Mobilabonnement for studenter

Mobilabonnement for studenter

Studentene har talt, det er innhold, pris og dekning som er i fokus.

Dennis Kotlenko
Publisert januar 25, 2023
Oppdatert august 3, 2023

Skrevet av Dennis Kotlenko

Del på:

Mobilabonnement for studenter: Finn det beste tilbudet for deg

En av de store fordelene man har når man studerer er at man får tilgang til studentrabatt for student. Det bugner av forskjellige tilbud til alle som kan fremvise studentkort, men det er ikke alltid like enkelt å vite hvor man finner slike tilbud. 

Svært mange både fysiske og nettbaserte butikker tilbyr forskjellige rabatter til studenter med studentkort, men tilbudene varierer ofte, og det kan være vanskelig å skaffe seg en oversikt over hvem som tilbyr hva

Hva er viktig når man velger mobilabonnement?

  • Dekning: Greit og ha 4G+ eller 5G dekning hvor en du er, velg en mobiloperatør med sterk dekningsnett der du farter

  • Innhold og pris: De større mobiloperatørene som Telenor og Telia tar seg mer betalt en mindre operatører, men du får fortsatt samme innholdet. Sammenlign mobilabonnement før du velger deg en ny avtale.

Hvilken mobiloperatører har studentrabatt?

  • Talkmore: tilbyr deg 15% rabatt på alle mobilabonnement for deg som er under 30 år
  • OneCall: Tilbyr StudentPakka med 15GB til 249,- og gratis avgift i juli og desember. (Chilimobil og Happybytes er fortsatt billigere)
  • Telia: tilbyr deg 2 stk 3-timers Data Boost i mobilabonnementet ditt hver måned.
  • PlussMobil Ung: her kan du velge mellom 5 GB til 199, 10 GB til 239 eller 25 GB til 289 i måneden.
  • Ice.net: Ice tilbyr et prøve abonnement til 99,- kroner for 2 måneder med 30 GB inkludert. *PS: Dette er kun et prøve abonnement og prisen oppjusteres etter 2 måneder.

For å være helt sikker på at du alltid benytter deg av de beste tilbudene anbefaler vi at du lager den en liten oversikt over gjeldende tilbud du finner på nett, for så å oppdatere denne listen en gang i måneden. 

På denne måten vil du alltid kunne sjekke listen din når du trenger å handle slik at du ikke glemmer en rabatt når du trekker kortet. Her skal vi ta deg gjennom en enkel oversikt over studentrabatter for student som du har tilgang på i hele studietiden. 

Merk at de forskjellige tilbudene og prisene kan forandre seg, så det er lurt å bruke denne guiden

Beste mobiloperatører for studenter

Vi tenker at det er 3 ting som er viktig for en student når de velger mobilabonnement:

  • Pris
  • Dekning
  • Innhold

Derfor har vi ramset opp 5 mobiloperatører vi syntes passer disse kriteriene som treffer høyt på kunde målingene i Norge:

Beste mobildeking for studenter

Både Telenor, Telia og Ice.net har god dekning i større byer i Norge. Dersom du bor på Vestlandet kan Ice.net strekke seg bedre ut rundt kysten, dersom du bor langt Nord kan Telenor være et bedre valg.

Alt i alt anbefaler vi og sjekke ut dekningskartet til operatøren før du bestiller mobilabonnement, men hvis du bor i en storby er vi 99,98% sikker at du får god dekning uansett hvem du velger.

Beste mobilabonnement med mest innhold og lavest pris for studenter

Vi har lagt ved 3 mobilabonnement som gir deg mest innhold for lavest månedspris, dekningen er fordelt på Telenor og Telia sitt mobilnett. Nicemobil er også med (Eid av Ice.net) men de bruker både Ice og Telia dekning (2 dekningsnett).

Les mer om mobilabonnementet NiceMobil 12 GB

NiceMobil 12 GB

Månedspris:
198 kr/mnd
Datamengde:
12 GB
Dekning:
Ice-dekning
Innhold:
Fri tale, SMS og MMS
Hastighet:
12.87 Mbt/s
Les mer om mobilabonnementet Chilimobil FriData Max

Chilimobil FriData Max

Månedspris:
398 kr/mnd
Datamengde:
100 GB
Dekning:
Telia-dekning
Innhold:
Fri tale, SMS og MMS
Hastighet:
200 Mbt/s

Billig mobilabonnement for studenter

Billigste mobilabonnement for studenter

Det spørs jo helt hva du ser på som billig, men vi regner med at du ønsker mest mulig data for lavest kostnad. Dekningen er også vesentlig, men både Telenor, Telia og Ice.net har relativt god dekning i hele Norge per 2023.

Den billigste mobilabonnementet du kan få i dag er via Ice.net som er en prøveperiode på 2 måneder. Da får du inkludert 30 GB mobildata i 2 måneder til 1 kr/mnd.

Yes du hørte riktig, men husk at det kun er et prøvetilbud og prisen vil settes opp til 349 kr/mnd hvis du velger og beholde avtalen på 30 GB. Du kan også bytte til en annen mobiloperatør så fort prøveperioden er over.

Studenter vil ha mer data

Basert på tall fra Fornye.no har vi lagt merke til at studenter under 30 år ønsker heller mer data inkludert i mobilabonnementet sitt som en del av rabatten de får som student.

Fordeler med studentrabatter

Som nyutdannet masterstudent kan jeg bekrefte at studentrabatter på mobilabonnement kan gjøre det økonomisk lettere i studietiden. En av de største fordelene med studenttilbud er ofte mer mobildata inkludert i abonnementet. 

Som student bruker man ofte internettet til å søke etter informasjon, kommunisere med medstudenter og lærere, og å holde seg underholdt, så det å ha mer data inkludert i abonnementet kan være svært verdifullt.

Noen mobiloperatører tilbyr også ekstra tjenester som musikk streaming inkludert i abonnementet, noe som kan være en god måte å spare penger på hvis man er en ivrig musikklytter. 

Skjermforsikring kan også være en god idé for studenter, siden det kan være lett å knuse skjermen på en mobiltelefon, spesielt hvis man bruker den mye.

En kort konklusjon

Det kan være utfordrene og finne riktig mobilabonnement for deg som studerer, men heldigvis fant du denne artikkelen som viste deg alle mobiloperatører i Norge som har studentrabatt til deg som studerer. En kort konklusjon er at innhold, pris og dekning avgjør om mobilabonementet er bra eller ikke, men basert på tilbakemeldinger fra studenter legger vi merke til at pris og datamengde er det viktigste kriteriene.

Dennis Kotlenko er en erfaren veteran innen mobil- og salgsbransjen. Med en imponerende bakgrunn som tidligere salgssjef i en av Norges største mobiloperatører, besitter han en grundig innsikt i mobilbransjen.

Dette selskapet samarbeider ikke med Fornye.no

Selskapet har ikke aktivert bestillingsfunksjonalitet på Fornye.no. Derfor kan du ikke klikke deg inn direkte på siden. Men du kan selvsagt søke dem opp på Google.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern