosessen og tvinger bankene til å konkurrere om deg som kunde. Dette kan gi deg bedre lånevilkår og flere alternativer å velge mellom.

Men hva er egentlig en lånemegler?

En lånemegler er en tredjepart mellom deg og bankene. Istedenfor og søke hos bankene en etter en, vil lånemegleren formidle søknaden din videre til alle samarbeidsbankene deres.

Hvis du er 18 år og søker med Sambla vil søknaden bli sendt til 20 forskjellige banker.

Sambla forbrukslån

Sambla er den eneste lånemegleren i Norge som kan formidle lån på dine vegne hvis du er 18 år.

Det er gratis å søke lån hos Sambla, og når du søker vil de videresende søknaden din til 20 banker. Her er litt mer informasjon om Sambla:

  • I 2023 har Sambla rente fra 9,92 til 12,47%
  • Du kan være 18 år og søke på lån
  • Du kan søke fra 5 000 kr til 600 000 kr
  • Minste krav på inntekt er 120 000 kr i året

Hva skjedde med Scoopr?

For en stund tilbake tilbød Scoopr forbrukslån til personer som var 18 år gamle. Imidlertid, etter omstruktureringer i selskapet, tilbyr de nå kun refinansieringslån, og aldersgrensen er satt til 20 år.

Hva vil lånet koste for meg som er 18 år?

Når vi skal regne ut kostnaden på lånet tar vi i betraktning disse tre faktorene:

  • Effektiv rente
  • Låneperiode
  • Lånebeløp

Siden det kun er Sambla som tilbyr forbrukslån for deg som er 18 år har vi regnet ut kostnaden for deg.

Hvis du låner 600 000 kroner hos Sambla vil renten ligge på 12,47%.

Jo lenger låneperiode du velger, jo dyrere blir lånet for deg.

Et lån som 18 åring vil koste deg 680 032 kroner kun i kostnader. Så det totale beløpet du har betalt tilbake etter 15 år er 1 280 032 kroner.

Hvis du derimot låner 600 000 kroner kun i  5 år er total lånekostnad 797 089 kroner, noe som er mye lavere en lånet på 15 år nedbetalingstid.

Vurder andre løsninger

Før du tar på deg en stor byrde som forbrukslån burde du undersøke andre muligheter som privat lån fra familie eller et kredittkort. Mange kredittkort har også en aldersgrense på 18 år.

Usikker på hvordan kredittkort fungerer? Da kan du sjekke ut guiden vi skrev som forteller hva forskjellen på forbrukslån og kredittkort er.

Dokumenter bra inntekt

Bankene vet at det følger med risiko å gi forbrukslån til en 18 åring, men de vet også at du har mange gode år igjen.

En viktig ting bankene følger med på når du søker er din årlige inntekt.

De fleste banker i Norge har en grense på at du som søker skal minst ha 120 000 kroner i året før du søker på forbrukslån som 18-åring.

Sambla har også en inntektsgrense på 120 000 kroner i året du må oppfylle før du søker.

Når det er sagt vil de fleste lånemeglere og banker ha en årlig inntektsgrense på 250 000 kroner du må dokumentere før du kan få et lån.

Ulempen med å søke lån som 18-åring

Når du søker på lån og kun er 18 år vil det være noen ulemper. Det er også flere ulemper en det er fordeler når du søker som 18-åring.

Du kan møte på problemstillinger som:

  • Du får høyere rente en andre
  • Du kan ikke låne like mye som forventet
  • Låneperioden blir minsket

Hvorfor får jeg høyere rente en andre?

Når du er 18 år og søker om forbrukslån, har banken begrenset økonomisk historikk å vurdere, og derfor assosierer de alderen din med en viss risiko.

En måte du kan indirekte fortelle banken at du har lav risiko er og søke forbrukslån med en medsøker.

Jeg får ikke lånet like mye som forventet, hva gjør jeg?

Hvis du har drømmer om å låne 600 000 kroner, men får avslag er det risikoprofilen din som skremmer banken.

For å øke sjansene dine for å få lånet godkjent, har du to alternativer: enten å søke med en kausjonist som kan stille sikkerhet for lånet, eller å ha en medsøker som deler like mye ansvar og ansvarlighet som deg.

Låneperioden blir redusert

Hos Sambla kan du velge en låneperiode fra 1 til 15 år. Det kan du også hos alle andre bankene i Norge når du søker på et forbrukslån.

Regelen er, jo lenger du låner, jo dyrere blir lånet.

Dersom du får avslag på f.eks en låneperiode på 15 år tror banken ikke at du kan betjene lånet så lenge, da må du enten øke årsinntekten din eller søke forbrukslån med sikkerhet (pant i bolig).

Kan jeg få forbrukslån på dagen som 18 år?

Selv om pengene vanligvis ikke blir utbetalt samme dag som du søker, vil du i de fleste tilfeller få svar på søknaden din samme dag angående godkjennelse eller avslag.

Hvis søknaden din blir godkjent, kan det ta mellom 1 til 3 virkedager å få lånet utbetalt. Hvis du søker i begynnelsen av uken, kan prosessen gå raskere.

Hva er aldersgrensen hos andre lånemeglere?

Gjør dette får og få et billig lån som 18 åring

Etter flere år i finansbransjen vet vi godt hva du kan gjøre for og få den beste avtalen når du søker, uansett om du er 18 år eller 60 år.

Kriterier du må oppfylle

Selv om du kan få lån som 18 åring er det fortsatt vilkår du må oppfylle før kan søke:

Betalingsanmerkning: Du kan ikke ha betalingsanmerkning hvis du skal søke på et lån uten sikkerhet. Banken vil si nei med engang. Hvis du søker med sikkerhet vil det være mulig med betalingsanmerkning, men da må du først eie bolig.

Inkasso: Nesten ingen banker i Norge godkjenner søknaden din hvis du har inkasso krav. Man kan ikke få forbrukslån med eller uten sikkerhet hvis du har inkasso. En løsning er og søke på omstartslån dersom du har inkasso gjeld.

Årlig inntekt: Inntekten din må være over 120 000 kroner, det er minste kravet i Norge. Vi gjorde også en stikkprøve av alle bankene i Norge og det viser seg at den typiske aldersgrensen på forbrukslån er 23 år.

I denne artikkelen

Fant du ikke det du lette etter?

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern