Hva koster boligstyling?

Hva koster boligstyling? Pris i 2024

Som boligselger ønsker man som regel å få mest mulig penger for boligen man skal selge, og man ønsker derfor å tiltrekke seg flest mulige interesserte til visning. Boligstyling kan i mange tilfeller være et godt verktøy å bruke for å øke verdien og fremstille boligen på en attraktiv måte for potensielle kjøpere.

Boligstyling pris
Marthe Frigaard
Publisert september 1, 2023

Skrevet av Marthe Frigaard

Del på:

Hva er boligstyling?

Boligstyling er en profesjonell tjeneste som tar utgangspunkt i å forbedre utseendet til en bolig, gjennom å gjøre interiøret mer tiltalende.

Dette innebærer ofte å endre møbler, farger, dekorasjoner og annet interiør for å utnytte potensialet og gi boligen ett nytt uttrykk. Boligstyling brukes i forbindelse med boligsalg, for å gjøre boligen fin til bilder og visninger. Man kan også gjøre boligstyling selv, med å kjøpe inn eller låne interiør fra bekjente, og dermed friske opp boligen på eget initiativ.

Noen ganger kan det også være nok å fjerne overflødige møbler og dekorasjoner, samt personlige gjenstander, slik at man får en nøytral følelse i boligen. Dermed gir det de som er på visning muligheten til å se for seg å bo der, og å kunne gjøre sitt eget preg på boligen.

Boligstyling gjør at boligen tar seg godt ut på bilder i boligannonser, som igjen kan øke interessen ved salg. En boligstylist kan hjelpe deg med hele eller deler av jobben, og er ofte gode på å se hva som gir best resultat.

Få gratis tilbud fra megler med en klar plan

La Fornye.no hjelpe deg med å innhente tilbud fra eiendomsmeglere i ditt nærområdet som håndterer hele prosessen. Du får kun tilbud fra velkjente og seriøse meglere.

DNB Eiendom
Notar
Aktiv Eiendom
Krogsveen
Eiendomsmegler1 (Av Sparebanken Sør)

Kostnader ved boligstyling

Hvor mye det koster for boligstyling, avhenger av flere faktorer. Prisen avhenger på størrelsen på boligen, hvor mye som må gjøres, om man skal leie møbler og dekorasjon for en lengre periode og det kan variere mellom ulike selskap hvor mye de tar betalt for jobben.

Mange boligstylister samarbeider eller er ansatt i meglerfirmaer, slik at man kan få tilbud om boligstyling ved salg. Dette kan man også få med i en pakkepris for det man ellers betaler for en eiendomsmegler.

Skal du også bruke et flyttebyrå i oslo må du regne med og betale rundt 1.000 til 1.500 kroner per time hvis det er to ansatte som hjelper deg med både flyttingen og transport av innboet.

Prisen på boligstyling i seg selv, kan derimot variere mye. Det kommer an på hvilken form for styling du ønsker, og hvilket selskap du benytter. En startsamtale med en boligstylist, hvor man får råd og tips, begynner ofte på rundt 1500,- kroner. Ønsker du full styling av hele boligen din, inkludert leie av møbler, pyntegjenstander og alt man trenger – kan det komme på opp mot 40 000,- kroner for en større enebolig. Det er også mulig å få delvis boligstyling.

Da blir de opprinnelige møblene til selger stående i boligen, og boligstylisten legger til tepper, pyntegjenstander, planter og annet dekor for å oppnå ønsket effekt. Her starter gjerne prisen på rundt 5000,- kroner og kan komme opp mot 20 000,- kroner, alt etter hvor stor boligen er og hvor lenge man skal leie gjenstandene. 

Her er et priseksempel hentet fra Boligstyling Norge

Pris for full møblering av leilighet og hus: 

  • 1-roms fra 18 000,- kroner
  • 2-roms fra 20 000,- kroner
  • 3-roms fra 22 000,- kroner
  • 4-roms fra 24 000,- kroner
  • 3 og 4-roms med loft eller kjeller fra 26 000,- kroner
  • Større enebolig fra 30 000,- kroner

Tillegg for styling av balkong eller terrasse, pris avhenger av størrelse. 

Stylingtips og hjelp ved salg av bolig:

  • 2000,- kroner per time

Leie av møbler og interiør: 

  • 1 og 2 roms: 1700,- kroner per uke
  • 3 roms og større: 1900,- kroner per uke

De tar også 250,- kroner ekstra per etasje hvis det må bæres i trapper. 

Dette er kun ett priseksempel og kostandene kan variere mellom ulike aktører. Ta derfor kontakt med aktører som driver med boligstyling i ditt område for å få et nøyaktig prisestimat på din bolig. 

Digital boligstyling

Det finnes også selskaper som tilbyr digital boligstyling. Dette er en tjeneste hvor du kan få en digital 3D-fremstilling av hvordan boligen din kan se ut, med møbler, interiør, belysning og dekor. Denne typen boligstyling brukes ofte i boliger som står tomme og ikke er møblert, eller ved boliger som enda ikke er ferdigbygd – slik at kjøper kan få et inntrykk av hvordan det vil kunne se ut.

Fordelen med å bruke digital styling, er at det er billigere, tar mindre tid og gir deg muligheten til å style på alle mulige måter og du er ikke begrenset til et utvalg av interiør. Ulempen derimot, er jo at det ikke vil være noen fysiske møbler eller interiør i boligen ved eventuelle visninger. Dette er grunnen til at noen heller velger en tradisjonell boligstyling.

Prisen på digital boligstyling regnes ofte per rom, etasje eller bilde som lages. Prisen kan være mellom 850,- kroner og 1500,- kroner per bilde. Det er altså forskjeller fra selskap til selskap, og hva de beregner prisen utfra.

Kort oppsummert - Lønner det seg med boligstyling?

Boligstyling handler i hovedsak om å heve inntrykket til boligen, og gjøre den innbydende og nøytral, slik at potensielle kjøpere får et bedre inntrykk og kan se for seg hvordan det vil være å bo der. Har du en bolig som kunne trengt et løft, eller en mer nøytral følelse, kan det lønne seg med boligstyling.

I mange tilfeller er dette med på å øke både prisantydning og den endelige salgssummen. Men det er verdt å huske på boligstyling i seg selv, ikke garanterer ønsket resultat. Det er mange andre faktorer som også spiller inn på hvor interesserte folk er i boligen, som beliggenhet, planløsning, størrelse og tilstandsnivå.

Det kan uansett være lurt å be en boligstylist om veiledning og råd, slik at du får en anelse på om det er noe du behøver hjelp til eller kan gjøre på egen hånd. Det er også gunstig å be om pristilbud fra flere aktører, slik at du finner riktige tjenester til en god pris.

Marthe Frigaard

Marthe Frigaard er dyktig innholdsforfatter med et godt fotfeste innenfor tema hjem og bolig. 

Les alle våre guider innen eiendomsmegling

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern