Beste omstartslån i 2021 - Lån inntil 15 millioner kroner

Omstartslån kan få deg på beina igjen i en økonomisk vanskelig tid. Omstartslån passer for deg som har ett eller flere lån med høye renter.

250 000 - 15 000 000 kr
10 000 - Eksempel nominell rente 6,68% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr 1.913.909, totalt 3.913.909.
6,68%
20 år
1 dag

LÅNEBELØP

250 000 - 15 000 000 kr

EFF. RENTE

6,68%

MIN. ALDER

20

UTBETALING

1 dag
300 000 - 15 000 000 kr
10 000 - Eks. Nominell rente 6,2%. Effektiv rente 6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291,-
2,99%
21 år
1-2 dager

LÅNEBELØP

300 000 - 15 000 000 kr

EFF. RENTE

2,99%

MIN. ALDER

21

UTBETALING

1-2 dager

Hva er omstartslån?

Omstartslån
/
/
Beste omstartslån i 2021 – Lån inntil 15 millioner kroner

Dersom du er i en vanskelig økonomisk tid, kan det være lurt og søke på et omstartslån. Omstartslån skiller seg ut i form av at du kan søke om dette lånet selvom du har høy gjeld andre steder – Du kan også ha betalingsanmerkninger og inkasso saker og få lånet innvilget. Selve lånet får du dersom du kan stille med sikkerhet i boligen din.

Omstartslån er akkurat som refinansiering, men heller refinansiering med sikkerhet. Omstartslån er refinansiering med sikkerhet rett og slett.

Hvem kan søke på omstartslån?

Dersom du eier bolig, kan du søke på et omstartslån. Hvorfor? Grunnen til dette er fordi omstartslån er helt identisk som refinansiering med sikkerhet. Du trenger da bolig eller eiendom du kan stille med som sikkerhet.

Så lenge du eier bolig, kan du ha betalingsanmerkninger og inkasso saker på navnet ditt – og fortsatt få omstartslån innvilget.

Hvem passer omstartslån for?

Hvordan er renten på omstartslån?

Renten du får på omstartslånet ditt varierer fra leverandør til leverandør. Noen banker kan tilby deg lavere rente en andre, og vice versa. Renten på selve omstartslånet vil være litt høyere en boliglånet, har du også betalingsanmerkning kan renten øke på grunn av dette også.

Omstartslån har som regel rente fra 2,99% til 9,80%. Her er det snakk om nominell rente. Renten vil være høyere en et boliglån, dette er fordi banken må ta større risiko for og låne penger til deg.

Viste du at lånetakers betalingsevne kan påvirke renten, enten positivt eller negativt. Så det beste er og vise banken at du kan betjene lånet og bli en «sterk» betaler – Da får du en bedre rente.

Kan jeg få omstartslån uten bolig?

Som vi har nevnt er omstartslån refinansiering med sikkerhet. Så i praksis trenger du og eie bolig eller eiendom før du kan få denne typen lån. Hvis du har nære venner eller familiemedlem kan du ta de med som kausjonist på søknaden. Det betyr at personen som er «kausjonist» må stille med sikkerhet i banken.

Hvis du ikke kjenner noen som kan være kausjonist kan du fortsatt få et lån med lav rente. Men her må du som sagt stille med sikkerhet i bolig eller eiendom.

Som regel kan foreldre stille som kausjonister når man søker på et omstartslån – Men her er det viktig og huske på at dersom du ikke kan betjene lånet, vil konsekvense falle på kausjonister. Så trå forsiktig!

Hvilken banker tilbyr omstartslån?

Et omstartslån er identiskt med refinansiering med sikkerhet. I Norge er det noen få banker som tilbyr omstartslån, disse bankene er Svea, Balanse Bank, BlueStep, Bank2, Nordax, MyBank og Kraft Bank.

Vi anbefaler deg og bruke en lånemegler som Creda Finans eller Zen Finans. Disse tilbyderne her samarbeider med mange forskjellige banker. Så du kan fylle ut en søknad og få tilbud levert uforpliktende fra mange ulike banker.

Viktig informasjon om omstartslån og refinansiering

  • Omstartslån tilbys kun til deg som eier bolig eller eiendom
  • Dersom du får innvilget et omstartslån blir hele boliglånet ditt flyttet over til den nye banken
  • Omstartslån har høyere rente en vanlig boliglån – Men dersom du bytter over fra forbrukslån og kredittlån vil du få en lavere rente
Disse bankene tilbyr omstartslån med betalingsanmerkning

Hva er forskjellen på forbrukslån og omstartslån?

Forbrukslån kommer i form av uten eller med sikkerhet. Forbrukslån er også kjent som lån som kommer uten «sikkerhet» – Så du må ikke stille med sikkerhet i bolig eller eiendom.

Forbrukslån har også mye høyere en rente en standard boliglån eller omstartslån.

Omstartslån er akkurat som refinansiering med sikkerhet. Skal du ha omstartslån må du også ha bolig eller eiendom. Omstartslån gir deg et lånebeløp opptil 10 millioner kroner med sikkerhet i boligen din eller eiendom.

Omstartslån uten sikkerhet

Siden omstartslån krever sikkerhet i bolig eller eiendom kan du ikke få omstartslån uten sikkerhet. Men det er andre gode alternativer til dette.

Du kan alltids søke refinansiering uten sikkerhet, eller se hvem som tilbyr det beste forbrukslånet.

Bruker du leverandører som Uno Finans eller Axo Finans kan du sikre deg et lån med rente fra 5,11% som er relativt lavt.

Refinansiering med betalingsanmerkning

Dersom du har inkasso saker eller betalingsanmerkninger som er aktive og åpne kan du fortsatt søke på et omstartslån. Med et omstartslån blir betalingsanmerkninger og inkasso saker fjernet fra navnet ditt når du søker på omstartslånet med sikkerhet i ny bolig.

Det er viktig og huske på at du ikke kan søke på omstartslån dersom du ikke eier bolig eller eiendom. Hvis du ikke eier bolig kan du heller søke på et forbrukslån. Dersom du er ung og skal søke forbrukslån anbefaler vi deg at du tenker deg 2 ganger om, her kan det være enkelt og havne i en gjeldskrise dersom man ikke passer på. Les artikkel fra TV2 her.

Spørsmål og svar om omstartslån

Om du eier bolig eller eiendom kan du få et omstartslån. Et omstartslån er veldig likt som refinansiering med sikkerhet, nærmest helt identiskt.

Rente på omstartslån varierer fra bank til bank. Dersom du går fra et forbrukslån eller kredittlån til omstartslån vil du oppleve en lavere rente. Men dersom du hopper direkte fra et boliglån til omstartslån vil du oppleve en høyere rente.

Det finnes flere banker som SveaFinans, NordaxBank, MyBank, KraftBank, BlueStep Bank som tilbyr omstartslån. Det finnes også flere en de vi har oppført her inne.

Dersom du har høy rente, mye gjeld og problemer med og betjene gjelden din kan omstartslån være veldig aktuelt. Du må også huske på at du må eie bolig eller eiendom dersom du skal ha omstartslån.

Logg inn