Remember GOLD kredittkort

Test av Remember GOLD kredittkort

Eksempel: Eff. rente 22,42 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 332 kr. Totalt 16 332 kr.

Remember GOLD kredittkort

Et svært godt kredittkort for folk flest

Kredittgrense på 150 000 kr

Testvurdering: Hvis du vurderer et kredittkort fra Re:member må du velge mellom Black eller Gold. Black passer best for deg som reiser mye og er fan av gode fordelsprogrammer, mens Gold har lavest rente og gratis kontantuttak i hele verden.

Hovedfordeler: Begge kortene (Black og Gold) har like høy kredittgrense på 150 000 kroner. Renten er mye høyere på Black, men om du betaler tilbake det du har lånt innen betalingsfristen på 45 dager har ikke renten noe og si.

Effektiv.rente

28,43%

Aldersgrense

18 år

Betalingsutsettelse

45 dager

Krav til inntekt (årlig)

120 000 kr

To kort med hver sine fordeler

re:member Black: Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.

re:member Gold: Eff. rente 22,42 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 332 kr. Totalt 16 332 kr.

Vår vurdering

Entercard en av Norges største kortleverandører. Mange norske banker bruker nettopp Entercard for å tilby sine kunder kredittkort, men visste du at de også har sitt eget kredittkort?  Faktisk har de to, og vi har sammenlignet og vurdert og sammenlignet begge. 

Entercard har nemlig både re:member Black og re:member Gold på banen. De tilbyr ulike fordeler for deg som kortholder.

Mens Black har en knallgod reiseforsikring og et av markedets beste fordelsprogrammer med cashback og rabatter på netthandel, kommer lillebror Gold med en av markedets laveste renter og gratis kontantuttak. Begge kortene kommer med en praktisk og brukervennlig mobil- og nettbank. 

Les videre, så skal vi sammenligne og vurdere begge kortene. 

re:member Blackre:member Gold
Effektiv rente29,06%22,42%
Rentefri periodeOpptil 45 dagerOpptil 45 dager
KredittgrenseOpptil 150 000 krOpptil 150 000 kr
FordelsprogramJa, Reward med cashback og rabatterNei
ReiseforsikringJa, god dekningNei
Årsavgift0 kr0 kr
Kontantuttak35 kr + 1% i minibank, 75 kr + 1% i bank0 kr
Best forNetthandel, reiser, hverdagskortLav rente, nødkort

re:member Black kredittkort

Fordeler med re:member Black kredittkort:

 • Ingen årsavgift
 • Inntil 45 dagers rentefri periode
 • Rabatt/Cashback på opptil 20% i over 200 nettbutikker
 • Reise- og avbestillingsforsikring er inkludert i re:member Black kredittkort

Ulemper med re:member Black kredittkort: 

 • Høy effektiv rente på 29,06%
 • Krever litt innsats for å bruke rabattprogrammet

Test av re:member Black kredittkort: 

Etter vår mening er spesielt Black-kortet et av markedets beste kredittkort for deg som elsker å handle på nett, få rabatter og vil slippe unna årsavgift. Kortet har også god forsikringsdekning på reise og støtter Apple Pay, som gjør at kortet ikke bare kan lønne seg, men også er praktisk og enkelt i bruk. 

Kreditt og rente

re:member Black har en kredittgrense på opptil 150 000 kroner og gir deg inntil 45 dagers rentefrihet. Det er veldig praktisk, spesielt for de som liker å ha litt ekstra finansiell fleksibilitet. Om du går over den rentefrie perioden må du likevel betale en ganske høy rente, så dette er kanskje ikke kortet for deg som ofte vil dele opp betalingen over tid. 

re:member Reward: fordelsprogrammet for deg som elsker å handle på nett

En av de beste argumentene for å skaffe seg et re:member Black kredittkort, er det omfattende fordelsprogrammet kalt Reward. Ved å logge inn i nettbanken får vi nemlig tilgang til rabatter og cashback i over 200 nettbutikker. 

Om du handler mye på nett og liker rabatter, kan dette altså være kortet for deg. Så lenge du betaler hele beløpet innen forfall, får du både gratis betalingsutsettelse og rabatt i samme kort, og det helt uten årsavgift.

Her mener vi oppriktig at re:member kan slå seg litt på brystet, for dette er et av markedets desidert beste fordelsprogrammer. Det eneste som trekker litt ned, er at du manuelt må logge inn hos re:member for å få tilgang til rabattene.

Reiseforsikring inkludert

Et av de mest tiltalende salgspunktene til re:member Black er den inkluderte reise- og avbestillingsforsikringen. For mange, spesielt de som reiser ofte, kan denne forsikringen alene være nok til å rettferdiggjøre kortet. Om du reiser med familien gjelder den dessuten både ektefelle eller samboer og barn som bor hjemme under 21 år, eller inntil tre andre i reisefølge. 

Forsikringen dekker også avbestilling, verdigjenstander, forsinket reisegods, reisesyke og hjemtransport, hvor de to sistnevnte har ubegrenset dekning.

Dette dekker reiseforsikringen du får med re:member Black kredittkort: 

DekningForsikringssum
Bagasje på reise for familien15 000 kr – reisegods per familie
Verdifulle eiendeler7 500 kr
Tyveri av kontanter3 000 kr
Bagasjeforsinkelse over 4 timer per person2 000 kr
Bagasjeforsinkelse over 4 timer per skadehendelse3 000 kr
Sykdom og hjemtransport på reise*Ubegrenset
Kansellering av reise*20 000 kr – kansellering per familie*
Forsinket ankomst i Norden20 000 kr
Forsinkelse fra reisearrangørens transport1 000 kr
Forsinket ankomst ved hjemreise5 000 kr
Ulykke på reise**400 000 kr
Ulykke på reise, død for barn under 21 år1 G
Ansvar på reise3 000 000 kr

*Erstatning faller bort ved fylte 80 år.

* Erstatningen blir redusert ved 67 år og faller bort ved 80 år. Egenandelen er 500 kr (egenandelen gjelder ikke ved forsinkelse).

Dette er definitivt en av markedets beste reiseforsikringer blant kredittkorttilbyderne, og etter vår mening kan dette være midt i blinken for deg som reiser mye. 

Gebyrer og kostnader

re:member Black har ingen årsavgift, etableringsgebyr eller gebyr på varekjøp. Tilleggskort er også gratis, som kan være kjekt å ha om flere i familien skal kunne bruke kortet. eFaktura koster heller ingenting. 

Her er en rask oversikt over gebyrene for å bruke re:member Black kredittkort: 

GebyrtypeGebyr
Årspris0 kr
Varekjøpsgebyr0 kr
Etableringsgebyr0 kr
Tilleggskort0 kr
Fakturagebyr0 kr
Gebyr papirfaktura45 kr
Kontantuttak i minibank35 kr + 1% av uttak
Kontantuttak i bank75 kr + 1% av uttak
Valutapåslag i utlandet1,75%
Overføring fra kort til konto35 kr + 1% av beløpet

Hvilke andre kort er bedre enn re:member Black?

I sin kategori mener vi re:member er et av de aller beste kortene på markedet. Kortet retter seg mot deg som ønsker et hverdagskort med knallgod reiseforsikring og som vil ha et av de beste fordelsprogrammene på markedet. Samtidig finnes det alternativer, spesielt for deg som reiser mye.

Bank Norwegian sitt kredittkort kan for eksempel by på oppsamling av CashPoints som du kan bruke på flybilletter, og har en rekke partnere å velge mellom for å tjene enda mer. Også Bank Norwegian har en god reiseforsikring og andre hverdagsforsikringer inkludert i kortet. 

Om du derimot er på jakt etter butikkrabatter, god forsikring og vil handle lokalt, kan TF Bank Mastercard være et ypperlig valg, på grunn av mange gode rabatter i butikker nær deg. 

Alt i alt mener vi likevel at re:member er et veldig gunstig kredittkort, så lenge du betaler hele beløpet innen forfall. Om du deler opp betalingen eller er på jakt etter et godt nødkort bør du dog lese videre, når vi ser nærmere på re:member Gold kredittkort. 

Test av re:member Gold

Fordeler med re:member Gold kredittkort:

 • Ingen årsavgift
 • Inntil 45 dagers rentefri periode
 • En av markedets laveste renter
 • Gebyrfritt kontantuttak
 • Opptil 150 000 kroner i kredittgrense

Ulemper med re:member Gold kredittkort: 

 • Ingen fordelsprogrammer
 • Inkluderer ikke reiseforsikring

re:member Gold er det andre kortet fra Entercard. I motsetning til storebror Black, byr Gold på en av markedets laveste renter, men kommer ikke med alle de samme fordelene. 

Du får inntil 45 dagers rentefri kreditt og opptil 150 000 kroner i kredittgrense på begge kort, men der Gold altså skiller seg ut, er ved å kun ta 22,42 % rente. 

Dette er kortet for deg som utsetter betalingen, men som ikke er så opptatt av fordelsprogrammer eller reiseforsikring.

Fordeler med re:member Gold kredittkort

Som nevnt får du ingen nevneverdige fordeler slik som rabatter eller reiseforsikring inkludert i kortet. Det du derimot får med Gold, og som du må betale ekstra for med Black, er kontantuttak. 

Dette er nemlig gratis å ta ut kontanter med re:member Gold kredittkort. Her er det altså den lave renta og gratis uttak som er trekkplaster, og spør du oss kan dette definitivt være et godt valg om du ønsker et billig kort for å ha penger i bakhånd, i tilfelle utforutsette utgifter. Da kan du for eksempel dele opp store og uventede utgifter til en langt lavere rente enn med re:member Black.

Gebyrer

re:member Gold kredittkort har ingen årsavgift, gebyrer for varekjøp, etablering, tilleggskort eller faktura. Kortet skiller seg også ut ved å tilby gratis kontantuttak i både bank og minibank, igjen noe som gjør kortet supert som nødkort. 

GebyrtypeGebyr
Årspris0 kr
Varekjøpsgebyr0 kr
Etableringsgebyr0 kr
Tilleggskort0 kr
Fakturagebyr0 kr
Gebyr papirfaktura45 kr
Kontantuttak i minibank0 kr
Kontantuttak i bank0 kr
Overføring fra kort til konto35 kr + 1% av beløpet

Hvilket kort er bedre enn re:member Gold? 

re:member Gold forsøker å konkurrere på lavest mulig rente, og er etter vår mening rettet mot de som trenger et kort i skuffen, i tilfelle uventede utgifter. Det finnes også andre kort i lavrente-kategorien, og re:member er ikke billigst. Den plassen tar Santander Red, med kun 17,1% effektiv rente og inntil 50 dagers rentefri utsettelse. 

Annonselenke.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern