Beste og billigste bredbånd

Sammenlign bredbånd eller bli kontakt direkte med et tilbud

eller se alle avtaler

Bredbånd

Fibernett

Mobilt Bredbånd

Billig bredbånd

Billig mobilt bredbånd

Internettleverandører

HASTIGHET

5Mbit/s1250Mbit/s

BREDBÅNDSTYPE

ANNET

NextGenTel 30/30
Fiber
(0)
0.0/5
30 mbit/s
Hastighet
443 kr
pr. mnd
HomeNet ADSL
Bredbånd
(1)
2.0/5
20 mbit/s
Hastighet
449 kr
pr. mnd
Telenor 5 Mb/s
Bredbånd
(0)
0.0/5
5 mbit/s
Hastighet
469 kr
pr. mnd
Telenor 10 Mb/s
Bredbånd
(1)
1.0/5
10 mbit/s
Hastighet
469 kr
pr. mnd
NextGenTel 50/50
Fiber
(0)
0.0/5
50 mbit/s
Hastighet
493 kr
pr. mnd
NextGenTel 20 Mb/s
Bredbånd
(0)
0.0/5
20 mbit/s
Hastighet
493 kr
pr. mnd
Kan du ikke finne det du leter etter?

Sammenlign bredbånd

Spar tid og kostnad på og sammeligne bredbånd - eller få tilbud levert kostnadsfritt.

/
Sammenlign bredbånd
Bredbånd

BILLIG BREDBÅND: Det kan være slitsomt og finne den beste avtalen i jungelen av tilbud der ute. Vi har gjort det enklere for deg som forbruker og har sammenlignet alle bredbåndsleverandører i Norge, mot pris, innhold og omtaler.

Hvilke leverandører av bredbånd finnes i Norge?

Hva er linjeleie for bredbånd?

Bredbånd når du bor i borettslag

Hva er ADSL?

Hva er VDSL?

Hva er Fibernett?

Spørsmål og svar om Bredbånd

Det er ikke alltid det dyreste er det beste. Hvis du er en enkel bruker som ikke streamer eller spiller kan du nøye det med et billig bredbånd. Her har du flere aktører som leverer ulike priser men det vil ligge mellom 199 kroner til 299 kroner. Hvis man har flere i familien og trenger solid hastighet i hjemmet kan man også få seg fiber. Her trenger man heller ikke og måtte betale masse penger for gleden. Mange forbrukere foretrekker og ha et billig bredbånd, de vil også ha det beste bredbåndet. Vi har gjort det enkelt for deg og sammenligne bredbånds produkter mot omtaler og kvalitet. Så man kan fint nøye seg med noe billig.

De fleste husstander i Norge i dag har en hastighet mellom 5 og 45 mbit/s. Om du har en familie på 6 personer, og de yngste elsker og spille dataspill mens de voksne streamer mye Netflix vil det lønne seg og ha et bredbånd med god hastighet. Her blir som regel VDSL eller Fiber som gjelder. Vi har analysert markedet og lagt merke til at det er store prisforskjeller. Noen selskap tilbyr garanti der man alltid er på nett, mens andre kommer mye bedre ut på pris. Om du bor alene og ikke streamer eller spiller så kan du unne deg med et mindre bredbånd som kan bli billig om du velger riktig.

Prisene vi presenterer i listen over er beregnet utifra normal månedspris, samt eventuelle kostnader som kan oppstå ved ekstra ruter, linjeleie eller etableringsgebyr. Det samme gjelder ved installasjon av Fiber. Om det allerede ligger en fast-telefonlinje inn til husstanden, er det som regel ikke nødvendig og legge en ny forbindelse. Det samme gjelder hvis du også har lagt inn TV – kabel til husstanden. Om det ikke går noen telefonlinjer, eller TV linjer inn til husstanden kan det oppstå et gebyr i form av linjeleie som er en mindre kostnad. Kan ligge på mellom 79 til 199 kroner. For og forsikre seg hva totalkostnaden på en ny bredbånds avtale vil bli må man kontakte selskapet og avklare alle kostnader og gebyrer som fører med. Man bør også forsikre seg hva som er inkludert i avtalen, om det er bindingstid og om du får noen garantier som kunde.

Mindre internettbruk mener vi at du gjør enkle oppgaver som å lese aviser, sjekke e-poster, bruke nettbank eller sosiale medier i mindre grad. Dette er enkle handlinger som utføres på sekunder og krever minimalt med hastighet. Derfor havner du på de billigste bredbånds avtalene.

Og streame filmklipp med lav kvalitet eller musikk krever som regel ikke mer en 4 Mbit per sekund. En forbindelse som dette kantrer når du beveger deg mot HD-kvalitet. Man kan selvsagt belage seg på og la filmen eller sangen bufre i noen sekunder, eller gå for en bredbånd avtale med raskere forbindelse.

Om du vil ha den beste kvaliteten på streamet film og underholdning, vil dette kreve en litt kraftigere linje. Folk som ser film i full HD eller 4K vil ha nytte av dette. Man kan selvfølgelig klare deg med mindre, men da er det ikke alltid at du har stabil flyt i surfingen. 

Når det kommer til Gaming kan det variere veldig hva man faktiskt trenger. La oss si du spiller enkle og mindre krevende spill på PCen. Da kan man fint klare seg med 14 Mbits hastighet uten problemer. Om du beveger seg over til større FPS eller MMORPG spill som krever mer fra datamaskinen og din bredbånds forbindelse anbefaler vi over 25 Mbits.

Om du driver bedrift eller er veldig teknisk kan vi anbefale og gå for de største hastighetene som tilbys. Her er Fiber de beste og mest praktiske løsningene man kan bestille. Med de raskeste forbindelse i Norge kan du forsikre deg om at alt går lynraskt og ingen ventetid når du er Online!

Hastigheter betegnes med Kilobyte, Megabyte eller Gigabyte. Hvor høyere opp i stigen, hvor raskere og dyrere. Opp-hastighet er den hastigheten man kan sende informasjon til andre brukere på internett. Ned-hastighet er den hastigheten man henter informasjon fra det andre punktet.

Fiberoptisk forbindelse er den raskeste og mest stabile internettforbindelse som tilbys i dag. Den garanterer høye hastigheter av større mengder data til en raskere svartid. Fun Fact: Fiber linjene er symmetriske, noe som innebærer at opplastingshastigheten er like høy som nedlastingshastigheten. På tross av de positive sidene, finnes det også noen haker med Fiber løsninger. Fiber er ikke tilgjengelig i store deler av landet og installasjonskostnadene er som oftes veldig høye.

Nyheter relatert til bredbånd

Vurder tjenesten vår

Gi oss en tilbakemelding på tjenesten

Gi oss en tilbakemelding!
4 Stemmer - Gj.snitt 4.8
Få gratis tilbud på bredbånd

La bredbåndsleverandører kontakte deg med et tilbud!

Få uforplikende tilbud på bredbånd & fiber

5/5

" Tidsbesvarende og bra! "

Fyll ut skjemaet så blir du kontaktet av en bredbåndsleverandør med et uforplikende tilbud. Tjenesten leveres fra Fornye.no og er helt gratis.

Fyll ut skjemaet så blir du kontaktet av en bredbåndsleverandør med et uforplikende tilbud. La leverandørene jobbe for deg!

5/5

" Tidsbesvarende og bra! "

Vi ønsket å få tilbud på fibernett og mobilt bredbånd som vi bruker på hytta, etter at vi brukte Fornye.no ble vi kontaktet av 2 leverandører med bedre priser en de hadde på sidene sine. Tommel opp!

TILPASS SØKET

TILPASS HASTIGHET

AVTALEPERIODE