Sammenlign alle 180 mobilabonnement

Sammenlign 180 mobilabonnement fra alle 16 mobiloperatører og bytt til et bedre og billigere mobilabonnement

Ice.net kampanje

30 GB

data

1 kr

for to måneder

Prøvekjøp – 2 mnd kr 1 kroner

Filtrer:

VELG DEKNING

TILPASS DATAMENGDE

GB
GB

ANNET

OPERATØRER

Velg operatør

Sammenlign mobilabonnement

Fornye.no tilbyr deg en enkel måte og sammenligne alle 180 mobilabonnement i Norge på. Du kan sortere etter dekning, innhold og pris etter eget ønske. Bransjen er fylt med over 18 mobiloperatører, og det kommer stadig vekk nye leverandører som bringer noe unikt til bordet. Derfor kan det være vanskelig og holde seg oppdatert på hva som er best og hvem som tilbyr det billigste til enhver tid

Har bindingstiden på mobilabonnementet løpt ut? Da kan det være greit og ta en runde i markedet og se hvem som tilbyr hva. Gjerne les artikkelen vår beste mobilabonnement 2023 for og se hva forbrukerene mener er det beste valget i 2023.

Hvordan bytter jeg mobilabonnement?

Hva hvis jeg skal bytte mobiloperatør?

Hvordan dekning trenger jeg?

Både Telenor og Telia jobber med utbygging av 5G nettet og har allerede lansert smått i storbyene Oslo & Trondheim. Ice.net jobber med sitt eget nettverk, der de kjøpte opp de gamle frekvens kanalene til Telenor og bygger Ice+ nettverket ut via de. Hvis du har spørsmål til hvem som tilbyr det beste mobildekningen i 2023, les artikkelen best mobildekning 2023.

Skal du ut og reise?

Se hvem som tilbyr den beste dekningen i utlandet her.

Kan jeg stole på mindre operatører? Er kvaliteten like bra

De mindre operatørene du ser i Norge, som ikke er Telenor, Telia eller Ice.net leier dekning fra de største. Vanligvis vil små leverandører leie dekning enten fra Telenor eller Telia.

Fri fart? Hva menes med det? Mange leverandører reklamerer med at dekningen skal være akkurat det samme som tidligere, og man skal i praksis ikke tape noe surfehastig hvis du f.eks bytter fra Telenor til Skymobil. 

Selvom det kan eksistere en mikro forskjell på hastigheten er det vanskelig og merke dette, men vi har hørt om kundecase der Telenor kunde går til mindre leverandør med samme nettverk, men hastighet og dekning er betydeligere svekket.

Sjekk også ut det billigste mobilabonnement 2023

Ja, du kan stole på mindre mobiloperatører

Selvom hastigheten ikke er akkurat 100% som tidligere, mener vi at du kan stole på mobiloperatøren som er mindre. Men for og være på den sikre siden så er det alltid lurt og dobbeltsjekke omtaler på nett før du går videre.

Hvor mye mobildata trenger jeg?

Hvor mye data du trenger kommer ann på hvor mye du bruker telefonen din. Generelt, så bruker folk flest mellom 2 GB til 3 GB hver måned for vanlig bruk.

Denne mengden data sikrer deg nok med surfing på email, lese nyheter og sjekke sosiale medier når du trenger det.

Men hvis du elsker og streame video og høre på musikk aktivt, eller tune inn på podcaster, vil du trenge mer mobildata.

Hvis du lurer på hvor mye mobildata du bruker, så trenger du kun og sjekke ut nettverks appen på telefonen din. Denne gir deg en oversikt over gj.snitt bruken pr. måned.

I dag tilbys også flere mobilabonnement med fri data, som betyr ingen sperre når det gjelder datatrafikk. Hvis du bruker mobilen aktivt, og ikke ønsker en grense kan dette anbefales. Da har du aktører som Chilimobil med Fri data, og Telenor Next og Telia X.

Hos Fornye har vi også en tjeneste som viser deg hvem som tilbyr mest mobildata for lavest mulig pris.

Hvordan SIM kort trenger jeg?

SIM kort kommer ofte i tre forskjellige størrelser, du har standard størrelsen, micro SIM kortet og det minste nano SIM. Standard SIM kort blir ikke brukt like mye som før i tiden, og til og med micro SIM kort er på vei ut av markedet. De nyeste smarttelefonene du kjøper i dag fungerer stort sett med nano SIM.

Uansett størrelsen på SIM kortet, så holder alle SIM kort samme informasjon – ditt telefonnummer og abonnementsdetaljer. Så kort forklart, mobilabonnement kan ikke brukes før du plugger i SIM kortet.

Med engang du kobler til SIM kortet i telefonen din, blir telefonen synkronisert med nettverket. Det er slikt du kan bytte SIM kort uten og miste alle detaljer og informasjon som er lagret på telefonen. Hvis du husker før i tiden, de gamle telefonen som ikke hadde touch skjerm, disse telefonene mistet alt av kontaktlister og informasjon på telefonen. Dette var fordi alle detaljene var lagret på SIM kortet, ikke telefonen. I de nye smarttelefonene som blir solgt idag, blir alt lagret på mobilen, ikke SIM kortet.

Bedriftsabonnement til deres bedrift

I dag er det godt utvalg av bedriftsabonnement deres bedrift kan velge mellom. Noen bedrifter velger og ha mobilabonnement på privaten, men dersom dere betaler for flere ansatte kan det lønne seg og velge et bedriftsabonnement

Hvis du ikke har tid til og sammenligne, så kan du se hva forbrukerene mener hvem som tilbyr det beste bedriftsabonnement 2023. Men det vil alltid lønne seg og sammenligne mobilabonnement før du går for en avtale, sjekk hvem som har den beste dekningen, og innholdstjenester som er viktig. 

Mange bedrifter trenger også bedriftsnett, dette kan være køløsning, viderekoblinger og velkomstmeldinger kunder får hørt når de ringer til deres hovednummer.

Trenger du mobilabonnement skreddesydd til de yngste?

Barn vokser opp i en ekstrem fart, og før du vet ordet av det skal de ha en smarttelefon. Da trenger de også et mobilabonnement som passer deres forbruk. De fleste mobilabonnement for barn har sikkerhetssperrer som datakontroll og sperre for innholdstjenester inkludert, men det kan være lurt og sammenlign mobilabonnement og se hvem som tilbyr de beste abonnement for barn.

Datamengde:

GB
GB
Dekning og innhold

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern