Refinansiering uten sikkerhet

/
/
Refinansiering uten sikkerhet – Beste guiden for 2023

Refinansiering uten sikkerhet betyr at du kan plassere andre lån og gjeld du har inn i ett nytt lån med lavere rente. Du trenger heller ikke og stille med noe sikkerhet, som pant i bolig eller eiendom i det nye lånet.

Refinansiering uten sikkerhet
Lavest rente!
Opptil 600 000 kr
10 000 - Eksempel: effektiv rente 10.70%, 600 000kr, o/15 år, kostnad 572 590. Totalt 1 172 590
10,7%
Rente
23 år
Aldersgrense
120 000 kr
Årlig inntekt

LÅNEBELØP

600 000 kr

EFF. RENTE

10,7%

MIN. ALDER

23 år

INNTEKT

120 000 kr
Best i test!
Opptil 600 000 kr
10 000 - Eksempel: Nominell rente 11,9%, effektiv rente 12,71%, lånebeløp kr 600 000 med nedbetaling over 10 år, kostnad kr 433 383, totalt kr 1 033 383.
12,71%
Rente
20 år
Aldersgrense
200 000 kr
Årlig inntekt

LÅNEBELØP

600 000 kr

EFF. RENTE

12,71%

MIN. ALDER

20 år

INNTEKT

200 000 kr
Få 15 tilbud!
Opptil 500 000 kr
10 000 - Eksempel: 120 000 kr over 5 år, effektiv rente 11%, kostnad 34 341kr, totalt 154 341 kr.
13,7%
Rente
20 år
Aldersgrense
120 000 kr
Årlig inntekt

LÅNEBELØP

500 000 kr

EFF. RENTE

13,7%

MIN. ALDER

20 år

INNTEKT

120 000 kr

Hvorfor bør man refinansiere uten sikkerhet?

Når du refinansierer gjør du det enklere for deg selv. Har du havnet i en dårlig situasjon økonomisk kan det være veldig lurt og refinansiere.

Et refinansieringslån er et nytt lån med lavere rente, og de alle andre lån samlet inn i ett lån. Det er veldig likt som et nødnett, dersom du ikke kan betjene lånet ditt kan du refinansiere. Veldig enkelt og greit.

Det som også er bra med refinansiering uten sikkerhet er at du får alle dine lån under samme tak, det betyr mindre gebyrer og mindre kostander og forholde seg til. Du får også en mye bedre oversikt, siden det er kun en faktura du skal forholde deg til.

Når du velger og refinansiere uten sikkerhet slipper du og stille med sikkerhet i bolig eller eiendom, da kan man også få seg en bedre nattesøvn og ikke tenke på at banken kan kreve inn viktige eiendeler dersom lånet ikke kan betjenes.

Hva må jeg gjøre før jeg søker på refinansiering uten sikkerhet?

Før du tar opp refinansiering uten sikkerhet må du ha kontroll på økonomien din, du må kvitte deg med alle betalingsanmerkninger og inkasso saker som er oppført på navnet ditt.

Et annet spørsmål du må stille deg selv, kan du betjene lånet? Dette er vell det du må stille før du hopper i låne-livet. Det kan være vanskelig og betjene lånet dersom du får en dyr avtale med høye renter. Hvis det skjer, kan det være lurt og refinansiere forbrukslånet inn i et refinansieringslån med lavere rente.

Det som er viktig og huske på er at du når tar opp et refinansieringslån, er at du bytter gammel gjeld mot ny gjeld og hovedmålet bør være og bli kvitt alt av gjeld så raskt som mulig.

Hvem kan refinansiere?

Alle som har et lån kan refinansiere inn i ett refinansieringslån. Man må selvsagt være over 18 år, være klarert for betalingsanmerkninger og inkasso saker og presentere en ren og vedlikeholdt økonomisk historikk.

Har du for eksempel betalingsanmerkning eller inkasso kan dette gi deg nei på søknaden når du søker refinansiering uten sikkerhet. Derfor er det veldig lurt og rydde opp i dette før du vurderer og refinansiere.

3 grunner til og refinansiere

Det er mange gode grunner til og velge refinansiering, men nå skal vi se på 3 gode grunner:

  1. Du har mange lån med høye renter – du kan da plassere dine lån inn i et refinansieringslån og spare penger og kutte renten

  2. Du har kanskje mistet oversikten over gjelden, og du har mange fakturaer du forholder deg til. Da bør du refinansiere.

  3. Du ønsker og spare penger, og få samlet alt inn i en faktura.

Refinansiering av smålån

Smålån er et mindre forbrukslån og har samme struktur som forbrukslån har. Det som gjør smålån unikt er at låneperioden er kortere, lånebeløpet er mindre og renten er høyere. Derfor kan det være gunstig for flere som har smålån og refinansiere.

Hvis du har fem forskjellige smålån med sine ulike renter kan det være lurt og pakke alt sammen inn i et refinansieringslån, da kan du også forhandle deg frem til en lavere rente.

Hvordan regner jeg ut renten på lånet?

En veldig viktig og enkel regel for og beregne renten går som følger, jo mindre du låner uten sikkerhet jo høyere er renten din. Om du kan låne med sikkerhet og på en lengre periode, kan du få bedre rente.

Refinansiering med sikkerhet i bolig

Dersom du har betalingsanmerkninger og inkasso saker kan få refinansiert med sikkerhet i din egen bolig, da forsvinner også betalingsanmerkninger og inkasso saker som du har under navnet ditt.

Det er også noe som heter omstartslån, som er akkurat det samme som refinansiering med sikkerhet i bolig. Dersom du skal ha omstartslån må du eie bolig eller eiendom.

Dersom du går direkte fra et boliglån til et refinansiert boliglån med sikkerhet i boligen, kan du oppleve høyere rente, men om du går fra forbrukslån til en ny refinansieringslån kan du oppleve lavere rente.

Hvem tilbyr det beste bedriftslånet?

Refinansiering av forbrukslån

Som vi har nevnt burde du refinansiere dersom du har mange smålån eller kredittlån. Har du flere lån, og flere fakturaer som faller med ulike forfalls datoer? Da burde du refinansiere for og samle alt i en ny regning som har lavere rente en tidligere.

Man kan bruke pengene til hva som helst egentlig, det som er mest populært er at folk flest bruker de til reise, hygge og oppusing av bolig og lignende.

Når du velger og refinansiere forbrukslånet ditt tar du opp et større lån, isteden for å forholde deg til flere. Som regel ender du opp med en lavere rente en det du hadde fra før.

Spørsmål og svar om refinansiering

Dersom du har flere smålån eller kredittlån kan du refinansiere dette. Hvis du for eksempel sliter med mange ulike lån, smålån kredittlån kan du samle alle disse inn i en faktura (refinansieringslån). Som regel kan dette lånet komme med lavere rente også.

Dersom du har flere smålån og kredittlån du betaler kan du sjekke ut om refinansiering er lurt. Det som er greit med og refinansiere er at du samler alle lån og baker de inn i ett lån, på denne måten får du bedre oversikt og lavere rente.

En video som forklarer hva refinansiering er

Innhold ✍️

Dette selskapet samarbeider ikke med Fornye.no

Selskapet har ikke aktivert bestillingsfunksjonalitet på Fornye.no. Derfor kan du ikke klikke deg inn direkte på siden. Men du kan selvsagt søke dem opp på Google.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern