Refinansiering av forbrukslån og gjeld

Bli kvitt dyr gjeld og høy rente ved og refinansiere gammel gjeld til noe nytt.

Beste refinansiering

Velg en god refinansierings avtale

Refinansiering uten sikkerhet

Refinansier forbrukslån og kredittkortgjeld

Refinansier med sikkerhet

Refinansier med sikkerhet i bolig

Refinansiering med inkasso

Kan du refinansiere med inkasso?

Med betalingsanmerkning

Refinansier med betalingsanmerkning

Beste omstartslån

Refinansiering for deg med høy gjeldsbyrde

Sammenlign refinansiering fra over 20 forskjellige banker og lånmeglere

Fornye.no samarbeider med mer enn 20 anerkjente banker og lånmeglere for å sikre deg en gunstig avtale på refinansiering.

Lendo
Uno Finans
Morrow Bank
Okida

Anbefalte banker du kan refinansiere hos torsdag, april 2024

1) Uno Finans (Uten sikkerhet)

Uno Finans

VILKÅR:

Effektiv rente:

Fra 10,72%

Lånebeløp:

10 000 til 600 000 kr

Nedbetalingstid:

1 - 15 år

Aldersgrense:

20 år

Inntektskrav:

120 000 kroner

Info om Uno Finans

Uno Finans tilbyr refinansiering av forbruksgjeld helt opptil 600 000 kroner. Det betyr at usikret gjeld kan refinansieres hos Uno Finans. Svartid hos Uno Finans ligger på et par timer, men avtalen trer ikke i boks før 2 til 3 virkedager.

Hvorfor velge Uno Finans?

2) Zensum (Med og uten sikkerhet)

Zensum

VILKÅR:

Effektiv rente:

Fra 9,71%

Lånebeløp:

20 000 til 600 000 kr

Nedbetalingstid:

1 - 15 år

Aldersgrense:

18 år

Inntektskrav:

120 000 kroner

Zensum

Zensum startet opp som låneagent i 2016 og har siden den gang formidlet forbrukslån og refinansiering på vegne av deres samrbeidsbanker. De lover og behandle søknaden din samme dag som du søker og kan dokumentere over 5.000 positive omtaler på Trustpilot.

Hvorfor velge Zeen Finans?

3) Axo Finans (Uten sikkerhet)

Axo Finans

VILKÅR:

Effektiv rente:

Fra 12,71%

Lånebeløp:

10 000 til 600 000 kr

Nedbetalingstid:

1 - 20 år

Aldersgrense:

20 år

Inntektskrav:

120 000 kroner

Info om Axo Finans

Axo Finans er en god megler som formidler både refinansiering og forbrukslån på vegne av 20 banker de samarbeider med. De tilbyr også utbetaling av refinansiering innen 2 virkedager og har flest søkere i hele Norge.

Hvorfor velge Axo Finans?

4) Lendo (Uten sikkerhet)

Lendo

VILKÅR:

Effektiv rente:

Fra 9,56%

Lånebeløp:

10 000 til 600 000 kr

Nedbetalingstid:

1 - 15 år

Aldersgrense:

20 år

Inntektskrav:

120 000 kroner

Info om Lendo

Uno Finans har også veldig rask svartid når du søker. Først må du fylle ut en enkel søknad som spør deg om generell informasjon som navn, bosted og jobb situasjon. Etter dette signerer du søknaden med BankID. Innen en virkedag burde du ha fått flere tilbud fra ulike banker.

Hvorfor velge Lendo?

5) Okida (med sikkerhet)

Okida

VILKÅR:

Effektiv rente:

Fra 3,21%

Lånebeløp:

300 000 til 10 millioner

Nedbetalingstid:

1 - 25 år

Aldersgrense:

23 år

Inntektskrav:

250 000 kroner

Generell info om Okida

Okida er en ganske ny lånemegler, men har opparbeidet seg gode omtaler fra kundene sine. Okida samarbeider med 10 banker (Som Resurs Bank, BlueStep, Optin, MyBank og Kraft Bank). Okida tilbyr refinansiering fra 300 000 kroner opp til hele 10 millioner kroner med en rente fra 3,21%.

Hvorfor velge Okida?

Refinansiering

I Norge har vi flere hundre måter og søke på refinansiering eller forbrukslån på, det kan være litt komplisert for den vanlige personen og forstå hva ulike begreper betyr, altså hva er egentlig forskjellen på forbrukslån og refinansiering?

I denne artikkelen skal vi lære deg alt som har med refinansiering og gjøre, hvorfor du burde ta et refinansieringslån og når du ikke burde ta det.

Vi skal også sjekke ut hva forskjellen på refinansiering med sikkerhet og uten sikkerhet er, og hva er risikoen som innebærer under når du tar et slikt lån.

Fornye er ikke er ikke en utlåner eller låneformidler, du signerer ingen forbrukslån eller refinansiering søknader med oss. Det vi gjør er at vi presenterer informasjonen til banker og låneagenter, så kan du sammenligne og klikke deg videre inn på den nettsiden du finner mest aktuelt for din del.

Mer om våre partnere på refinansiering:

Hva betyr refinansiering?

Refinansiering er et økonomisk begrep. Når du refinansierer samler du smålån og andre typer lån inn i ett nytt refinansieringslån som har lavere rente. Hensikten med en refinansiering er og få kontroll på kostnadene sine og pakke alle lån under samme tak.

Hvis du kun har et lån i dag og du ønsker og refinansiere, betyr det at du får bedre rente når du refinansierer. Refinansiering gjør at du får bedre rente.

Refinansiering kommer også med og uten sikkerhet. Hvis refinansierer med sikkerhet betyr det at du plasserer bolig eller eiendom i pant. Dersom du ikke kan betjene det nye refinansieringslånet kan disse eiendelene bli krevd inn av banken.

I dag er det mange forskjellige begreper som er ute og går på radio og TV, du har kanskje hørt disse fra før:

Hvorfor refinansiere med Fornye.no?

«Fornye.no gjorde det enkelt for meg å finne frem til en fornuftig bank som hadde lav rente. Vi gikk for en lånmegler som hentet inn tilbud fra ulike banker. Innen 2 dager hadde vi flyttet boliglånet og fått redusert renten.

Silje Olsen, Oslo.

Hva er refinansiering?

 • Refinansiering er en god strategi som du kan bruke for og redusere renten på andre lån. Du kan også samle alle lån i ett nytt refinansieringslån og spare penger på gebyrer og terminkostnader.

 • Når du samler alle dine lån i ett nytt refinansieringslån får du alt under samme tak. Dette betyr at du får kun en faktura du skal forholde deg til, som også blir mer enklere.

 • Det er veldig enkelt og søke om refinansiering. Dersom du skal søke om refinansiering må du ha kontroll og oversikt over økonomien din, du må heller ikke ha noen betalingsanmerkninger.

 • Hvis du skal søke om å refinansiere bør du gå direkte til banken eller bruke en lånemegler

 • Dersom du bruker en lånemegler kan du hente inn mange tilbud på refinansiering helt uforpliktende og gratis. Da er det bankene som må kjempe om og få deg som en kunde.

Refinansiering uten sikkerhet

Når du har et lån som klasifiseres som lån uten sikkerhet, er det lurt av deg og følge med på hvordan renten og markedet er i utvikling. Den effektive renten kan fort endre seg hos banker, og da er det lurt og være på hugget.

Selvom en bank eller agent reklamerer med refinansiering med lav rente og uten sikkerhet, må du søke på leverandøren før du får vite hva du får i rente.

I låne bransjen utarbeides rentesatsen helt individuelt på personlig basis, det betyr at en med god økonomi kan få bedre rente på refinansiering uten sikkerhet. Er du klar for og refinansiere lån? Da må du lese videre.

Hvis du er i en økonomisk dårlig situasjon kan du få høy rente på refinansieringslånet ditt. Du lurer kanskje på hvordan du kan få bedre rente når du søker på refinansiering? Følg disse tipsene her for å spare på å refinansiere:

Refinansiering av smålån og kredittlån

Kan du egentlig refinansiere smålån? Ja det kan du. Smålån er forbrukslån, bare til en mye mindre grad. Smålån har samme struktur som forbrukslån, men det som er forskjellen mellom smålån og forbrukslån er lånebeløp og nedbetalingsperiode.

Regelen som er grei og forholde seg til når du søker på lån er, hvor lavere lån du tar (lån uten sikkerhet) hvor høyere blir renten din. Derfor er det bedre og gå direkte til venner og familie dersom du skal søke på mindre beløp.

Hvis du har fem forskjellige smålån, der alle fem har ulike renter og betalingsfrister kan det være lurt og refinansiere disse smålån. Da samler du alle sammen inn i ett nytt refinansieringslån som har en lavere rente.

Men det er ikke alt! Du får også en faktura du skal forholde deg til, som har også en mye lavere rente en du var vandt til.

På denne måten sparer du penger ved og refinansiere, du sparer også hodebry og kan bruke tiden din mer på verdifulle hobbyer en og betale regninger.

Refinansiering av gjeld

Det kan være veldig kjedelig og havne i et økonomisk problem. Når du refinansierer så løser du opp problemet med og ha flere regninger med forskjellige forfallsdatoer liggende rundt.

Hvis du har forbrukslån med høy rente, eller mange smålån med ulike forfallsdatoer bør du vurdere refinansiering.

Når du refinansierer samler du alle smålån og dyre lån og baker de inn i ett nytt refinansieringslån med bedre vilkår og lavere rente.

Det er viktig og ha kontroll på sine økonomiske situasjon, og hvis du refinansierer dine smålån gjør du det enklere for deg selv.

Før du vurderer en søknad til en bank bør du rydde opp i økonomien, med dette mener vi at du bør fjerne betalingsanmerkninger, få kontroll på alle utgifter og søke via en lånemegler.

En økonomisk enklere hverdag er rett rundt hjørne med refinansiering.

Få lavere rente på dine lån og kreditter dersom du ønsker ved hjelp av nytt lån som refinansieringslån.

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Hvis du har betalingsanmerkninger eller inkasso burde du refinansiere gjelden din. Når du skal refinansiere og har betalingsanmerkninger eller inkasso vil banker eller lånemeglere kreve sikkerhet i bolig eller eiendom. Du kan også søke sammen med en kausjonist dersom det lar seg gjøre, eller en medsøker.

Hvis du søker med en medsøker vil det øke sjangsene dine for og få refinansiering med betalingsanmerkninger.

Du kan også søke på refinansiering via et omstartslån, da får du refinansiert gjelden din og du kan låne opptil 10 millioner kroner. I dette tilfellet tar banken sikkerhet i boligen din eller eiendom, men de fjerner betalingsanmerkninger og inkasso saker for deg.

Refinansiering med betalingsanmerkning uten sikkerhet

Hvis du ikke eier bolig eller noe eiendom kan du fortsatt refinansiere uten sikkerhet. Men dersom du har betalingsanmerkninger i tillegg kan det bli vanskeligere.

Det finnes fortsatt banker som lar deg refinansiere uten sikkerhet og med betalingsanmerkninger, men da må søke med en kausjonist eller en medsøker som kan stille opp med sikkerhet i bolig eller eiendom.

Vil du ha full kontroll over økonomien? Da burde du samle flere lån inn i et refinansieringslån. Mange ønsker å refinansiere i dag, og det kan vi i Fornye sterkt anbefale!

Refinansiering med bolig som sikkerhet

Om du refinansierer med sikkerhet i bolig er det noe helt annet en forbrukslån eller kredittlån. I Norge er det veldig lave renter på boliglån. Og av og til kan det være greit og beholde boliglånet akkurat som det er.

Om du skal refinansiere med sikkerhet i bolig bør du diskutere dette med banken din først og se hvilken rente de kan tilby deg. Dersom renten på refinansieringen blir dyrere en boliglånet anbefaler vi ikke og refinansiere.

Refinansiering med sikkerhet i bolig er bra når du har mange lån liggende rundt med høy rente. Hvis du har flere kredittlån og forbrukslån med høy rente kan du refinansiere med sikkerhet i boligen, da får du også en mye lavere rente en det du hadde fra før.

Banker som tilbyr deg refinansieringer med sikkerhet i bolig har også større spillerom, de kan være mer fleksible og komme ned på renten dersom det lar seg gjøre.

Om du også har en sterk økonomisk historie og eiendommen har god verdi kan du refinansiere større beløp med lavere rente.

Sammenlign refinansiering hos flere tilbydere

I Norge er lånebransjen ekstremt kompetitivt. I Norge så ønsker alle banker og lånemeglere gode kunder som kan betjene lånet sitt. Banker ønsker kunder på forbrukslån, smålån, kredittlån og refinansieringslån.

De respektive bankene og lånemeglerene har ulike krav til sine søkere. Noen banker krever en aldersgrense på 18 år, mens noen andre krever en aldersgrense på 25 år. Noen banker krever også mindre inntektskrav, mens noen andre ønsker høyere inntekt.

Når du sammenligner lånetilbud hos Fornye kan du sammenligne bankene utifra effektiv eller nominell rente, på denne måten kan du finne det lånet som egner deg best.

Klikk deg også inn på banken sin side for og forstå mer og få mye mer relevant informasjon om refinansieringslånet.

Hva koster det å refinansiere boliglånet?

Prisen på og refinansiere et boliglån kan vaariere fra bank til bank. Derfor burde du alltid søke refinansiering hos flere banker og lånemeglere på engang. En bra metode og gjøre dette på er og bruke en lånemegler, disse kan som regel hente inn tilbud fra over 20 forskjellige banker.

En ting som er greit og vite er når du ønsker og refinansiere med pant i bolig eller eiendommen, overføres panteretten til banken. Så dersom du ikke kan betjene lånet kan banken kreve inn eiendommen. Derfor må du trå forsiktig når du søker på slike lån.

Flytting av boliglån

En annen måte du kan velge og refinansiere på er og flytte hele boliglånet til en annen bank. En av grunnene til at folk gjør dette er fordi under flytteprosessen kan du sikre deg bedre rente på boliglånet og i det totale bilde få en lavere kostnad.

Slett betalingsanmerkninger med refinansiering

Du kan få slettet betalingsanmerkninger og inkasso dersom du skal refinansiere. Men vi anbefaler at du har orden på din økonomi og slipper og havne i slike situasjoner. Betalingsanmerkninger kan ødelegge for deg dersom du skal søke fremtidige lån.

det er lurt og vite hvordan betalingsanmerkninger egentlig fungerer og hva konsekvensen av dem kan være. Vanligvis før situasjonen blir så drastisk får du inkasso varsler 14 dager før siste faktura skal vært betalt. Dersom du ikke kan betale regningen kan du også kontakte kreditoren for og forklare situasjonen din, i mange tilfeller er de villig til og strekke på betalingsfrist og beløpet.

Om du tar et omstartslån som er en type refinansiering, kan du låne opptil 10 millioner kroner og få slettet betalingsanmerkninger og inkasso saker.

Før du kan gjøre dette må du selvsagt eie bolig eller eiendom som du setter til pant når du tar et refinansieringslån.

Bør jeg refinansiere?

Når du refinansierer bytter du ut eksisterende gjeld med et helt nytt lån som har bedre vilkår og rente.

Målet med og refinansiere er og få bedre lånevilkår og spare penger. Ferske tall fra banker viser at de fleste kundene banken har bruker refinansiering som en metode for og samle gjeld.

Denne gjelden har som regel høy rente og dyre terminkostnader. Dette kan være alt fra smålån, kredittlån til større forbrkslån.

Slik kan renten se ut på disse lånene:

 • Smålån på inntil 50 000 kroner – Effektiv rente kan ligge på opptil 60% og strekke seg til flere hundre prosent

 • Forbrukslån på inntil 500 000 kroner – Den effektive renten kan ligge fra 8% til 25%

 • Kredittlån på inntill 100 000 kroner – Her kan renten variere fra 11% til 25%

Slik får du bedre rente når du skal refinansiere

Dersom du kan få redusert rendekostnaden har du også bedre mulighet til og øke størrelsen på avdragene, på denne måten blir du gjeldsfri raskere.

Her har du fem gode tips til hvordan du får bedre rente på refinansiering:

 • Bruk en lånemegler som kan hente inn tilbud fra flere banker på en gang. På denne måten er det bankene som jobber for deg og du kan velge det tilbudet som passer best til ditt formål best.

 • Når du sammenligner så må du sørge for at du har lik lånebeløp og nedbetalingsperiode mellom alle bankene.

 • Du burde sammenligne den effektive renten, den effektive renten er den reelle kostnaden og alle andre utgifter pakket inn.

 • Hvis du kan stille med sikkerhet vil det nærmest garantere deg en lavere rente når du refinansierer.

 • Ikke lån mer penger en det du trenger – Låner du mye mer en økonomien din kan håndtere vil bankene legge merke til dette og gi deg en høyere rente.

Spørsmål og svar om refinansiering

Refinansiering av lån er når du samler annen gjeld og plasserer det inn i et nytt lån med bedre vilkår og rente. Og refinansiere er lurt for deg som er i en gjeldskrise og ønsker og komme ut av denne fortest mulig. Hvis du har mange ulike smålån med høye renter liggende rundt, anbefaler vi deg og refinansiere.

Så lenge du er myndig og har andre lån kan du refinansiere. Noen banker krever at du er eldre en 18 år som er inngangsalderen. De fleste banker i Norge ønsker at du kan stille med sikkerhet i eiendom eller bolig når du søker på refinansiering, dersom du kan stille med sikkerhet får du også en lavere rente. Husk også at hvor flere banker du søker hos, hvor større mulighet har du til og få et refinansieringslån som passer dine krav.

Om du har forbrukslån kan du refinansiere lånet. Det som er veldig typisk dersom søker har mange forbrukslån, smålån eller kredittlån er at du refinansierer alt inn i et nytt refinansieringslån med en ny og billigere rente. Hensikten med og refinansiere et forbrukslån er og flytte det over til en rimeligere avtale som du kan håndtere.

De fleste bankene i Norge krever pant i bolig eller eiendom når du søker på refinansiering. Det finnes selvsagt noen banker som tilbyr omstartslån, som også er en form for refinansiering med sikkerhet. I bunn og grunn er det få banker som tilbyr refinansiering uten sikkerhet, det finnes banker som kan tilby deg en ny refinansieringsplan uten sikkerhet, men med høy rente.

Ja – Flere banker tilbyr deg refinansiering med betalingsanmerkninger – I dette tilfellet må du stille opp med sikkerhet i bolig eller eiendom.

Når du refinansierer så sletter du alle betalingsanmerkninger du har.

Renten på et refinansieringslån kan variere fra bank til bank. Om du refinansierer med sikkerhet (som er mest vanlig) får du en lavere rente en det du hadde fått når du tar et direkte forbrukslån eller mindre lån. Renten på refinansiering ligger mellom 8% til 18% (Avhengig av bank du velger).

Våre samarbeidsbanker tilbyr refinansiering fra 5 000 kroner til 600 000 kroner uten krav til sikkerhet.

Hvis du skal refinansiere burde du ha klargjort skattemeldingen og dokumentasjon på lønningene de siste tre månedene. Du burde finne regningene fra andre lån og presentere disse til banken. Da forstår banken at du har godt oversikt over din økonomi.

Det er helt gratis og uforpliktende og søke på refinansiering – Du kan sende inn søknaden helt uforpliktende også må du vente på at bankene tar kontakt med deg vedørende lånetilbudet.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern