Sammenlign bredbånd tilbud

Sammenlign bredbånd å spar både penger og tid. Vår grundige test viser hvem som tilbyr de beste bredbåndsavtalene i Norge.

Sammenlign bredbånd

Spar penger på og sammenligne ulike internettleverandører

I dag er det altfor mange som betaler mer en nødvendig for bredbånd avtalen de har hjemme. Derfor finnes det mange muligheter til å få redusert sine månedlige kostnader på bredbånd. Vi har skrivet en guide på hvordan du velger riktig pakke og får mest verdi for pengene dine. Sammenlign bredbånd ved og lese videre på denne artikkelen.

Sammenlign-bredbånd-avtaler

BILLIG BREDBÅND: Det kan være slitsomt og finne den beste avtalen i jungelen av tilbud der ute. Vi har gjort det enklere for deg som forbruker og har sammenlignet alle bredbåndsleverandører i Norge, mot pris, innhold og omtaler.

Hvilke leverandører av bredbånd finnes i Norge?

Det var ikke lenge siden Norge hadde kun to leverandører på bredbånd,Telenor og Tele2. I dag er markede større og konkurransen har spisset seg. I dag kan vi finne leverandører som NextGenTel, Canal Digital (Nå Telenor), Altibox, HomeNet, Get & Eidsiva bredbånd. Det finnes mange som aldri bytter bredbåndsleverandører, mange mener det er komplisert og finne selskap som leverer til deres adresse, og ikke minst hvilken hastighet man kan få tilgang på. Ved og avdekke ditt behov og ditt bruksmønster kan vi finne en rimelig og rask avtale som passer dine behov.

Se listen under for ulike leverandører på bredbånd:

Sorter
 • Se alle
 • Lavest pris
 • Flest omtaler
1 Broadnet Bredbånd

Broadnet Bredbånd

 • Broadnet Bredbånd
 • Tilbyr Mobiltbredbånd
 • Bindingstid: 12 mnd
 • Fiber: Opptil 10GB /s
 • Fra 499,-
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Legg i sammenlign
499.00kr
Les omtalen Detaljer +
Broadnet
GlobalConnect, tidligere Broadnet AS, er et ledende teknologi- og telekommunikasjonsselskap i Nord-Europa. Konsernet leverer helhetlige løsninger fra jord til sky basert på egen infrastruktur, som består av 42.000 km fibernettverk og datasenter på 18.000 kvadratmeter i Danmark, Norge og det nordlige Tyskland. GlobalConnect har 24.000 bedriftskunder i konsernet og 83.000 privatkunder i Norge gjennom merkevaren Homenet. GlobalConnect har over 900 ansatte. Konsernet hadde en omsetning på NOK 2,5 milliarder i 2018 og har hovedkontor i Taastrup, Danmark og Fornebu, Norge. Tidligere Broadnet AS ble opprettet i 2012, da Ventelos datakomvirksomhet ble skilt ut og døpt om til Broadnet AS. Samtidig ble Broadnet Norge en del av det nye selskapet. Broadnet AS er eid av Broadnet Holding, som igjen eies av EQT. I 2019 skiftet selskapet navn fra Broadnet til GlobalConnect. - Wikipedia
2 Get Bredbånd

Get Bredbånd

 • Get Bredbånd & Fiber
 • Bindingstid: Ingen
 • Fiber: Opptil 1GB /s
 • Fra 529,-
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Legg i sammenlign
529.00kr
Les omtalen Detaljer +
Get (teleselskapet)
Get er en merkevare i Telia Norge, frem til 2019 et eget teleselskap, som tilbyr digital-TV, IPTV, IP-telefoni og bredbånd. Get har sitt hovedkontor i Oslo, med lokalkontorer i Drammen, Greåker, Arendal, Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Trondheim og Stjørdal. Get leverer sine produkter og tjenester til privat- og bedriftsmarkedet i Norge. Get har nett i Oslo, Akershus, Buskerud, Østfold, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Bergen og Trøndelag. Selskapet bygger ut nett flere steder i landet. - Wikipedia
VI ANBEFALER 3 Eidsiva Bredbånd

Eidsiva Bredbånd

 • Eidsiva Bredbånd
 • Bindingstid: Valgfritt
 • Fiber: 1000/1000
 • Fra 349,-
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Legg i sammenlign
349.00kr
Les omtalen Detaljer +
Eidsiva Bredbånd
Eidsiva Bredbånd leverer bredbånd via egen infrastruktur til privat- og bedriftsmarkedet i Hedmark og Oppland. Ved hjelp av våre samarbeidspartnere kan vi også tilby bredbåndstilgang i resten av Norden. Tilleggstjenester som telefoni, tv og sikkerhet er også en del av vårt tilbud. Vårt mål er at alle, uansett hvor du bor, skal ha tilgang til fibernett med de beste bredbåndstjenestene. For å få dette til samarbeider vi med energiselskaper, lokale dugnadslag, kommuner og fylkeskommuner. Dette er samfunnsoppdraget vårt, og vi er stolte av å gjøre denne jobben! - Fra Eidsiva sine hjemmesider.
4 Canal Digital Bredbånd

Canal Digital Bredbånd

 • Canal Digital Bredbånd
 • Bindingstid: 12 mnd
 • Fiber: 500/500
 • Fra 399,-
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Legg i sammenlign
399.00kr
Les omtalen Detaljer +
Canal Digital
Canal Digital er en del av Telenor Norge AS, og er landets største leverandører av TV og bredbånd. Her får man god hastighet med bredbånd og fiber, og kan bestilles individuelt eller som pakketilbud med TV. Inkluderer også Alltid På Nett-garanti.
5 Telenor Bredbånd

Telenor Bredbånd

 • Telenor Bredbånd
 • Bindingstid: 12 mnd
 • Fiber: 500/500
 • Fra 579,-
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Legg i sammenlign
579.00kr
Les omtalen Detaljer +
Telenor Bredbånd
Telenor er Norges største tilbyder av tele- og datatjenester. De leverer bredbånd, fiber og mobilt bredbånd til privat- og bedriftskunder. Alltid På Nett-garanti er inkludert i bredbånd- og fiberabonnement.
6 Breiband.no

Breiband.no

 • Breiband.no Bredbånd
 • Bindingstid: Ingen
 • Fiber: Opptil 30
 • Fra 399,-
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Legg i sammenlign
399.00kr
Les omtalen Detaljer +
Breibånd.no
Breiband.no Bredbånd er en aktør med god dekning på fast bredbånd og fibernett, ettersom de opererer med antennebredbånd, satellittbredbånd og trådløst fibernett. Fint alternativ for de som ønsker internett der andre leverandører ikke strekker til.
7 HomeNet Bredbånd

HomeNet Bredbånd

 • HomeNet Bredbånd
 • Bindingstid: 12 mnd
 • Fiber: 1000/1000
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Legg i sammenlign
549.00kr
Les omtalen Detaljer +
HomeNet
HomeNet Bredbånd er en etablert leverandør av bredbånd og fibernett med over 55000 kunder. HomeNet benytter samme linje som Telenor, og kan være et godt alternativ til de som ønsker en litt rimeligere månedskostnad
8 NextGenTel Bredbånd

NextGenTel Bredbånd

 • NextGenTel Bredbånd
 • Bindingstid: 12 mnd
 • Fiber: 600/600
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Legg i sammenlign
493.00kr
Les omtalen Detaljer +
NextGenTel
NextGenTel er Norges tredje største leverandør av fast bredbånd, og tilbyr høyere hastighet for både bredbånd og fiber enn mange andre aktører. Godt alternativ for de som ønsker høy hastighet og rimeligere kostnad.

Hva er ADSL?

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) er teknologien som overtok ISDN og PSTN teknologien. Tidlig på 2000 tallet var ADSL den raskeste løsningen vi kunne få når det gjaldt bredbånd.

Hva er VDSL?

VDSL (Very high-speed Digital Subscriber Line) ble tidligere kalt for monsterbredbåndet, det var det raskeste på markede helt til fiber kom på banen. VDSL utnytter full kapasitet av bredbåndslinjen som resulterer i bedre hastigheter en ADSL.

Hva er Fibernett?

Optisk fiber bredbånd er ekstremt mye raskere enn VDSL og ADSL, og har derfor en tendens til å komme til en høyere pris. Det er ikke tilgjengelig overalt, men det er i ferd med å endre seg, så det er verdt å se om du kan dra nytte av fiberoptisk teknologi i ditt område. Her er det også lurt og dobbeltsjekke installasjons kostnader, som fort kan havne på flere tusen kroner.

Spørsmål og svar om Bredbånd

Det er ikke alltid det dyreste er det beste. Hvis du er en enkel bruker som ikke streamer eller spiller kan du nøye det med et billig bredbånd. Her har du flere aktører som leverer ulike priser men det vil ligge mellom 199 kroner til 299 kroner. Hvis man har flere i familien og trenger solid hastighet i hjemmet kan man også få seg fiber. Her trenger man heller ikke og måtte betale masse penger for gleden. Mange forbrukere foretrekker og ha et billig bredbånd, de vil også ha det beste bredbåndet. Vi har gjort det enkelt for deg og sammenligne bredbånds produkter mot omtaler og kvalitet. Så man kan fint nøye seg med noe billig.

De fleste husstander i Norge i dag har en hastighet mellom 5 og 45 mbit/s. Om du har en familie på 6 personer, og de yngste elsker og spille dataspill mens de voksne streamer mye Netflix vil det lønne seg og ha et bredbånd med god hastighet. Her blir som regel VDSL eller Fiber som gjelder. Vi har analysert markedet og lagt merke til at det er store prisforskjeller. Noen selskap tilbyr garanti der man alltid er på nett, mens andre kommer mye bedre ut på pris. Om du bor alene og ikke streamer eller spiller så kan du unne deg med et mindre bredbånd som kan bli billig om du velger riktig.

Prisene vi presenterer i listen over er beregnet utifra normal månedspris, samt eventuelle kostnader som kan oppstå ved ekstra ruter, linjeleie eller etableringsgebyr. Det samme gjelder ved installasjon av Fiber. Om det allerede ligger en fast-telefonlinje inn til husstanden, er det som regel ikke nødvendig og legge en ny forbindelse. Det samme gjelder hvis du også har lagt inn TV – kabel til husstanden. Om det ikke går noen telefonlinjer, eller TV linjer inn til husstanden kan det oppstå et gebyr i form av linjeleie som er en mindre kostnad. Kan ligge på mellom 79 til 199 kroner. For og forsikre seg hva totalkostnaden på en ny bredbånds avtale vil bli må man kontakte selskapet og avklare alle kostnader og gebyrer som fører med. Man bør også forsikre seg hva som er inkludert i avtalen, om det er bindingstid og om du får noen garantier som kunde.

Mindre internettbruk mener vi at du gjør enkle oppgaver som å lese aviser, sjekke e-poster, bruke nettbank eller sosiale medier i mindre grad. Dette er enkle handlinger som utføres på sekunder og krever minimalt med hastighet. Derfor havner du på de billigste bredbånds avtalene.

Og streame filmklipp med lav kvalitet eller musikk krever som regel ikke mer en 4 Mbit per sekund. En forbindelse som dette kantrer når du beveger deg mot HD-kvalitet. Man kan selvsagt belage seg på og la filmen eller sangen bufre i noen sekunder, eller gå for en bredbånd avtale med raskere forbindelse.

Om du vil ha den beste kvaliteten på streamet film og underholdning, vil dette kreve en litt kraftigere linje. Folk som ser film i full HD eller 4K vil ha nytte av dette. Man kan selvfølgelig klare deg med mindre, men da er det ikke alltid at du har stabil flyt i surfingen. 

Når det kommer til Gaming kan det variere veldig hva man faktiskt trenger. La oss si du spiller enkle og mindre krevende spill på PCen. Da kan man fint klare seg med 14 Mbits hastighet uten problemer. Om du beveger seg over til større FPS eller MMORPG spill som krever mer fra datamaskinen og din bredbånds forbindelse anbefaler vi over 25 Mbits.

Om du driver bedrift eller er veldig teknisk kan vi anbefale og gå for de største hastighetene som tilbys. Her er Fiber de beste og mest praktiske løsningene man kan bestille. Med de raskeste forbindelse i Norge kan du forsikre deg om at alt går lynraskt og ingen ventetid når du er Online!

Hastigheter betegnes med Kilobyte, Megabyte eller Gigabyte. Hvor høyere opp i stigen, hvor raskere og dyrere. Opp-hastighet er den hastigheten man kan sende informasjon til andre brukere på internett. Ned-hastighet er den hastigheten man henter informasjon fra det andre punktet.

Fiberoptisk forbindelse er den raskeste og mest stabile internettforbindelse som tilbys i dag. Den garanterer høye hastigheter av større mengder data til en raskere svartid. Fun Fact: Fiber linjene er symmetriske, noe som innebærer at opplastingshastigheten er like høy som nedlastingshastigheten. På tross av de positive sidene, finnes det også noen haker med Fiber løsninger. Fiber er ikke tilgjengelig i store deler av landet og installasjonskostnadene er som oftes veldig høye.

Spar tid

Vi tilbyr deg en anbudstjeneste som lar leverandørene kontakte deg. Det er helt gratis og du sparer tid.

Spar penger

Leverandørene som kontakter deg vet at konkurransen er hard, derfor vil du få særdeles gode avtaler presentert.

Helt gratis

Prøv tjenesten i dag. Den er helt gratis og du bestemmer om du skal takke ja til tilbudet eller ikke.

Nyheter relatert til bredbånd

Vurder tjenesten vår

Vurder denne tjenesten ved og trykke antall stjerner vi fortjener

Trykk for og rangere
Totalt 13 vurderinger, Gjennomsnittlig 4.3

Vil du spare mer penger?

Motta vårt nyhetsbrev med tips til hvordan du kan spare penger på din privatøkonomi.

Innholdet er beskyttet etter åndsverksloven | 2020 Fornye.no er en del av Medienor AS

Fornye.no
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Sammenlign tjenester
 • Total (0)
Sammenlign

Ditt personvern er ivaretatt: Alle skjemadata krypteres over en sikker tilkobling. Mer om personvern

Cookies og GDPR

Denne siden bruker cookies for og skape best opplevelse for deg.